Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

alisamski

Content Column CSS please

Recommended Posts

alisamski

Trying to raise the content column are for the home page.. and cannot isolate that area in firebug to add to css.

 

See layout here

 

Visit Site in works Here

<div class="pl-area-wrap pl-bg-cover" style="padding-top: 20px; padding-bottom: 20px; margin-top:-150px;">
#pl-area-wrap  pl-bg-cover {margin-top:-150px !important;}

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob

Hi,

 

As I've told many people, use the menu of layers above the HTML code area in Firebug.

 

I found this CSS in 2 seconds that way:

body.display-full .pl-content {
    margin: 0 auto;
    max-width: 960px;
    position: relative;
}

You'd find it under div.pl-content by scrolling that menu to the left (click the arrow on the right side).   Examination of the CSS (which appears in the right) will show you all applicable styling for that layer.


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites
alisamski

No does not work.

 

That also raises the media box content in the header area...

.pl-area-wrap,  .pl-bg-cover {margin-top:-250px !important;}

This also raises the media box content in header area...

 

Anyone?

Share this post


Link to post
Share on other sites
alisamski

OK... so basic sections like we have above do not work on a more specific area... however, had to find within HTML to actually get a more precise area to isolate the css..

#pl_area770290 {background: none; margin-top:-250px;}

UG

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob

Please, read the docs. http://docs.pagelines.com.  We cannot keep giving out the CSS. 


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites
alisamski

You know Rob... we've all been hearing you say that here on the forum, and although I do not speak for everyone here on the forum...

it used to be (from starting here with Platform Pro)... that everyone helped each other with css issues etc... BOTH moderators AND forum members...

 

No disrespect to the PL moderators... you seem to be the only one who is responding lately, and although I especially appreciate you actually reading these posts, I am feeling a bit abandoned.

 

What used to be indicators to move areas have changed... so I am finding out that certain things are not picking up in firebug, that I have to read between the lines in order to get certain areas to do things I want it to...

 

If I have an area that having issues with capturing css... I do hope that someone on the forum would help me out.. after all, its a forum... supposed to be a help-area. Especially now more than ever that SUPPORT seems to be an issue the last couple weeks.

 

Appreciate you taking the time with you're cut-and-dry answers, but please... we are all trying to get through this time ALONG with issues PL is having.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny

Not actually sure what you're trying accomplish. Do you want that content moved up or down ?

 

Is the image you linked in your original post a concept of what you want it to look like ?

 

You shouldn't position elements using negative margins. I don't see why you don't just add a background image/color to a full width section and then add your content via a textbox or something.
 


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
alisamski

Thanks for responding...

 

Yes on the image posted earlier... however are actually creating a full page slider... but only have one image loaded so not to distract firebug in capturing css.

 

My code above has worked... it was just the css indicators have changed and having a hard time capturing correct via firebug.

 

So basically to answer you in total.. Trying to use Revslider to a full page size... the content is raised to adjust seeing it over the slider. Here is somewhat where we are right now...

having issues with height of slider and also in contact with Revslider author since there is no support about it from PL. Basically the slider code PL has is older code.

So trying to deal with that right now.

 

Here is the page with some css in place> http://bit.ly/19e3c2l

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob

Alisa,

 

If I misunderstood your requirement, I apologize.  And yes, I'm compelled to direct people to the docs principally because 90% of people using online products never read the docs and I don't always have the answers they want, particularly when it comes to customization. 

 

DMS is new to you, but also new to me.  I'm not privy to any more advanced access to it than you were.  So we're learning together.  As you can see from the forum, I've got my hands full, not only with people misunderstanding the product, but also many who are just complaining for the sake of it. Some of them, downright insulting.  It's not easy to keep my temper!

 

That said, essentially you're trying to use the RevSlider as a background slider, which isn't its intended purpose.  Good idea, but possibly the wrong product.  This, added properly can do what you want:  http://wordpress.org/extend/plugins/full-page-full-width-backgroud-slider/   Additionally, I think it will give you more flexibility than RevSlider for this use.  Have you seen/tried it?


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites
alisamski

The author of RevSlider did respond to me (and we also purchased the full page full width version of it from him) thats a different story...

 

However, they can not decipher what PL did to it in order to customize it... so with that said.... I'm on my own here for now..

 

Will try out the plugin above to see how it works, and will report back...

 

thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob

Thanks!


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • Steve Webb
      By Steve Webb+
      I am having an issue with DMS editor not loading.  Just keeps spinning and spinning.
      Have tried several things - Logged in and out, cleared cache, deactivated all plugins, but the issue persists.
      I even had our host restore from a backup a few weeks ago, when I know it WAS working, as I edited a text box on the homepage.  The restore from backup didn't help either.
      Also, the front end of the site shows that the site is framed, or boxed now (whatever you call it), instead of full width as it was previously (last week).
      Dev console shows that there are php errors in Google maps - file is attached.
      Can someone please help?  Not sure what else I can do here...
      Thanks in advance.
      -Matt

    • tuciudadenred
      By tuciudadenred+
      Hi everyone, what happens is that the web page metrosalarmas.com has a google tags which I have not attacked where I can look to remove those tags and be able to locate the correct ones.
    • Steve Webb
      By Steve Webb+
      I am having an issue with DMS editor not loading.  Just keeps spinning and spinning.
      Have tried several things - Logged in and out, cleared cache, deactivated all plugins, but the issue persists.
      I even had our host restore from a backup a week ago, when I know it WAS working, as I edited a text box on the homepage.  The restore from backup didn't help either.
      Also, the front end of the site shows that the site is framed, or boxed now (whatever you call it), instead of full width as it was previously (last week).
      Dev console shows that there are php errors in Google maps - file is attached.
      Can someone please help?  Not sure what else I can do here...
      Thanks in advance.
      -Matt

    • JawDesigns
      By JawDesigns
      Hi everyone,
      Flywheel have reported errors on my clients site 'www.racewaredirect.co.uk' and it's not loading. Can someone please provide some information on how to fix this? The site has never experienced these issues before.
      Thanks,
      James Wilson
    • MissT
      By MissT+
      Hi there,
      I've got an issue with 3 websites built with DMS since I migrated them from http to https that I need help with please.
      When any changes are made - e.g. new posts added or existing posts amended - certain sections of the live site seem to break e.g. image headers hang and don't load (b/g on canvas section), sliders hang and don't load (Revslider), flipper section doesn't load.
      Logging in and then clicking 'Edit the site using DMS' seems to fix the problem. Often if I try to open up another browser window to edit the site / re publish I'm unable to as the page wont load / hangs while trying to load.
      Any ideas how to fix this? On a couple of the sites I've installed a caching plugin as I thought it might be a loading speed issue but it's still happening.
      Website URL's can be provided privately.
      Many thanks in advance.
×