Jump to content
Sign in to follow this  
bellcreative

Page Background Color Control does not work/color not showing up

Recommended Posts

bellcreative    1
bellcreative

My page background color is translucent for some reason. It was working perfectly until today when I started to work from a defferent computer. I can change the color of the page background back to white and it will work until I open the pagelines dashboard again. If I save any settings change in the pagelines dashboard my page background will become translucent again.

 

This happened after I chose to hide the watermark if that helps at all.

 

I had installed the css lite plugin earlier and the color selection on that also stopped working. I tried to delete the plugin and reinstall and that didn't help anything. After that I deleted it entirely and that also did not help.

 

I tried to fix this from my original computer just to see if that would help...but it didn't.

 

I have done some custimization with the pagelines customize plugin but none of it seems to be something that would effect the page background.

 

I attached an image of it working and not working and of my color settings page, custom code page, and installed plugins page.

 

I found that there was a difference in the codes and added this to my custom css box. It works, but the css lite still doesn't and my color control still doesn't without it.

body #page .page-canvas {
    background-color: rgb(255, 255, 255);}

 

Let me know if this is something you have seen before.

 

Thanks,

Connor

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
bellcreative    1
bellcreative

I just realized I posted different pages for my screenshots but it is a site wide issue not just between pages.

Share this post


Link to post
Share on other sites
James B    436
James B

Hi there,

 

I've not seen that happen before, currently i see - http://screencast.com/t/I5wb8Vl5 but I'm assuming thats since you've put the css in.

 

If it only happening in one particular browser?

 

Ok some things to try, remove the css code, disable all non pagelines plugins. Do that have any effect on the color options? If it doesn't, let us know when the css is removed and the plugins are inactive and we'll take a look into the source code to see if we can see anything.


Kindly search the forum and read the documentation before posting. It will help you resolve many issues.

For CSS help be sure to check out W3Schools first and be sure to download FireBug for FireFox for troubleshooting.

James B

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • Michael Kummer
      By Michael Kummer+
      Hi guys,
      every since Chrome introduce scroll anchoring (see chrome://flags) blog posts on my page start scroll automatically as soon as the user scrolls down a bit. It is super annoying and I don't know exactly what triggers the incompatibility with Chrome's latest feature that is supposed to improve usability.
      Since I don't know what causes it (Pagelines, or a Plugin), I would like to disable the feature using a CSS override that Google describes as follow:
      "Scroll anchoring aims to be the default mode of behavior when launched, so that users benefit from it even on legacy content. A CSS property overflow-anchor can disable scroll anchoring in part or all of a webpage (opt out), or exclude portions of the DOM from the anchor node selection algorithm. This property supports the following values when applied to an element E:
      overflow-anchor: auto (the default value) declares that the DOM subtree rooted at E is eligible to participate in the anchor node selection algorithm for any scrolling box created by E or an ancestor of E. overflow-anchor: none declares that the DOM subtree rooted at E is not eligible to participate in the anchor node selection algorithm for any scrolling box created by E or an ancestor of E." Do you guys happen to know how to use that property with the ROOT element so it applies to the whole page?
      Thanks
      Michael 
    • wyo22ski
      By wyo22ski+
      Hello,
       
      I'm basically a designer and understand a little on how to change CSS, etc., so please excuse my ignorance...  I recently upgraded to the newest platform from the DMS and my old DMS theme no longer functions.  I'm trying to replace the image slider that my Horizon Photography Theme (Nick Haskins) had created.  The Impulse image slider seemed the closest to what I need, but there are problems.
      It seems the the Impulse section for sliding images defaults to the image width, no the height.  I can change the Impulse stage height and width, but this does nothing to the internal content.  For instance, if I change the height to 200 pixels, the image remains the full width and only shows a cropped section.  I would like the ability to change the Impulse height, and have the image height fit space. 
      I've put this custom CSS in, but again, this only controls the stage height of Impulse:
      .pl-sn-impulse .pl-impulse-cell .cell-wrap, .pl-impulse-container, .owl-stage-outer {
        width: 100%;
      }
       
      Any suggestions welcome.  Thanks 
    • Objectif-Mariage
      By Objectif-Mariage+
      Hello. 
      I have just realized that CSS (Less plugin) , is not working..... I have disable all plugins (except PL CUSTOM LESS and PL5) , and ... it's not working ... 
      It's not the first time. Usually I had trouble with a plugin name Autoptimize , but it's Desactivate now , all memory have been purge, and it's still not working! :-/ So it's not from this plugin. 
      NB : When I am logged on my website, if i go on the black wordpress dashboard bar, go on the PL icon, clic on </> LESS/CSS => then the page suddenly apply the CSS .... But As soon that i reload the page, nothing. I think the problem is that the plugin LESS/CSS does not load properly (if I can say that with my simples words).
      I order to keep the site "good looking" I have temporally copy/paste all my LESS code in a plugin : Script n Styles that apply the LESS/CSS code... but it's not a solution for long time.
      Can someone help me ? Did I do something wrong ? Is it an update ? 
       
      my website : https://www.wedding-photography-minneapolis.com
    • Jason
      By Jason+
      Feel free to delete this post if its not helpful or its just plain wrong.
       
      I though it might be useful to share how I customize the size of the builder. (reduce my eyestrain )
      1 - install stylerbot extension in chrome (stylerbot keeps this css every time you access the url)
       
      2- add this css to stylerbot for the site you are working on
      .CodeMirror {
          font-size: 14px;
          height: 600px;
      }
      .pl-workarea.pl-has-sidebar .pl-workarea-sidebar-container {
          right: 0px;
          width: 500px;
      }
      .pl-workarea.pl-has-sidebar .iframe-container {
          right: 500px ;
      }
       
      change sizes to suit.
       
      Cheers.
    • Jason
      By Jason+
      Hi.
      I can't seem to get the Teamwork section to accept custom css. I am trying to change the padding from 7em to 1em on the splash part
      I have tried
        .pl-sn-teamwork .pl-tw-splash {
          padding-top: 1em;
          padding-bottom: 1em;
        }
       
      This works in chrome inspect but when added to custom css nothing happens.
      I have also tried most of the classes I can see accoiated with this section but again nothng seems to happen.
      Any ideas?
×