Jump to content
Sign in to follow this  
mbreese1

Standardizing the image border for entire site

Recommended Posts

mbreese1    1
mbreese1

Good morning!

 

**My site is in maintenance mode but more than willing to give the login if someone can help me with this**

 

My site khadija-annette.com has a lovely box-shadow around featured images and quickslider and I would like to apply the same to ALL images that appear in my site (in posts, sidebar text widgets, boxes, product images (woo commerce) etc). I *thought* I could just do:

 

img {
-webkit-box-shadow: 0px 1px 2px rgb(254, 254, 254) !important;
-moz-box-shadow: 0px 1px 2px rgb(254, 254, 254) !important;
box-shadow: 0px 1px 2px rgb(254, 254, 254) !important;
}

 

But unfortunately that doesn't do crap. Any ideas? I've tried inspecting with firefox but none of those elements seem to do anything ( body .content img, .entry_content img, .aligncenter, .alignnone).

 

Any ideas would be GREATLY appreciated!

Bree

Share this post


Link to post
Share on other sites
catrina    103
catrina

The selectors need to be more specific, so instead of just using "img" try:

#page img._______

You would fill the blank in with the class for the thumbnail images (which you can find in Firebug by inspecting the thumbnail image). There would need to be a separate selector that follows this for Quickslider (separated with a comma).


Please read the docs before posting. Please do not private message me unless I ask you to.

Designer | Catrina Dulay

Founder | Catrina and Mouse

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • Michael Kummer
      By Michael Kummer+
      Hi guys,
      I have noticed that all thumbnails on www.michaelkummer.com are scaled down in CSS or HTML, rather than on the backend by Jetpack's Photon. See https://db.tt/vNJCn7Gh and https://db.tt/3ZpkHM7G. 
      Any idea why Pins sets the image width and height to something much larger than what's shown on the screen? Is there any way to fix this so that Photon can do a better job in rescaling the images on the backend before they are delivered to the browser?
      Thanks
      Michael 
    • sfmstudios
      By sfmstudios+
      I'm using the boxes section on a local development site to play around with some options, and running into an issue.  
      Have the following settings for the boxes:
      Type: Images/SVC Media on Top Image Appearance: Standard/Default Image/Icon Width: 280px Image Opacity: 100% Each of my box images is 280x150 in size, but the result of the image on the box is a strange zoomed-in, cropped square (see attached).  I looked to adjust border properties via CSS, but couldn't find a fix.  What solutions are out there?

    • richardjacruz
      By richardjacruz+
      I received our monthly Alexa report, and it pointed out that there were missing alt tags on EVERY page on our site. Upon closer inspection, it looks like the QuickSlider which is used for the scrolling banners at the top of the site doesn't bring in the alt tags. Recently, you made a change to the RevSlider to allow images to have "alt" tags. Can you do that for the QuickSlider too?
      Thanks.
    • jvheintze
      By jvheintze+
      I just tried to figure out how to use Lax in combination with Post Thumbnails the following way: instead of showing the Featured Image on top of the content section I would like to have a Lax section above the content which loads for each post the featured image. To do so it seems there should be some kind of word press hook support necessary (not ready yet)? Or did I miss something?
    • richardjacruz
      By richardjacruz+
      I'm sorry to be a bother. I tried looking this up through the forum and then via Google, but  couldn't find the answer. 
      I want to add "alt" text to the images found in the RevSlider and the QuickCarousel at www.stevensoncrane.com. I added alt text in the media section of WP, and I refresh the page and published, but I still don't see content in the "alt=" part of any image HTML. 
      Is there a way of doing this with these two sections?
      Thanks,
      Rich
×