Jump to content
glynt

maps not loading on tabbed pages

Recommended Posts

glynt    1
glynt

Hi Nick,

 

I am using Tabber very successfully on one part of my site but I am having problems on another (http://benidorm-selections.com/map/)

 

This page has a different map on each tab.  However, the maps don't load properly until I open up firebug or web inspector then they load...

 

Can you suggest a way to fix it?

 

Many thanks,

 

 

Glyn

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
beardedavenger    158
beardedavenger

Yep its because the js can't draw out the map because the map isn't on the page. I have an update to Tabber coming monday to resolve issues like this.

  • Like 1

Something big is coming for DMS + photographers.

http://fotostheme.com

 

Nick Haskins & CO - New home for all of my PageLines Store products! 

http://nickhaskins.co

 

Better DMS - News, Tutorials, and Tips

http://betterdms.com

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
glynt    1
glynt

HI Nick,

 

Any news on this update??

 

Many thanks,

 

 

Glyn

Share this post


Link to post
Share on other sites
glynt    1
glynt

Hi Nick,

 

Please can you advise when the update will be available...?  I really need to get this fixed...

 

Thanks,

 

 

Glyn

Share this post


Link to post
Share on other sites
glynt    1
glynt

Hi Nick,

 

Any chance of a reply?  

Share this post


Link to post
Share on other sites
glynt    1
glynt

Hi Nick,

 

Many thanks, it works perfectly.  Really appreciate your help!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
glynt    1
glynt

Hi Nick,

 

Many thanks, it works perfectly.  Really appreciate your help!

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
glynt    1
glynt

HI Nick,

 

I have just downloaded version 1.0.5 and it has stopped loading the maps correctly... can I get 1.0.4 back which worked perfectly??

Share this post


Link to post
Share on other sites
beardedavenger    158
beardedavenger

Nothing I pushed would have stopped the maps from loading. To give the benefit of doubt, I just tested here and it works as expected (only better as the previous posters have noted).


Something big is coming for DMS + photographers.

http://fotostheme.com

 

Nick Haskins & CO - New home for all of my PageLines Store products! 

http://nickhaskins.co

 

Better DMS - News, Tutorials, and Tips

http://betterdms.com

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
glynt    1
glynt

hmmmm.... very weird.

 

I have tried deleting all my custom CSS and disabling my plugins but it is still the same... It worked wonderfully immediately after the update.  The only other thing I've done is bought your 'Better Carousel' plugin today but I have deactivated that too and it's still the same.  The page is at http://benidorm-selections.com/map/ and as you'll see it has definitely gone back to how it was... is there anything else I can try that might fix it?

Share this post


Link to post
Share on other sites
beardedavenger    158
beardedavenger

The last update, added display: block. That's it. That would not have caused your maps to appear like that. http://cl.ly/image/1J201j3c2r0f

 

Here I have maps, on the second tab, and it's displaying as it should: http://cl.ly/image/3O272C0r0D2z


Something big is coming for DMS + photographers.

http://fotostheme.com

 

Nick Haskins & CO - New home for all of my PageLines Store products! 

http://nickhaskins.co

 

Better DMS - News, Tutorials, and Tips

http://betterdms.com

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
glynt    1
glynt

HI Nick,

 

It really doesn't help me all that much that you can get it to work... I need mine to work!  I can equally send an image of it working - all I need to do is to open Firebug or Web inspector and the page will load - but I need it to work without having to do this.

 

So now I am back at my original question. Please can you give me any advice how I can get this fixed?  

 

Any help is most appreciated.

 

Many thanks,

 

 

Glyn

Share this post


Link to post
Share on other sites
beardedavenger    158
beardedavenger

Hi Glyn,

Nobody else has reported any issues at all with this, so I'm wondering if it has to do with whatever plugins is drawing the map out. Google Map embeds don't have any issues at all with this, and in fact there were previous issues and complaints, which is why an update went out in the first place.

 

Their have been 2 updates within the last 6 days to Tabber. The update before last, moved the not-visible tab-pane off the screen with position absolute and left -10000px. This update, allowed Google maps to properly draw out on the invisible tabs.

 

Then, a bug report came in, which had this nasty 1000px space at the bottom, so display:block was put into place to keep the flow of things.

 

Nothing I did was out of the ordinary, and in fact is perfectly normal (and ironically the preferred method) of display:none, instead of actually using display:none. Unfortunately it's impossible for me to account what other plugins do, to the content they display. Tabber's ID fetch function, is getting the_content with an applied filter. As far as what else I can do on my end....if you have any guesses I'm all ears. I honestly don't have an explanation here.

 

What you can *try* to do is permanently revert the fixes with below, but not sure how it will work for you at all.

  #site .tab-pane {
        position:static !important;
        left:0 !important;
}

As a bonus, here's a screenshot of the differential between before, and after. Hopefully this will help your situation.

http://cl.ly/image/1R3B2c3w0k26

 

 

Nick


Something big is coming for DMS + photographers.

http://fotostheme.com

 

Nick Haskins & CO - New home for all of my PageLines Store products! 

http://nickhaskins.co

 

Better DMS - News, Tutorials, and Tips

http://betterdms.com

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
glynt    1
glynt

HI Nick,

 

No joy I'm afraid....

 

Thanks for trying anyway.

 

Cheers,

 

 

Glyn

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Similar Content

    • charrabennett
      By charrabennett
      First when I installed this I got a fatal error
      Then I refreshed Pagelines and got another entire set of errors (see attached screenshot)
      then I refreshed again and got a smaller set of errors. (see attached 2)
       
      Rather than explain the errors I took screenshots for you.
       
      Your advice oh great one.
       
       
    • dreamsight
      By dreamsight+
      Hi Nick, my knowledge in css is enough to get me by but every now and then i hit a wall - this time it's the blue hover color on the tabs? I've got everything in the tabber looking how i want through the CSS but can't seem to change the hover color (blue), look forward to hearing back!
    • erin-wsk
      By erin-wsk
      I use this section quite a few places and all my sites, the first tab/page is open on loading. That is currently not happening on my site. I've tried disabling plug-ins and it's still not helping. Any thoughts/help? Thanks!
    • glynt
      By glynt
      HI all,
       
      I have made a hideous mistake.... I noticed a new version of a section that I have (tabber) so I downloaded it.  I tried to upload the new version and received the message that the folder already existed.  So I deleted the folder through my FTP and I uploaded it again.  This time I got the message that it had installed correctly but it is not available in my 'your added sections' and is not working on my site.  I've tried 'refresh store' and I've refreshed my cache but it is not there...
       
      Can anyone help me get it back??
       
      Thanks,
       
       
       
      Glyn
       
      (pagelines framework 2.4.1)
×