Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Jason M

Unable to save WooCommerce "Product Archive" settings

Recommended Posts

Jason M    1
Jason M

Website URL: www.jasonmcvay.com
Framework Version: 2.4.1
WordPress Version: 3.5.1
Plugins in Use: Action Map, Akismet, Breadcrumb NavXT, Constant Contact API,Duplicate Post, Google XML Sitemaps, Grid Shortcodes, Jetpack by Wordpress.com, LazyLoader, PageLines Customize, PageLines Googlefonts, PageLines Sections, Post Types Order, SEO Facebook Comments, Sexy Snips, Simle CSS Lite, TinyMCE Advanced, TinyPass, Widget Logic, WooCommerce, WooCommerce for Pagelines, WP Video Lightbox

Server/Host: GoDaddy
Screenshots:
Details:

 

I am currently unable to save the "Product Archive" settings for WooCommerce. There is a similar thread here (http://www.pagelines.com/forum/topic/26172-unable-to-save-jigoshop-product-archive-settings/) where the problem is with Jigoshop instead of WooCommerce.

 

Jason

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob    547
Rob

Jason,

 

Since you're using the WooCommerce for PageLines Plugin, I've deferred this topic to that category, as I'm unfamiliar with WooCommerce and don't wish to give you bad advice.  There may be something that the plugin's developer may be able to add to this discussion to help you.

 

Apologies for any delay. I know Ellen is a very prompt and proficient developer, so I'm confident this won't be in queue long.


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jason M    1
Jason M

Thanks, Rob, and sorry if I posted this in the wrong area.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ellenmva    112
ellenmva

Hi Jason,

 

Usually the first step is to have you deactivate all plugins but I had this happen to me on a multisite and it wasn't a plugin but something with an active section but it worked when I deactivated my installed Pagelines Sections (except the Woocommerce ones) and then reactivated them one by one. For me it worked after I did that and never was able to duplicate it.

 

So, let's try deactivating any installed sections (except the Woo ones). You can deactivate them in Pagelines --> Store --> Sections --> Your Added Sections. Now see if you can save options.  If so, reactivated one by one and test each time to see if is any of the sections.  

 

If not, then move onto your plugins, deactivating all except for Pagelines Sections, WooCommerce and WooCommerce for Pagelines. Now see if it will save.  If it does, reactivate the plugins one by one and test till you find the one causing the problem.

 

Let me know what happens.


Ellen Moore

Pagelines Developer

www.elsue.com www.betterdms.com

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jason M    1
Jason M

Thanks for the quick reply.  I'll start deactivating and report back soon.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jason M    1
Jason M

Ok, so I've deactivated all of my Pagelines Sections, Pagelines Plugins, and all other plugins, except for the Pagelines Sections plugin, the WooCommerce plugin, the WooCommerce for Pagelines plugin, and all of the WooCommerce sections.  I started with Pagelines Sections, then Pagelines Plugines, and then the remaining plugins.  After each of the three groups of deactivations I went into the "Product Archives" settings and tried to change the settings.  Not once have they saved.

 

Any more suggestions?

Share this post


Link to post
Share on other sites
ellenmva    112
ellenmva

Try deactivating and deleting the Woocommerce for Pagelines plugin and then install and activate it again. You might also have to go in and reactivate each WooCommerce section under Your Added Sections Tab. 

 

See if that works.


Ellen Moore

Pagelines Developer

www.elsue.com www.betterdms.com

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jason M    1
Jason M

That did not help.  I find it interesting that someone is having the same problem with Jigoshop and the topic was never closed.

 

Btw, I've also uninstalled and reinstalled Pagelines and Wordpress and nothing helps at this point.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ellenmva    112
ellenmva

Make sure you have at least 64Mb memory allocated to php.  You can see that easily through WooCommerce --> System Status. You can increase it up to 256Mb (directions here).  

 

I'm going to check with other Pagelines developers and see if they have encountered this issue or suggestions as to what would cause the options not to save.


Ellen Moore

Pagelines Developer

www.elsue.com www.betterdms.com

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jason M    1
Jason M

Ok, I upped the memory to 96Mb and it still doesn't allow me to save settings.  Let me know what you find out from other developers.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ellenmva    112
ellenmva

Hi Jason,

 

What sections do you have installed on the site? One of the developers mentioned this could happen if too many sections active. So, I just want to see what you have installed for sections, see if I can reproduce the problem.


Ellen Moore

Pagelines Developer

www.elsue.com www.betterdms.com

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jason M    1
Jason M

Sorry for the delay in responding.  I have deactivated my sections and plugins, so I have nothing active.  Btw, I've had no trouble on another site, so I'm not sure what's going on.  I'm going to reactivate plugins and sections since my site is live.  I can turn them off again if needed, but it didn't change anything.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ellenmva    112
ellenmva

Hi Jason,

 

Let me know what sections you have installed. I'm going to try and recreate the issue between the plugins you listed above and the sections.  Sorry this is so frustrating, especially on a live site.

 

Thanks.

 

Ellen


Ellen Moore

Pagelines Developer

www.elsue.com www.betterdms.com

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jason M    1
Jason M

ContenBox, Grid Portfolio, and SoapBoxes are the only active sections.  I also have FitText, NavXT Breadcrumbs, and Simply Custom installed but they are not active.

 

Btw, I was just trying this on my site.  Everything worked fine for the client's site, so no real hassle.  I would like to figure it out, though, so I can add WooCommerce to my site if needed.

 

Thanks,

Jason

Share this post


Link to post
Share on other sites
ellenmva    112
ellenmva

Hi Jason,

 

Thanks for letting me know that it is working on the client site...they are the most important :) In the next couple of days I will put together a site with all the plugins and sections and see if I can reproduce the error.

 

Ellen


Ellen Moore

Pagelines Developer

www.elsue.com www.betterdms.com

Share this post


Link to post
Share on other sites
ellenmva    112
ellenmva

Hi Jason,

 

I installed everything except for Grid Portfolio (don't have access to it and doubt it has any effect) and everything saves. So, I can't reproduce the error.

 

I would suggest doing a clean install of WordPress and Pagelines (locally or create a folder under your domain like http://www.jasonmcvay.com/wp). Export your Pagelines Settings (Pagelines --> Dashboard -> Import-Export) and export your WordPress data (under the Tools menu).

 

In the new install, go and install your plugins. Do this before importing any data. Then import your Pagelines Settings and WordPress data. Now see if you can save Product Archive Settings.

 

Let me know if you need help.

 

Ellen


Ellen Moore

Pagelines Developer

www.elsue.com www.betterdms.com

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jenny    33
Jenny

Please let us know if you still need assistance, otherwise I will close this topic in 7 days. Thanks!


Jenny :: Web designer at Simple Mama (follow me at @simplemamacom)

Check out Share Me, a social sharing add-on for DMS that is super simple to set up.

Share this post


Link to post
Share on other sites
j0emv    1
j0emv

Hi, I am also experiencing the same problem. We wanted to display a masthead in the product archive. When we set a title to the masthead in the page options of Product Archive, it doesn't save it and the title we set disappears each time.

Share this post


Link to post
Share on other sites
solosails    1
solosails

I also have exactly this problem.

 

I have turned off all plugins except the ones required to enable the problem. Nothing seems to be the problem in terms of other plugins.

 

Did anyone find a solution to this as I am very reluctant to reinstall my entire site, it would take a long time to do.

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
solosails    1
solosails

After some fiddling about, I found the problem for my setup, 

 

in my .htaccess file I deleted this line 

 

AddHandler application/x-httpd-php54 .php

 

I discovered this by just deleting the whole .htaccess file as I had a suspicion it was something to do with java or php handling.

 

Hope this might help somebody else

Share this post


Link to post
Share on other sites
HazelChris    1
HazelChris

So I am having trouble in saving my product archive settings in WooCommerce. I followed the help section to the book. Deactivated all plugins and installed page lines section, and re-activated them. It worked the first time, but when I tried doing it again, it did not. I think renaming the plug in might be a better trick next time. So I deactivated all the plugins and page lines, re-named the plugins and changed the settings for Product archives. This time they were saved. What a relief.

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • hibbsy78
      By hibbsy78+
      Anyone having issues with Apple Pay & woocommerce? Before I start with trying to disable plugins one by one I thought I'd check here first!
      I'm having issues with the payment processing part which just times out?
      https://www.hibbslupustrust.org/shop/
       
      Thanks!
    • Paul
      By Paul+
      I have woocommerce store, product shows title and price fine until reduce screen with on a tablet/mobile phone the price and title gets removed?  Any ideas? 
      Here's an example page: https://thelaptopfixers.com/product/operating-system-re-install/
      Try it on both desktop PC browser then resize to mobile/cell phone size!  
      Thanks
    • ProCom
      By ProCom+
      I am trying to resolve a few issues. The first one is when I have the Platform 5 activated the product image will not display. However, once I deactivate the plugin the image will appear.  Can someone tell me if there is a article on how to customize the WooCommerce product, and shop pages using PageLines? 
       
       

    • BentleyD
      By BentleyD+
      Hey Everyone,
       
      Ever since the latest wordpress update, woocommerce will not display the product images. When you click where they should be they pop up in a light box, but otherwise are not visible. The errors appear to be theme related. Is there an update or fix for this?
       
      http://legalizedshop.com/product/legalized-t-shirt/
      @James B @batman
    • pehja
      By pehja+
      Hi!
      My site with only PL5, framework and pageline plugin except woocommerce is behaving strange when shopines is activated.
      It looks like this when Shoplines is activated 
      https://cl.ly/2C0A0G0B3Q31
      And like this when deactivated
      https://cl.ly/1C0R0b3q3m1S
      Have I missed something?
×