Jump to content
Sign in to follow this  

Menu not shown in Simple Nav Section

Recommended Posts


I have searched your forum and really tried a lot to fix it, but it looks i need your help.


I'm using the Simple Nav Section for a footer menu wich is defined in the menus and configured to show in the Simple Nav section in Theme Locations. The Simple Nav Section is activated for all page types in Page Option Setup.


But for reasons i can't understand the menu is only shown on post pages and the home page which is a page with a different template (but the footer is not different, because is is site wide defined).


--> http://europecrowdfunding.winball.de/category/events-meetups/events/

does not show the menu in the Simple Nav section


The HTML contains the section and even the <ul> for the menu, but it is empty

<ul id="menu-footer-navigation" class="inline-list simplenav font-sub"></ul>


--> http://europecrowdfunding.winball.de/


shows the menu in the Simple Nav section


Do i miss something to configure it correctly, or is this some kind of bug or problem?



Share this post

Link to post
Share on other sites

Oh, by the way,


i have the same problem when i use the Footer Columns Sidebar Section. It is empty on pages and category pages but is contains something on the home page and post pages.

Share this post

Link to post
Share on other sites

Hi Winball,


There must be something wrong in your settings, and it would be very hard to identify by simply looking at the site.  Can you create a new Admin level account and mail it to robert@pagelines.com?   I can log in and take a look at your settings to see if I can find where it's incorrect, and report back.



Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • russe-intensif
      By russe-intensif+
      Hi team,
      checking my site today, i'm surprised to see my MegaNav all in bottom of the pages, while it's in header.
      After getting to change it in couple of pages onto Template part (too time consuming !), i'm desperate and ask you for help :-)
      Thank you in advance !

    • Borries
      By Borries+
      I know this is not an easy problem. Maybe there is a easy solution.
      I have tryed to uses the existing solution, that I have found in the forum
      I changed the colours of my nav (simple nav) and the hover effect (a. hover).
      I really tryed to highlight the active/used link in the nav but I cant figure it out.
      I want it to be black when active.
      Any help would be appreciated. Thanks.
      http://www.marcborries.de  nav link: "Sinn & Selbst" 
    • dwpoyner
      By dwpoyner+
      Not sure exactly what is causing the issue. For some reason, why you view my site on mobile, the menu does not show up. It will pop up, but it is black. You can check it out here: http://dev.caryfbc.org. I'm also attaching a screenshot where I shrunk my browser down. Any suggestions?

    • khat
      By khat+
      I think I may have installed pagelines pro incorrectly, and then used features incorrectly. I installed first platforms framework theme and then the child, thinking I could do setup for child later. I tried to set up a background image, and tried custom css feature in pagelines dashboard. I had mistakes in my css, and just thought that if I deleted the info in the css custom feature in pagelines dashboard that the new information would overwrite the old info. The background image didn't respond at all, probably because I didn't have the child directory renamed. I then tried to use the LSS plugin to create css and added more css, possibly, somewhere -sigh-. I never did change the background image and get it placed properly. I used a workaround and in nested containers I placed a background image which worked well enough, so I moved on to try to create my nav bar/ menu bar. When I go to the Menus panel, there is NO area where I can place a menu on a page. I have read and reread and re- re- reread the instructions for placing a menu. I've used the pagelines editor to place a menu, however only HOME shows up. I've been at this for many hours. I've since uninstalled all of my pagelines items and reinstalled, thinking that it would restore all my changes to default, but no, it is still all there, with all my unresolved issues. I am completely at a loss as to what to do next.
    • Jarek
      By Jarek+
      How to make the Impulse menu sticky?
      Here is a site that seems like it is doing just that: http://www.manhattanperiodontist.com/
      Here is the site I am working on: http://boeriu.digitalvector.com/ 
      I have no problem showing the menu at the bottom, but when scrolling up it does not stick.  I tried to add Nav Pro menu but when I do that, it just shows on top and no matter what I try is not working as I want it to.
      Any suggestions?