Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

aee83

A buggy control panel with Pro Tools Plugin

Recommended Posts

aee83    0
aee83

Hey everyone,

 

I recently just installed Pagelines ( 1 day ago) and I'm having an issue with the DMS Utilities Plugin. When I have it activated, it disables my editing control panel. I'm not quite sure how else to explain it. When the plugin is enabled, I can't use the DMS toolbar at all. I've looked around in the forums for  similar type of occurrence, but I did not find it. I have a paid version of Pagelines, so I know that's not the issue. Thanks in advance for any help and suggestions.

 

My site is http://fresheasyjobs.com if that means anything.

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

Hi,

 

This is most likely another plugin being the cause of the issue. Therefore, can you disable all active plugins except for DMS Pro Tools and see if you're able to use the DMS Toolbar/Visual Editor, whilst the DMS Pro Tools plugin active.

 

If this doesn't resolve your issue, please enable PL Debug mode - DMS Toolbar > Global Options > Advanced.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
aee83    0
aee83

So, what I've done was deactivate all of the plugins. I turned them on/off individually to see if there are any issues. Without any other plugins turned on, the DMS Pro Tools plugin by itself is causing the the DMS editor to be dysfunctional. Because of that I am not able to access the Debug mode within the Global Options. Could it be that the DMS Pro Tools plugin that I have is not compatible with my DMS toolbar? I don't really know what it is that prevents DMS editor to be bugged when the only plugin that is turned on is the DMS Pro Tools.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob    547
Rob

More than 40,000 people are using the DMS Pro Tools plugin without conflict.  It was designed specifically to work with DMS Toolbar, so I don't believe that's the issue.

 

I believe you've changed the file folder name where DMS is installed, or installed it in the wrong place.  I note multiple errors here:

 

<link rel='stylesheet' id='pagelines-less-css' href='http://http://fresheasyjobs.com/wp-content/uploads/pagelines/compiled-css-1381697326.css' type='text/css' media='all' />

 

installations,  we did not make that error.

 

Kindly download DMS from your account (if a paid subscription) or from http://www.pagelines.com if using the free version. Install it correctly.  It goes into wp-content/themes/dms NOT into wp-content/themes/pagelines.  Your paid account will be found at http://www.pagelines.com/my-account

 

When you have installed it correctly, the paths and URLs to all stylesheets should be correct.


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites
aee83    0
aee83

Why is something so easy, so hard. I use Wordpress to install the plugin. I download the plugin from MyAccount, save it in my local drive. I go on Wordpress backend, upload the plugin from my local drive, and I hit install. This is only way I know how to install the plugin. If there is a special required method, It should be addressed somewhere. If it is addressed anywhere, It isn't obvious enough to be found. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
aee83    0
aee83

How should I upload the Pro Tools plugin if what I mentioned about does not work? Please help, I really need to move forward with this. Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

OK, I have reviewed your Debug info and you have a number of plugins active, including W3 Total Cache.

Cache plugins should not be installed and activated until your sites design has been finalised.

 

I recommend you disable W3 Total Cache immediately, as well as the other plugins, keep DMS Pro Tools active and you should find that the Pro Tools doesn't cause any error. 


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
aee83    0
aee83

I'm sorry but, even if the Pro Tools Plugin is by itself, it still crashes the Editor. I've already tried deactivating everything but the Pro Tools, still doesn't work. Any other way this can be fixed?

Share this post


Link to post
Share on other sites
greenfly    230
greenfly

Hello aee83 

 

So, i got your email which referred me back here. Looking at Danny's suggestion of disabling all non-pagelines plugins in order to test this would also be my best advise to you. 

 

Using Caching plugins cause myriad problems when active and making site changes, We cannot debug with caching active on a site. 


The answer to many issues can be found by searching in the forum before posting as someone else  may very well have had the same problem before you have.  Also, reading the documentation can help you gain a good understanding of how everything works. 

 

Please do not send me private messages. Occam's razor - The principle states "Keep things simple!"

Share this post


Link to post
Share on other sites
aee83    0
aee83

Martin Davies I've deactivated and deleted ALL other plugins. The only plugin that is activated is the DMS Protools. There shouldn't be any interference from any other plugins, but yet it's still crashing the editor. I don't know how else to explain it any other way.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob Thomas+    7
Rob Thomas

aee83, I find that after I save something, I have to go back to a section within the visual editor (one of the templates) and click on the little pencil icon in order to get the toolbar to return. 

 

Is this what you are talking about? 

 

I do not remember if it "worked" this way before the plugin (I believe it did not), but this is how my DMS now "works" (after the plugin).

Share this post


Link to post
Share on other sites
aee83    0
aee83

I solved the issue. It was a very unfortunate solution, but it seemed like the only solution. I had to delete my site entirely and re-create again. I noticed that on a fresh installed site, the Pro Tools plugin did not have any conflict. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob    547
Rob

Great news!


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • medtime
      By medtime+
      Hello,
      We are using ProPricing but We cant change the colors from the Table. 
      How can we change it? It is all grey and we would like to add colors according our identity.
      Best,
       

    • ppotent
      By ppotent
      Any chance of a pagelines table plug-in coming? I know that the use of short codes and bootstrap can achieve this, but I can't seem to find any easy/visual editor way of doing this. There are table plug-ins around for wordpress, but honestly, they are pretty clunky. I'd pay for a tables plug-in, given how much I would use tables if I could.
       
       
    • Jeffrey Salim
      By Jeffrey Salim+
      When trying to activate the Facebook Plugin, using the Bootstrap Theme under Platform 5, the following Fatal Error occurs:
      Parse error: syntax error, unexpected '[', expecting ')' in /wp-content/plugins/pl-plugin-login-facebook/libs/fblogin.php on line 35
      If anyone has any advice, it would be greatly appreciated...
    • Queue-it
      By Queue-it+
      Hi,
      We're using Yoast SEO plugin and it can not crawl the content that is in a Pagelines text container, only the Paglines framework content. 
      I can see that it is a problem with SEO plugins and external site builders to read the content. So is there a Pagelines SEO plugin that would solve that? 
      I know that it does not effect stats on google, but it is not possible to see the full picture of SEO status. 

    • Thijs
      By Thijs+
      Hi,
      I am using the plugin WP-Property with an addon called "WP Property Supermap".
      Testwise I've added the shordcode [supermap] to
      the post loop a embed section a text section The supermap is located as third after the H1 and H2 tags but the map gets displayed at the top of the page, 
      All three ways break up the page structure of all content which is above the supermap.
      My question is: Where is the error?  Is it the plugin or the theme which causes the display errors?
×