Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

opwolken

Parallax Full width Section problem, lower part picture showing on top

Recommended Posts

Danny

Just to update you all on this, the issue has now been resolved by our developers and will part of the 1.2 update.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
etcio

Awesome, Danny, thanks for that. Do you have the link to the commit by chance?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny

Cool!


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
janpeeters

Hi Danny,

 

I copied the 1.2 code to the current release version of DMS on this site http://www.panassembla.com.

The bottom part is indeed not visible anymore at the top of the section area. As far as I can tell from the line of code that I copied the image is now positioned at 0. I think this might cause a slight problem when your pulling up too much. Because of the bounciness of the parallax effect you will then still start seeing the bottom part of image. So to provide for proper elasticity I would suggest setting the offset to something like -10px (or as much as you can 'bounce'). Or make it user definable.

 

I'm hoping I'm clear enough ;-)

 

Best, Jan

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny

Hi Jan,

 

You're going to need to add another section to that area, at the moment there isn't enough height/content to increase the height of the area you have the parallax on.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
janpeeters

Ah okay Danny, good to know that that can solve it. Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny

Did you check, as thats what I got from looking at it, what I did was copy the code for that Slabber Text section and then added it again underneath the Slabber Text section, so I had two of them, thus increasing the area size which displayed more of the image.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
janpeeters

Hi Danny, No I did not check it yet. But what I just noticed is that it only happens in Chrome that you see the bottom of the image at the top. This has to do with the fact that Chrome has this top of page bounciness where you see a bit of canvas. When that happens the image reveals part of the bottom. With Firefox, top of page is top of page so the image just stays at position 0 instead of revealing -10px. Curious if you can reproduce this. So my problem is not that I need to have more image visible.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny

Oh hang on, are you referring to Chrome revealing the bottom of the image when you use the fast scroll up, which gives you the elastic effect ?

If so, I don't really see that as a problem to be honest. However, I can report it for you.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny

Yeah, I don't think that is an issue, well for me anyway. However, I will bring it to our developers attention and see what they say.

 

Can you keep that page, active as I will use it for a demonstration.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
janpeeters

Hi Danny,

 

I agree, maybe not really an issue,but with everything going 'touch' and elastic it could aesthetically be a small nuisance. If you know how to offset the background via CSS it would be great if you posted it. I've not been able to get a CSS correction working with parallax. Maybe because it's js.

 

Thanks, Jan

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny

I've already reported to our developers, if I hear anything I'll reply here.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
janpeeters

Great thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
etcio

You could just use CSS to turn off background repeat. Allowing the site to be scrolled in a negative direction is a browser specific function, not part of the standard.

Share this post


Link to post
Share on other sites
glennyboy

Any update on this issue. I've again recently tried the Parallax and the image position was half way down giving an unsightly parallax. We need to be able to set the start position (and even better end) of the parallax background image.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny

glennyboy Are you using DMS 2.0 ?


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
glennyboy

Just switched - haven't used it test as I'm firefighting loads of other new issues... 

Share this post


Link to post
Share on other sites
greenfly

Can you let us know how you get on when testing this. Are all your other loads of issues logged as topics?


The answer to many issues can be found by searching in the forum before posting as someone else  may very well have had the same problem before you have.  Also, reading the documentation can help you gain a good understanding of how everything works. 

 

Please do not send me private messages. Occam's razor - The principle states "Keep things simple!"

Share this post


Link to post
Share on other sites
jennajonesdesign

I am using DMS 2.1.5 and I am still having the issue everyone is describing. =(

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny

jennajonesdesign - The parallax image repeating your image as been resolved. If you're still encountering this issue, then the container you have your image in, is larger the in terms of height that your image, so it will repeat itself. If you provide a link to the page in question, we can take look for you.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
goingnutts

Having an issue, background image will not parallax, centers the image in the middle.

 

http://www.outdoorsignaturetest.com

 

It's in the Hero Section toward the bottom. Have attempted to use a much taller image that simply loads to show top of photo, with no parallax, this one is centered and will not parallax.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny

goingnutts - You have a jQuery issues related to the Carousel used on that page. Once this issue has been resolved which is likely caused by you not configuring the section correctly, your parallax effect should work.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • chamois_blanc
      By chamois_blanc+
      Hello,
      Shouldn't the image PL5 component be using the srcset/picture css directives to pick the correct size for an image? or it does already and I don't know how to use it? Thank you for any advice or enlightenment.
    • Steve Webb
      By Steve Webb+
      I am having an issue with DMS editor not loading.  Just keeps spinning and spinning.
      Have tried several things - Logged in and out, cleared cache, deactivated all plugins, but the issue persists.
      I even had our host restore from a backup a few weeks ago, when I know it WAS working, as I edited a text box on the homepage.  The restore from backup didn't help either.
      Also, the front end of the site shows that the site is framed, or boxed now (whatever you call it), instead of full width as it was previously (last week).
      Dev console shows that there are php errors in Google maps - file is attached.
      Can someone please help?  Not sure what else I can do here...
      Thanks in advance.
      -Matt

    • tuciudadenred
      By tuciudadenred+
      Hi everyone, what happens is that the web page metrosalarmas.com has a google tags which I have not attacked where I can look to remove those tags and be able to locate the correct ones.
    • Steve Webb
      By Steve Webb+
      I am having an issue with DMS editor not loading.  Just keeps spinning and spinning.
      Have tried several things - Logged in and out, cleared cache, deactivated all plugins, but the issue persists.
      I even had our host restore from a backup a week ago, when I know it WAS working, as I edited a text box on the homepage.  The restore from backup didn't help either.
      Also, the front end of the site shows that the site is framed, or boxed now (whatever you call it), instead of full width as it was previously (last week).
      Dev console shows that there are php errors in Google maps - file is attached.
      Can someone please help?  Not sure what else I can do here...
      Thanks in advance.
      -Matt

×