Jump to content
dougyhunt

Yoast SEO Breadcrumbs / Breadcrumbs

Recommended Posts

dougyhunt    1
dougyhunt

Hi,

 

Working on the DMS and wanted to know if there is a way of adding functions via the on page editor, i.e. such as Yoast's SEO Breadcrumbs function:

 

<?php if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {
yoast_breadcrumb('<p id="breadcrumbs">','</p>');
} ?>

 

Otherwise there is no simple way of either adding functions or code via the editor - which seems like a major weakness.

 

Trying to add it to http://twentyfirstdigital.co.uk

 

Thanks.

Edited by dougyhunt (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Willem-Siebe Spoelstra    0
Willem-Siebe Spoelstra

I don't know if you can do it with the on page editor.

But working with a child theme in version 2 of Pagelines was very easy, and I don't think that part changed...

 

You can find the docs here: http://docs.pagelines.com/customize/base-child-theme

 

Via your FTP you can find the functions.php in your base child theme you have installed. I included Yoast breadcrumb before my postloop with the following action:

add_action('pagelines_before_postloop', 'breadcrumb');
function breadcrumb(){
?>
<?php if (is_front_page()) {
	echo '';
} else {
        if ( function_exists('yoast_breadcrumb') ) {
yoast_breadcrumb('<p id="breadcrumbs">','</p>');
       }
} ?>
<?php }

Hope this helps you.


I write about internet marketing, WordPress and Pagelines on my Dutch blog spoelstra.ws

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Similar Content

    • Michael Kummer
      By Michael Kummer+
      Hi guys,
      It seems like the H1 tag in the Pagelines 5 framework is missing the entry-title tag. Google Search Console complains about that and it seems like it needs to be fixed in the theme. Based on another thread, this looks like a known issue but I haven't seen any updates from the framework team.
      Any indication of what the status on this issue is?
      The site in question that I have that issue with is michaelkummer.com.
      Thanks
      Michael
    • Objectif-Mariage
      By Objectif-Mariage+
      Hello. I just past my PL5 website to BING analyser, and I was very surprise when it told me I had five <H1> ! ? What ? how it's possible ?? 
      So I have checked the code, and obviously, some PL plugin (like Elements), create some <h1> balises for their Header.... Great ! 
      So I have try to simply not use this Element's Header, leting them blanck. But <H1> balise is still there ! Empty but sill there ! ( <h1 class="elements-header" data-bind="plshortcode: header"></h1>).
      I have took Element as exemple, but it's the same for other PL plugins. Even if you let a part blank, PL plugin will create an empty balise ! :-(
      I'm not developper, and don't know PHP. But I guess it's possible to create a fonction, witch would say . 
      "if one balise is empty => then don't write it."
      What guy's do you think about that ?
       
       
      There is a link to my website : http://www.wedding-photography-minneapolis.com/
    • Queue-it
      By Queue-it+
      Hi,
      We're using Yoast SEO plugin and it can not crawl the content that is in a Pagelines text container, only the Paglines framework content. 
      I can see that it is a problem with SEO plugins and external site builders to read the content. So is there a Pagelines SEO plugin that would solve that? 
      I know that it does not effect stats on google, but it is not possible to see the full picture of SEO status. 

    • BlueSkyCreative
      By BlueSkyCreative+
      Hi there,
      I have a dev site I am working on and my seo plugin is not being able to see the image alt tags
      to test this I have an image on the top section in an image section here http://213.5.177.31/~northsho/keys2drive/
      but in the source code the image tag is not registering? I have also added the image via the media library, added the alt and it doesn't work that way either
      At the moment I am just trying with the image section but hope that the binding alt tags for any of the images in sections would work, I have not tried yet, but want to see why the main image isn't first
      Thanks In advance  
       
      Paul





×