Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

leftcoastmichael

Videos in Full-Width Rev Slider?

Recommended Posts

leftcoastmichael+    4
leftcoastmichael

Hi.  I'm trying to imbed a video into my RevSlider but getting an error message from Vimeo, "Sorry there was a problem loading this video."  The Video on Vimeo is 1280 x 720 but I resized it to fit the RevSlider using this code, which i snatched from the RevSlider documentation sample code ( http://www.orbis-ingenieria.com/code/documentation/documentation.html#!/layout ).  Here's the code I used:

li data-transition="slideup" data-slotamount="20">
<img src="images/slides/image20.jpg"  >
                                <div class="caption lfb boxshadow" data-x="70" data-y="120" data-speed="900" data-start="500" data-easing="easeOutBack"><iframe src="http://player.vimeo.com/video/72601988" width="1068" height="601" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen></iframe></div>
 
                                <div class="caption lfb medium_grey"  data-x="550" data-y="258" data-speed="300" data-start="1600" data-easing="easeOutExpo">to your Slides</div>
 
</li>

I suspect it might be stalling at the load because the code snippet refers to an img src that is not on my site?

 

Two questions:

 

1)  How do I fix this to show the video?  

 

2) I'm not really up on the CSS options for videos, but I can see there are plenty being referred to in the code snippet.  Is there some source, summary, or 'cheat sheet' I can use that gives me the options available?  For example, the code refers to data x andy, data speed (what is that?), data start (hmm, miliseconds after loading?), data easing (no idea what that means), data transition, data slotamount, etc...

 

What I would LIKE to have happen on this slide, (a) for the slide sequence to stop here (not loop), and (b) have an OPTION to START the video. 

 

Thanks in advance...

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

Hi,

 

The code you used isn't correct, firstly, you're missing a &amp;lt; infront of your li&amp;gt; at the beginning of your code.

 

Also, from what I can tell, you're not using the correct embed code for your video. You can get this from Vimeo.

 

I add the following code and I get a video to display just fine with a background image too.

 

The data instructions are all provided on the RevSlider documentation, here is quick copy and paste of these instructions,

 

data-x The horizontal position in the standard (via startwidth option defined) screen size (other screen sizes will be calculated)
data-y vertical position in the standard (via startheight option defined) screen size (other screen sizes will be calculated)
data-speed duration of the animation in milliseconds
data-start after how many milliseconds should this caption start to show
data-easing special easing effect of the animation

Here is the code I used for my text.

https://gist.github.com/Dannyholt/3b3ce95a1017bc1edcf7


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
leftcoastmichael+    4
leftcoastmichael

Thanks Danny. I really must be blind, This is the second time you've seen something that I have not!  Appreciate your patience.

Share this post


Link to post
Share on other sites
leftcoastmichael+    4
leftcoastmichael

Danny, your code snipped does work fine.  I then tried dropping in the iframe code from another video, into the code that you provided, but it seems not to work. The error message says "video does not exist."

<img src="http://larryfire.files.wordpress.com/2013/04/disney-pixar-compilation-image-1519560.jpg">
    <div class="caption lfb boxshadow" data-x="70" data-y="120" data-speed="900" data-start="500" data-easing="easeOutBack"><iframe src="http://player.vimeo.com/video/72594845" width="500" height="281" frameborder="0" webkitAllowFullScreen mozallowfullscreen allowFullScreen></iframe> <p><a href="http://vimeo.com/72594845">SmartTime Logic</a> from <a href="http://vimeo.com/user20263678">Michael</a> on <a href="https://vimeo.com">Vimeo</a>.</p></div>
    <div class="caption lfb medium_grey"  data-x="550" data-y="258" data-speed="300" data-start="1600" data-easing="easeOutExpo">to your Slides</div>

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • JawDesigns
      By JawDesigns
      Hi everyone,
      Flywheel have reported errors on my clients site 'www.racewaredirect.co.uk' and it's not loading. Can someone please provide some information on how to fix this? The site has never experienced these issues before.
      Thanks,
      James Wilson
    • MissT
      By MissT+
      Hi there,
      I've got an issue with 3 websites built with DMS since I migrated them from http to https that I need help with please.
      When any changes are made - e.g. new posts added or existing posts amended - certain sections of the live site seem to break e.g. image headers hang and don't load (b/g on canvas section), sliders hang and don't load (Revslider), flipper section doesn't load.
      Logging in and then clicking 'Edit the site using DMS' seems to fix the problem. Often if I try to open up another browser window to edit the site / re publish I'm unable to as the page wont load / hangs while trying to load.
      Any ideas how to fix this? On a couple of the sites I've installed a caching plugin as I thought it might be a loading speed issue but it's still happening.
      Website URL's can be provided privately.
      Many thanks in advance.
    • jeomiland
      By jeomiland+
      Hi
      I found this topic
      which talks about a similar issue I am having, but a little different. Hope someone can help me out.
      Best way to see the problem is to view http://cassclayton.com/ on Safari (Mac) compared to Firefox or Chrome. You will see the banner just under the fixed menubar has a gap between the menubar and top of the banner. Looking at Inspector, I found:
      <div class="fixed-top-pusher" style="height: 62px;"></div>
      <script> jQuery('.fixed-top-pusher').height( jQuery('.pl-fixed-top').height() ) </script>
      and indeed it seems the jquery is not always working consistently. For instance, if you simply refresh the page in Safari, it will loose the gap and all looks fine, so is it a browser cache issue that is interacting with the jquery? I do have W3 Total Cache installed. There must be a way to tell the code to make sure jquery is up and running and available to do it's majic?
      And perhaps there is just a better way to do this banner? Originally I tried several DMS sections and used the banner image as background, etc... Kept running into problems with resizing and the left/right parts of the image were getting chopped off. It is important the whole image show, so currently I just use a NextBox section with this code:
      <img src="[pl_site_url]/wp-content/uploads/2015/12/CassClayton-blues-tribute-banner.jpg" width="100%" />
      and it looks the way it should. Is there a better way to place a banner graphic under a fixed navbar and make sure the whole banner graphic displays regardless of screensize?
       
    • oseehys
      By oseehys+
      Hello There,
      So i want to use platform 5 and DMS sections on a single page, i am using a child theme with pinspro as my main theme and i activated platform 5, the only problem am having so far is the fixed option, my navbars are not aligning to their default size, and it will be great if platform 5 header and footer section will function, has anyone used this option, how can i make the best use of platform 5 and DMS on a site
      Cheers
    • kwaoru
      By kwaoru
      Hi,
      I desperately need to deactivate the responsive function on mobile for reasons. It looks so messy with the responsive look on mobile and not navigating or informative at all as it is. 
      I searched for solutions online and tries some of those that I found but nothing worked out. Also I found a previous post on this forum says that this theme pagelines DMS is not meant to be build to deactivate the responsive function... 
      Also tried with widget such as WPtouch to edit the mobile look a little more informative but as I am using "single page" theme on pagelines, the frontpage(main page) never appears on those app.
      Seems like not compatible?
      If there is no way to deactivate responsive function or I'll have to recreate another page just dedicated for a mobile page? or change the theme completely and build a page from scratch?
      I have been searching for this for two days already...
      Could anyone wise and kind out there, please help me?
       
      Thanks,
×