Jump to content
greenfrog

Making the Carousel loop endlessly

Recommended Posts

greenfrog    1
greenfrog

I can't get the Carousel to loop endlessly.

 

I'm using a Carousel at the base of the page on this site:

 

http://villageherb.com.au/herbs/

 

When it runs to the end of the 20 thumbnails, it just stops - leaving a blank area which is unsightly and not useful.

 

Is there a fix for this?

 

If not, do any of the premium carousels solve this problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob    547
Rob

Hi,

 

Do you use NextGen as the source of the thumbnails or, do you use the post's featured image?

 

I've noticed that if the source of the images is any other source than the post featured image, the carousel will come to 20 posts, stop, pause then recycle.

 

I don't know that any of our other premium carousels do that, but sincerely doubt they do.


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites
greenfrog    1
greenfrog

Thanks for the reply Rob.

 

In that particular case I'm using the post's featured image, as I want the carousel images to link to equivalent pages. 

 

Are you saying that the carousel does loop endlessly for everything except featured posts? If so, it would be great to fix that.

 

I'm willing to buy a premium section if it doesn't have this problem, but would like to know that for sure before I invest in one,

Share this post


Link to post
Share on other sites
James B    436
James B

Hi there, my carousel uses posts and it continuously scrolls through. Have you checked in the meta panel to make sure you've set up the number of displayed items and scrolled items correctly. I have both of mine set to 5. 


Kindly search the forum and read the documentation before posting. It will help you resolve many issues.

For CSS help be sure to check out W3Schools first and be sure to download FireBug for FireFox for troubleshooting.

James B

Share this post


Link to post
Share on other sites
greenfrog    1
greenfrog

Hi there, my carousel uses posts and it continuously scrolls through. Have you checked in the meta panel to make sure you've set up the number of displayed items and scrolled items correctly. I have both of mine set to 5. 

Hi James. It was kind of you to reply and I'm sorry to take so long to respond.

 

I had at one time set the number of custom posts to 19, then added an extra post (totalling 20) and changed the setting in Carousel accordingly. After your post I changed the number in the setting from 20 to something else, then back again.. and at first i thought the problem might be solved. Then i re-sized the window and the carousel disappeared.. again.

 

I've since spent longer trying to work out what triggers a problem with the Carousel for me. Re-sizing the window seems to be the main issue; the carousel loops endlessly until the window is re-sized. If that's the case for other people too, it may not be a problem that affects many folk, but it would be nice to get it fixed. Re-sizing doesn't seem to mess things up until the first complete loop has completed - then the Carousel seems to perform in a rather unstable way.

 

Even without re-sizing, i get an odd effect whereby the loop continues, but some of the thumbnails (the ones on the right) are missing until the Carousel moves, when they appear but shift to the left. In other words, the right half of the thumbnail set has a tendency to go missing at any given time.

 

I haven't checked these issues on all browsers, but get a similar result using Chrome and Firefox.

 

Time permitting I'll do some more tests. I wonder if using 20 custom posts exceeds the capacity of the Carousel for some reason? A smaller name may work more reliably. As and when I get more info about this i'll report back.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob    547
Rob

The Carousel is an older section, so I can't say that it's 100% responsive, which might be why it is hiccuping with resizing.  Remember, when you do that, you're forcing the scripting behind it to refresh with a different size. Not only is the size of the carousel itself being resized, but the thumbnails in the carousel are also being rescaled.

 

You may simply want to replace it with one of our premium carousel products like Roundabout Section, or Flowy.

 

I have the standard carousel on my site, with 20 posts displayed, and it flows consistently. The source is the post thumbnails (featured images), with no problems.  My embarrassment is that the site is so darn big, I can't find the thing to show you. After 230,000 posts and pages, things occasionally get lost. :(


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites
greenfrog    1
greenfrog

Thanks Rob. I have considered getting one of the Premium Carousels. Problem is I really want something that auto-rotates like the regular carousel - and ideally something that will display items within a fairly narrow band - say five in a row as at present. It's not clear to me that either of those alternatives could meet those criteria. Nothing I can find in the documentation of either says they can be set to auto-rotate; Adam's Carousel looks nice,. but when i click on the "more info" link it returns an error page.

 

Strikes me there's a niche in the market for a section designer to fill..

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob    547
Rob

I'm sure if you look around, you'll find a suitable plugin that suits your requirements.  You may want to try contacting Adam (he's a nice guy), and asking him if his product does what you want, or can be customized.

 

Other sources for carousels include www.wordpress.org/extend/plugins (free) and www.codecanyon.net (premium).

 

Yes, it is a good concept for a section.


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Similar Content

    • oseehys
      By oseehys+
      The Grams section of Platform 5, is lacking lots of important features, that DMS multigram was having, there is no space for another user ID asie the default user, that was one of the strongest point of multigrams, because the Hashtag option cannot capture everyone, multiple User ID is the default standard for Instagram,  Also there is no carousel or slide on this one, it means now that if you want to display 18 pictures in one page all will be visible at once thats not good engineering.
      My appeal to the Pagelines Team, guys please let the next update have all the DMS Multigrams features that is missing on Platform 5 Grams, that will bring it to its glory...
       
       
    • onlinedesigns4u
      By onlinedesigns4u+
      Hi Guys, 
       
      I noticed this a while back but thought it happened back when there was security issues with the wordpress plugin revolution slider and thats why they disappeared, but thinking i was wrong now as mine are the DMS versions.
       
      Basically, my front end editor is missing the icons for;
       
      • Rev Slider
      • Revolution Slider
      • Quick Slider
       

       
       
      What i've also noticed is a difference in how the menu tabs on the left hand side of the front end editor have changed. They were not styled like this before. Its like the css is off or something isnt quite right with the install somehow, somewhere.
       
      Even though the icons are missing for the slider sections. I can still drag them onto my pages and configure them, to a certain degree anyway.
       
      I tried adding the revolution slider to a page yesterday. But it wasnt responding to the way i had configured it. I choose a slide set for it to use and it took no notice. It just used every slide and every caption regardless.
       
      Leaving the revolution slider behind i took a look at the rev slider. Adding the correct images is fine. But i don't get any captions showing when i set them? Tried a few different options but nothing.
       
      Id like to know if my pagelines DMS 2 install is corrupt in anyway? Does anyone else's front end editor look the same as mine? Is anyone else missing the icons for the sliders and have no padding-right for the menu items?
       
      Is anyone using any of the sliders at the moment without issues?
       
      Im using the child theme 'Sophistique" which uses the revolution slider on the homepage. It works fine and its configured the way i want it using thh slide sets ive choosen so dont understand why it would be working inside the website.
       
      Any advice or help is appreciated. Thank for your time guys. Ben
       
       
       
    • dgsarnow
      By dgsarnow+
      I have DMS2 installed and my site is being served over HTTPS. However, I am getting an error that a placeholder image for Quick Carousel (which is not a being used on any of my pages) is being served over http://
       
      Mixed Content: The page at 'https://harqen.com/'was loaded over HTTPS, but requested an insecure image 'http://placehold.it/45x45/f0f0f0/ccc'. This content should also be served over HTTPS.
       
      How can I remove this?
       
      Found it. It was the Recent Posts Widget that was calling this little devil. I have removed the reference and all is well in SSL land.
    • dgsarnow
      By dgsarnow+
      I just updated to the new theme and I am now getting errors on my HTTPS site that the quick carousel is trying to deliver content through HTTP.
       
      Mixed Content: The page at 'https://harqen.com/'was loaded over HTTPS, but requested an insecure script 'http://harqen.com/wp-content/themes/dms/sections/quickcarousel/caroufredsel.js?ver=98ab90'. This request has been blocked; the content must be served over HTTPS.
       
      Can you please help me correct this issue?
       
       
    • Dave2
      By Dave2
      I added the PL Carousel to my homepage and it seems to switch the height when it changes the displayed image. I have the images all set to the same size (height & width) so I am not sure why the carousel does this. It is a bit distracting in that it makes the page jerk up/down when the slide changes. Do I need to add a fixed height element around the carousel to stop this behaviour or is there some other setting I should use?
×