Jump to content
Sign in to follow this  
rkunke

Akismet issues

Recommended Posts

rkunke

As soon as I have activated the Akismet plugin, my site crashes. I get the error :

 

 

The website encountered an error while retrieving http://test.wotr.org/. It may be down for maintenance or configured incorrectly.
Here are some suggestions:
HTTP Error 500 (Internal Server Error): An unexpected condition was encountered while the server was attempting to fulfill the request.

 

Can someone please HELP!?

 

Radha

Share this post


Link to post
Share on other sites
catrina

To troubleshoot your issue, please deactivate ALL active non-PageLines plugins except for Akismet and see if the problem persists. If the problem does not persist, re-activate each plugin one at a time and keep checking your site each time to spot the problem plugin. When you spot it, please leave that plugin deactivated since it was causing the issue in the first place.


Please read the docs before posting. Please do not private message me unless I ask you to.

Designer | Catrina Dulay

Founder | Catrina and Mouse

Share this post


Link to post
Share on other sites
rkunke

I have deactivated ALL plugins - except pagelines and akismet. The problem still remains. Gives the same message...

 

 

The website encountered an error while retrieving http://test.wotr.org/. It may be down for maintenance or configured incorrectly.
Here are some suggestions:
HTTP Error 500 (Internal Server Error): An unexpected condition was encountered while the server was attempting to fulfill the request.

Share this post


Link to post
Share on other sites
rkunke

I deactivated Akismet too. But the problem still remains.

Share this post


Link to post
Share on other sites
James B

Hi there, if you're using a cache plugin make sure you dump the cache file before deactivating all the plugins. Then clear the cache in your browser and check the site again.

 

Are you using the latest edition of askimet and any other plugins? If not try updating them. Check askimet is set up correctly. If you switch to the twenty twelve theme, do you still get the askimet error?

 

If none of the above works check with your host and take a look at the error log to see if any errors have been recorded. See http://wordpress.org/support/topic/random-500-internal-server-error-godaddy which has some solutions which might be able to help further.


Kindly search the forum and read the documentation before posting. It will help you resolve many issues.

For CSS help be sure to check out W3Schools first and be sure to download FireBug for FireFox for troubleshooting.

James B

Share this post


Link to post
Share on other sites
rkunke

yes... downloaded the latest akismet. 

have deactivated akismet also.

switched to twenty twelve and the problem still persists.

Share this post


Link to post
Share on other sites
James B

Ok so it's definitely a problem askimet or your install. Looking through the threads on wordpress.org it seems that some people are having that problem due to the version of php they're using, so it would be worth looking into that. I think your best course of action will be to speak to your host, get them to check your error log to see if there are any problems there they can diagnose and contact askimet - http://akismet.com/support/ to see what they suggest. It could be that something's set up incorrectly or might be an issue their end.

 

Double check your api key to make sure it's correct.


Kindly search the forum and read the documentation before posting. It will help you resolve many issues.

For CSS help be sure to check out W3Schools first and be sure to download FireBug for FireFox for troubleshooting.

James B

Share this post


Link to post
Share on other sites
James B

You're welcome, if askimet give you a solution feel free to post it here in case another user has this issue in the future :-)


Kindly search the forum and read the documentation before posting. It will help you resolve many issues.

For CSS help be sure to check out W3Schools first and be sure to download FireBug for FireFox for troubleshooting.

James B

Share this post


Link to post
Share on other sites
rkunke

i have still not been able to sort the problem out...

 

i do not understand the technical aspects too much... can someone help out?

Share this post


Link to post
Share on other sites
rkunke

i am able to login to the test site. I see the dashboard. I am able to open the pages and posts. But when I click on 'view' i am unable to view them. Cannot see any of the posts or pages.

 

this is a panic situation. can someone please, pleeeease help?!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×