Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

mrhinsh

Navbar does not display on small screens

Recommended Posts

mrhinsh+    2
mrhinsh

Guys,

 

 When I go to http://nakedalm.com/ and reduce the width on ie11, or use by Windows Phone 8 I get the follwing when hitting the three lines.

 

08.16.2013-08.19.png
Figure: IE 11

 

08.16.2013-08.22.png

Figure: Windows Phone 8

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob    547
Rob

To say that's very odd is an understatement.

 

This it turns out is a design issue.

 

In IE on my mobile, the text link is grey on a grey background.  If I click it, I get the links. In Firefox on the same phone, the background is black with grey text, so it shows up.

 

I think you need to use some browser-specific CSS to fix the background of the menu in IE to black.   See http://docs.pagelines.com/tutorials/browser-specific-css


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites
mrhinsh+    2
mrhinsh

Rob,

 

 I have looked at that and not only is the background currently set to black which is being ignored there are no links rendered... it is not that the links are the same color as the background its that they are not there... :( 

 

-MrHinsh

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob    547
Rob

I beg to differ. I was able to go to the position of your first link even though it was invisible, click it and was taken to the link.  It even displayed a change of background color for the link on click.

 

As I said, using browser specific CSS will allow you to change the color of the background of the menu.  You could also check the background color of your site, if any.  Essentially, the menu works fine, except for that color issue. 

 

I agree that the background color may be set to black, but that browser is not accepting that setting, and it's rendering it as grey. Thus you need browser-specific CSS to force that browser to display black.


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites
mrhinsh+    2
mrhinsh

Has this been fixed yet in the base pagelines? The base navbar control out of the box should really support the 2 major browsers. I should not need to do browser specific CSS for major browser support. Would your developers be able to fix this?

 

Currently NavBar does not support IE10 / 1E11 or IE on Windows Phone. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob    547
Rob

I haven't heard anything yet.  I'll report it again.

 

Would you kindly test something for me?

 

Please modify this custom code you have

#supersized {
  background-color: #E8E8E9;
}

to

#supersized {
  background-color: #C00000;
}

That color is a dark red.  If you view the site in IE on a mobile device, this color will pick up as the background of the menu most likely.  If the font of the links is grey, as I suspect, then it will display clearly on a red background.  Please snapshot everything with the red background or leave it there for me to view it tomorrow (Sunday).

 

Thanks.

  • Like 1

Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites
mrhinsh+    2
mrhinsh

I made the change that you said and this was the effect:

 

  1. Windows \ Chrome - Page background turned red, menu still black and has links
  2. Windows \ IE - Page background unchanged, menu still gray and no links (no hover hand change either) - http://screencast.com/t/2j71wFWKn
  3. Windows Phone \ IE - Menu background went red and no links still. 

p.s Thanks for reporting it again... this one is a little weird...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

Hi,

 

So are you saying that the Mobile menu isn't working on IE10 or IE11 ?

 

This is the first I have heard about it to be honest, also, I wouldn't say IE was a major browser ;)

 

I am unable to test this at this moment in time. Therefore, can you remove all custom code, CSS, hooks etc.. and try again. If the issue persists, please make an issue on our tracker - https://github.com/pagelines/DMS/issues


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
mrhinsh+    2
mrhinsh

"Currently NavBar does not support IE10 / 1E11, or IE on Windows Phone. "

 

Yes I am indeed saying that the Mobile menu is broken on the above.

 

IE still has 34% market share. For sure Chrome wins but IE is a very secure Major Browser.

 

DONE - https://github.com/pagelines/DMS/issues/382

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny
Thanks for reporting, we have labelled this as high priority.

Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
rozman49    0
rozman49

hello,

 

i report the bug too.(on IE AND Opera )
And for example the old navbar from pagelines worked perfectly in responsive mode.
the menu was accessible from my nokia E72.
The DMS 's navbar didn't display anything on nokia E72 with Opera mobile up to date.

 

My personnal website "work in progress" :  pc449.com
which has navbar.

 

So for waiting, I install ubermenu to try.
But there is an issue with.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob    547
Rob

Hi,

 

To use the Ubermenu section that is free in DMS, you must first purchase Ubermenu from CodeCanyon.net.  Did you purchase Ubermenu?


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • JawDesigns
      By JawDesigns
      Hi everyone,
      Flywheel have reported errors on my clients site 'www.racewaredirect.co.uk' and it's not loading. Can someone please provide some information on how to fix this? The site has never experienced these issues before.
      Thanks,
      James Wilson
    • MissT
      By MissT+
      Hi there,
      I've got an issue with 3 websites built with DMS since I migrated them from http to https that I need help with please.
      When any changes are made - e.g. new posts added or existing posts amended - certain sections of the live site seem to break e.g. image headers hang and don't load (b/g on canvas section), sliders hang and don't load (Revslider), flipper section doesn't load.
      Logging in and then clicking 'Edit the site using DMS' seems to fix the problem. Often if I try to open up another browser window to edit the site / re publish I'm unable to as the page wont load / hangs while trying to load.
      Any ideas how to fix this? On a couple of the sites I've installed a caching plugin as I thought it might be a loading speed issue but it's still happening.
      Website URL's can be provided privately.
      Many thanks in advance.
    • jeomiland
      By jeomiland+
      Hi
      I found this topic
      which talks about a similar issue I am having, but a little different. Hope someone can help me out.
      Best way to see the problem is to view http://cassclayton.com/ on Safari (Mac) compared to Firefox or Chrome. You will see the banner just under the fixed menubar has a gap between the menubar and top of the banner. Looking at Inspector, I found:
      <div class="fixed-top-pusher" style="height: 62px;"></div>
      <script> jQuery('.fixed-top-pusher').height( jQuery('.pl-fixed-top').height() ) </script>
      and indeed it seems the jquery is not always working consistently. For instance, if you simply refresh the page in Safari, it will loose the gap and all looks fine, so is it a browser cache issue that is interacting with the jquery? I do have W3 Total Cache installed. There must be a way to tell the code to make sure jquery is up and running and available to do it's majic?
      And perhaps there is just a better way to do this banner? Originally I tried several DMS sections and used the banner image as background, etc... Kept running into problems with resizing and the left/right parts of the image were getting chopped off. It is important the whole image show, so currently I just use a NextBox section with this code:
      <img src="[pl_site_url]/wp-content/uploads/2015/12/CassClayton-blues-tribute-banner.jpg" width="100%" />
      and it looks the way it should. Is there a better way to place a banner graphic under a fixed navbar and make sure the whole banner graphic displays regardless of screensize?
       
    • oseehys
      By oseehys+
      Hello There,
      So i want to use platform 5 and DMS sections on a single page, i am using a child theme with pinspro as my main theme and i activated platform 5, the only problem am having so far is the fixed option, my navbars are not aligning to their default size, and it will be great if platform 5 header and footer section will function, has anyone used this option, how can i make the best use of platform 5 and DMS on a site
      Cheers
    • kwaoru
      By kwaoru
      Hi,
      I desperately need to deactivate the responsive function on mobile for reasons. It looks so messy with the responsive look on mobile and not navigating or informative at all as it is. 
      I searched for solutions online and tries some of those that I found but nothing worked out. Also I found a previous post on this forum says that this theme pagelines DMS is not meant to be build to deactivate the responsive function... 
      Also tried with widget such as WPtouch to edit the mobile look a little more informative but as I am using "single page" theme on pagelines, the frontpage(main page) never appears on those app.
      Seems like not compatible?
      If there is no way to deactivate responsive function or I'll have to recreate another page just dedicated for a mobile page? or change the theme completely and build a page from scratch?
      I have been searching for this for two days already...
      Could anyone wise and kind out there, please help me?
       
      Thanks,
×