Jump to content
atcdomainsolutions

Custom LESS/CSS Area Not Active After Import of DMS Config File

Recommended Posts

atcdomainsolutions+    63
atcdomainsolutions

I worked on a DMS template/design on one of my websites while testing things out. After I got things like I really wanted, I performed the export function and downloaded my templates, files, configurations, etc.  I selected all options to export (Global Settings, Post Types, etc).

 

I then went into another website I have, installed DMS, activated (Developer account) and got the usual welcome, etc.etc.

 

I then went, uploaded my exported configurations and everything appeared to copy over after loading the main template I was wanting to see.  Some images aren't showing up but that's no biggie.

 

My problem is that I had about 8-10 blocks of custom css code I added to the original design and this does not show on the Custom Less/Css area so I went to just copy it over from the other site into the block area for Custom Less/CSS but the field is not active on the new site.  I can click on "Custom Scripts" and that is active and will allow me to add data but the Custom Less/CSS field is not "active" and I can't click inside or add anything.

 

Did I do something wrong?

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
atcdomainsolutions+    63
atcdomainsolutions

Actually, took advise from another thread on a totally different subject and disabled all plugins and then reactivated a few that I figured would NOT cause a conflict and not only did my custom css code appear but some images are now there and active/working. Will try to go through one by one now and update this post for anyone else who may have an issue with exporting and existing plugin conflicts.  I know I have a custom CSS plugin I have used so I'm betting that is the culprit.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob    547
Rob

Please let us know which one it is, so that others using it can take appropriate action.  Thanks.


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites
atcdomainsolutions+    63
atcdomainsolutions

Funny but I have gone in and activated, one by one, all plugins I had deactivated but can't duplicate the error. I will keep this in mind though since I will be doing a 3rd project with DMS in a couple of days and will download all plugins I use now to a new install/site and see what happens. Only way I can see determining what could cause it is to install and uninstall with one plugin installed at a time...haha. Lot of work but I'll do it since I'm very curious which plugin caused the problem!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob    547
Rob

Reactivating the plugins, one at a time, and refreshing should tell you which caused a problem.


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites
atcdomainsolutions+    63
atcdomainsolutions

Rob

 

Found the plugin...posted this for everyone as well but this is what it was:

 

Found out for sure that if you install or have the "Shortcodes Ultimate" plugin installed (version 3.9.5 is what I was using) or install it after starting a new site, it will cause the CSS Less box to crash. Started with this plugin when debugging and after deactivating and going back in, CSS Less was fine.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob    547
Rob

Excellent.  Thank you!


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Similar Content

    • Michael Kummer
      By Michael Kummer+
      Hi guys,
      every since Chrome introduce scroll anchoring (see chrome://flags) blog posts on my page start scroll automatically as soon as the user scrolls down a bit. It is super annoying and I don't know exactly what triggers the incompatibility with Chrome's latest feature that is supposed to improve usability.
      Since I don't know what causes it (Pagelines, or a Plugin), I would like to disable the feature using a CSS override that Google describes as follow:
      "Scroll anchoring aims to be the default mode of behavior when launched, so that users benefit from it even on legacy content. A CSS property overflow-anchor can disable scroll anchoring in part or all of a webpage (opt out), or exclude portions of the DOM from the anchor node selection algorithm. This property supports the following values when applied to an element E:
      overflow-anchor: auto (the default value) declares that the DOM subtree rooted at E is eligible to participate in the anchor node selection algorithm for any scrolling box created by E or an ancestor of E. overflow-anchor: none declares that the DOM subtree rooted at E is not eligible to participate in the anchor node selection algorithm for any scrolling box created by E or an ancestor of E." Do you guys happen to know how to use that property with the ROOT element so it applies to the whole page?
      Thanks
      Michael 
    • wyo22ski
      By wyo22ski+
      Hello,
       
      I'm basically a designer and understand a little on how to change CSS, etc., so please excuse my ignorance...  I recently upgraded to the newest platform from the DMS and my old DMS theme no longer functions.  I'm trying to replace the image slider that my Horizon Photography Theme (Nick Haskins) had created.  The Impulse image slider seemed the closest to what I need, but there are problems.
      It seems the the Impulse section for sliding images defaults to the image width, no the height.  I can change the Impulse stage height and width, but this does nothing to the internal content.  For instance, if I change the height to 200 pixels, the image remains the full width and only shows a cropped section.  I would like the ability to change the Impulse height, and have the image height fit space. 
      I've put this custom CSS in, but again, this only controls the stage height of Impulse:
      .pl-sn-impulse .pl-impulse-cell .cell-wrap, .pl-impulse-container, .owl-stage-outer {
        width: 100%;
      }
       
      Any suggestions welcome.  Thanks 
    • Objectif-Mariage
      By Objectif-Mariage+
      Hello. 
      I have just realized that CSS (Less plugin) , is not working..... I have disable all plugins (except PL CUSTOM LESS and PL5) , and ... it's not working ... 
      It's not the first time. Usually I had trouble with a plugin name Autoptimize , but it's Desactivate now , all memory have been purge, and it's still not working! :-/ So it's not from this plugin. 
      NB : When I am logged on my website, if i go on the black wordpress dashboard bar, go on the PL icon, clic on </> LESS/CSS => then the page suddenly apply the CSS .... But As soon that i reload the page, nothing. I think the problem is that the plugin LESS/CSS does not load properly (if I can say that with my simples words).
      I order to keep the site "good looking" I have temporally copy/paste all my LESS code in a plugin : Script n Styles that apply the LESS/CSS code... but it's not a solution for long time.
      Can someone help me ? Did I do something wrong ? Is it an update ? 
       
      my website : https://www.wedding-photography-minneapolis.com
    • Jason
      By Jason+
      Feel free to delete this post if its not helpful or its just plain wrong.
       
      I though it might be useful to share how I customize the size of the builder. (reduce my eyestrain )
      1 - install stylerbot extension in chrome (stylerbot keeps this css every time you access the url)
       
      2- add this css to stylerbot for the site you are working on
      .CodeMirror {
          font-size: 14px;
          height: 600px;
      }
      .pl-workarea.pl-has-sidebar .pl-workarea-sidebar-container {
          right: 0px;
          width: 500px;
      }
      .pl-workarea.pl-has-sidebar .iframe-container {
          right: 500px ;
      }
       
      change sizes to suit.
       
      Cheers.
    • Jason
      By Jason+
      Hi.
      I can't seem to get the Teamwork section to accept custom css. I am trying to change the padding from 7em to 1em on the splash part
      I have tried
        .pl-sn-teamwork .pl-tw-splash {
          padding-top: 1em;
          padding-bottom: 1em;
        }
       
      This works in chrome inspect but when added to custom css nothing happens.
      I have also tried most of the classes I can see accoiated with this section but again nothng seems to happen.
      Any ideas?
×