Jump to content
webgrade

Section API - Font Size and Color

Recommended Posts

webgrade    0
webgrade

Hello

 

My first post here at the forums.

 

I've been looking through the different sections of the forum to find a way to add the option to select size and color of a specific text in a custom section.

I've created a section and I'm able to get it to show me a dropdown of all fonts available - this works fine.

But I would like to be able to select both font size and color from for the same section.

 

How is this possible?

 

Thanks

 

Kind regards

 

Jesper

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

Hi Jesper,

 

As far as I am aware I don't think but I could be wrong that there is a font size selector option. I think the best course of action would be for you to apply to our developer community. Where you will gain access to our developer Skype channel and receive advice on how to create your custom section and possibly add it to the PageLines store.

 

http://developer.pagelines.com/apply/


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
webgrade    0
webgrade

Hi Jesper,

 

As far as I am aware I don't think but I could be wrong that there is a font size selector option. I think the best course of action would be for you to apply to our developer community.

 

http://developer.pagelines.com/apply/

 

Hi Danny

 

Thanks for your reply.

 

I think you're right about the Font Size option. As far as I can see. The only option is to use css. Too bad

But I'm still trying to get the colorpicker to work.

 

I've already applied for the Dev community.

 

Thanks again

 

Jesper

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob    547
Rob

Hi Jesper,

 

If you have a Developer license, you should apply, as Danny suggested, to be part of our Developer Community, where you'll find many others who'll help you develop ideas into code.

 

Unfortunately, the forum is not a good place for helping with code to implement things like color pickers, etc. The moderators are not developers, but almost everyone in our Dev. Community is a developer.


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Similar Content

    • Barnaby Skinner
      By Barnaby Skinner+
      Hey all, hope I worded the topic correctly!
      I just need to know if either 1) I'm making a mistake or 2) this could be set as a new feature?
      Using the global settings typography parameters, I have a global paragraph font type (set using googlefonts) and have set the style to align:justify. When laying out <p> text inside a simple TEXT module, the <p> text adheres to both the font type and justification. Perfect.
      Now, when I set <p> text inside the PARAGRAPH TEXT field within an ELEMENT module, the <p> text adheres to the font type, but not the justification. It's rather annoying as I like to fully justify para text across the board and tend to use Element modules instead of text boxes for various reasons. It also seems silly that some PARAGRAPH TEXT fields adopt global settings, whilst other don't.
      Or I'm doing it wrong :S
      Any help or advice is much appreciated!
      Cheers
    • jojoking
      By jojoking+
      I have to admit to being baffled.
      I'm trying to embed a video (from my WP media library) within a WP post using the videobox section shortcode.
      The shortcode section popup only allows two items to be configured - the section type, in this case videobox - and a unique id. There's no URL or other parameters such as autoplay or loop which are available within the Pagelines editor.
      Whatever I put in the unique ID makes no difference to what is shown which seems to be a default video with stars or white noise on a black background.
      I assume I need to define this ID somewhere else, or maybe WP has done it for me?
      HELP!
       
      PS This is the page source generated when a shortcode is added within the WP post editor
      <!-- VideoBox | Section --> <section id="videobox_1675853156" class="pl-sn pl-col-sm-12 pl-col-sm-offset-0 pl-sn-videobox" data-object="PL_VideoBox" data-clone="1675853156" data-level="0"><div class="pl-sn-wrap"><div class="pl-sn-pad fix" data-bind="pledit: true" > <div class="video-highlight"><h3 class="video-title" data-bind="pltext: vb_title"></h3></div> <div class="pl-video-box" data-bind="plcallback: { vb_autoplay: vb_autoplay(), vb_loop: vb_loop(), vb_controls: vb_controls(), vb_video: vb_video()}" data-callback="videobox"> <video id="280414138" autoplay loop > <source src="https://www.handinhandmanchester.org.uk/wp-content/plugins/pl-section-videobox/default.mp4?r=280414138" type="video/mp4" /> No browser html5 video. </video> <script> jQuery('#280414138')[0].load(); </script> </div> </div></div></section> </div>  
      If I add a videobox section using the Pagelines page editor the page source generated includes my video:
      <!-- VideoBox | Section --> <section id="videobox_udvu4uz" class="pl-sn pl-col-sm-12 pl-col-sm-offset-0 pl-sn-videobox" data-object="PL_VideoBox" data-clone="udvu4uz" data-level="0"><div class="pl-sn-wrap"><div class="pl-sn-pad fix" data-bind="pledit: true" > <div class="video-highlight"><h3 class="video-title" data-bind="pltext: vb_title"></h3></div> <div class="pl-video-box" data-bind="plcallback: { vb_autoplay: vb_autoplay(), vb_loop: vb_loop(), vb_controls: vb_controls(), vb_video: vb_video()}" data-callback="videobox"> <video id="429558737" autoplay loop > <source src="https://www.handinhandmanchester.org.uk/wp-content/uploads/2017/04/HIHWelcome.mp4?r=429558737" type="video/mp4" /> No browser html5 video. </video> <script> jQuery('#429558737')[0].load(); </script> </div> </div></div></section>  
    • flourishdesignstudio
      By flourishdesignstudio
      Hi,
      I am having an issue with the Lax sections on Platform 5. I can embed a widget or text box into a Lax section which is really neat, but the image in the background (the parallax image) seems to get stretched and doesn't scale in an attractive way.  For example, the page http://ed6.61e.myftpupload.com/#clients has a parallax section with a woman's face  and I thought is would scale as the browser window gets smaller but the zoom-level never changes. Also, the amount of parallax shift seems more dramatic than what we want. I thought that if I uploaded a shorter image it would scan/scroll less since the height from the image's top to bottom would be less. However, that doesn't seem to have any effect and I am at a loss of how to properly control the way the image is displayed within that box. Any thoughts, tips, or suggestions to get me pointed in the right direction?
      Thanks so much for the help!
    • PierreFF
      By PierreFF+
      Hello Everyone, 
      I think this one is for the pagelines team. 
      I have some trouble with the Adventure section plugin https://www.pagelines.com/product/pl-section-adventure/ that doesn't seem to load in any of the three websites I run using pagelines. 
      I do the setup via the extend platform as usual. It tells me that the plugin is installed and activated but unfortunately it doesn't appear on the page editor.
      I have just tried it consecutively with three websites I own with the same result.
      My intention was to use it with this website: http://launchpadweekend.foundersofthefuture.co/ (free version)
      And I also tried with this website http://foundersofthefuture.co/ (pro license) and this one http://ffactor.me/ (free version). And I have the same problem with each. 
      I would love to see how I could solve this issue. 
      Thanks a lot. 
      Pierre
       
    • John Olsson
      By John Olsson+
      Hello,
      I wondering (and custumers) when does Font Awesome 4.7 comes with an update of Pagelines?
×