Jump to content
mrtripper

NavBar dropdown CSS Hover Color impossible to Change

Recommended Posts

mrtripper
Hi,
I'm desperately tryin to change the hover color of the dropdown menu ( background color & image)
 
Even if it works on firebug, when i paste the css in the style.css of my pagelines customize plugin, nothing changes !??? Never seen something like this before...could you help please ?
 
Thank you very much
 
original code :
 
.dropdown-menu li > a:hover, .dropdown-menu li > a:focus, .dropdown-submenu:hover > a, .dropdown-menu li.current-menu-item > a {
    background-color#0081C2;
    background-image-moz-linear-gradient(center top , #0088CC, #0077B3);
    background-repeatrepeat-x;
    color#FFFFFF;
    text-decorationnone;
}

 

new code :

 
.dropdown-menu li > a:hover, .dropdown-menu li > a:focus, .dropdown-submenu:hover > a, .dropdown-menu li.current-menu-item > a {
    background-color#333333;
    background-image-moz-linear-gradient(center top , #333333, #000000);
    background-repeatrepeat-x;
    color#FFFFFF;
    text-decorationnone;
}

 

my web is www.mrtripper.com

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
James B
Hi there, the background image is supplied as a gradient, so will user broswer specific code for each browser. Make sure you include the different versions so the changes can be seen in each.
 
http://css-tricks.com/css3-gradients/

 

Also you might need to use an override if using the customise plugin, either #page or #site. See the overrides section at - http://support.pagelines.me/docs/customization/custom-css/

 


Kindly search the forum and read the documentation before posting. It will help you resolve many issues.

For CSS help be sure to check out W3Schools first and be sure to download FireBug for FireFox for troubleshooting.

James B

Share this post


Link to post
Share on other sites
mrtripper

Hi James,

 

1. i use the same gradient code as yours which works perfectly on my Firefox browser in "your" blue #0088CC but not in "my" black !???

2. I tried the overrides as well as !important in the plugin but nothing works :-(

Share this post


Link to post
Share on other sites
James B

You're code is correct, I've just pasted it into my site and I get the blue/black gradient.

 

Try pasting it into the custom code box in Pagelines>site options>custom code to see if it works there like mine did. If it does then it might be some of the code above in your style.css of the customise plugin, if there's any errors in the code it will stop any of the css below from being read properly. So check for closing brackets at the end of each section etc.


Kindly search the forum and read the documentation before posting. It will help you resolve many issues.

For CSS help be sure to check out W3Schools first and be sure to download FireBug for FireFox for troubleshooting.

James B

Share this post


Link to post
Share on other sites
mrtripper

Ok It works, there's certainly an error in my latest css ! Thank you very much

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Similar Content

    • gregory.guz
      By gregory.guz+
      Hi ,
      I just noticed that the color picker has stopped showing up on my PL5 site ( please see attached image ) 
      Any idea what could be causing the problem?
       
      Thanks 
      Greg

    • chamois_blanc
      By chamois_blanc+
      Hello,
      Shouldn't the image PL5 component be using the srcset/picture css directives to pick the correct size for an image? or it does already and I don't know how to use it? Thank you for any advice or enlightenment.
    • Dan Haddock
      By Dan Haddock
      Plugins Active and installed: 
      Akismet Anti-Spam
      Coming Soon Page & Maintenance Mode by SeedProd
      Contact Form 7
      Cookie Law Info
      DMS Professional Tools  
      Enhanced Media Library  
      Flamingo
      Google Analytics for WordPress by MonsterInsights
      Google XML Sitemap
      Jetpack by WordPress.com
      Legull 
      Loginizer   
      MailChimp for WordPress
      PageLines Updater    
      Schema App Structured Data 
      Sucuri Security - Auditing, Malware Scanner and Hardening
      Uber reCaptcha    
      Yoast SEO
      Wordpress Version: 4.8.1
      Pagelines Version: 2.2.4
       
      Good Evening/Afternoon or Morning, 
      I am running into a problem with CSS styling not applying inside of most browsers (Safari, Firefox) when I am logged in to wordpress, and all browsers that I have tested when I am logged off and the site has been made public (Chrome, Firefox and Safari).
      As a result, I have managed to identify the probable cause. It looks as though these browsers are refusing to render my sites compiled CSS file due to it being a HTTP URL rather than HTTPS.
      I have attempted to change this URL to HTTPS in my browser, however it brings back an ERROR: File not found page - https://www.shortfilmblog.com/wp-content/uploads/pagelines/compiled-css-core-1505847507.css
      What would you suggest in this regard? Would this be resolvable from your end?
      Happy to provide any further details required.
    • Borries
      By Borries+
      I know this is not an easy problem. Maybe there is a easy solution.
      I have tryed to uses the existing solution, that I have found in the forum
      I changed the colours of my nav (simple nav) and the hover effect (a. hover).
      I really tryed to highlight the active/used link in the nav but I cant figure it out.
      I want it to be black when active.
      Any help would be appreciated. Thanks.
      http://www.marcborries.de  nav link: "Sinn & Selbst" 
    • greatthingsllc
      By greatthingsllc+
      In Platform 5, Using Framework Section for Content , I have set the hyperlink colors in the CUSTOMIZE section.   However, none of the pages are properly displaying the link colors.   Just defaulting to black, and underline on hover.   I did not see where this would be controlled at the page level or lower
      Site    doritbrauer.com
      Thanks
      Josh

×