Jump to content
kareemtaylor

Any word on my Pagelines theme is missing after update?

Recommended Posts

Simon    247
Simon

We'd need a bit more information.

 

How did you update?

 

Id say using whatever method you did use, not all the files were uploaded, or they were uploaded to the wrong place. Download a fresh copy of the zip from wordpress.org unzip it and upload the files to the themes/pagelines folder.

Share this post


Link to post
Share on other sites
kareemtaylor    0
kareemtaylor

I updated by pressing update on my Wordpress Dashboard. Something I regret doing.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon    247
Simon

 Download a fresh copy of the zip from wordpress.org unzip it and upload the files to the themes/pagelines folder using FTP.

 

Something I regret doing.

 

We have no control over the wordpress theme update or how your server is configured.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ochisan    0
ochisan

i have exactly the same problem. It prompted me with a new update and I clicked update on the wordpress and everything was gone plus my website went entirely blank. Well done.....

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon    247
Simon

i have exactly the same problem. It prompted me with a new update and I clicked update on the wordpress and everything was gone plus my website went entirely blank. Well done.....

 

You have a missing stylesheet like in the OP screenshot?

 

Well done.....

 

As i mentioned already, WE do not update your theme, wordpress does when you click that button it fetches the zip from the wordpress server and updates it. Not us.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ochisan    0
ochisan

Yes I had a missing stylesheet error message too. Just to add on, I also tried to delete the theme and reinstall a fresh zip folder manually but turned out i had a new error message instead:

 

"The package could not be installed. The theme is missing the index.php file.

Theme install failed."

I resolved it by deleting the pagelines theme folder on my server and reinstalled the older version of pagelines.
 
Is it possible if Pagelines admin post the update notification perhaps in the forum or support page, at least as an effort to minimise innocent users from updating the "wrong" one from wordpress.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon    247
Simon

What version are you downloading from wordpress?

 

1.3.9 is the latest and it has an index.php ALL themes are tested on wordpress.org before any updates are released.

http://screencast.com/t/8okXfXOfN

Share this post


Link to post
Share on other sites
kareemtaylor    0
kareemtaylor

Well, I guess everything didn't go as planned this time, Pagelines. Lots of folks have the same error.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ochisan    0
ochisan

The update was from 1.3.8 to 1.3.9 and I had problem with 1.3.9.

Share this post


Link to post
Share on other sites
kareemtaylor    0
kareemtaylor

I deleted the entire theme and its files from my FTP and uploaded the 1.3.9 zip file inside of Wordpress and everything is back to normal, original files and all.

Edited by kareemtaylor (see edit history)

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob    547
Rob

Great.  That's the correct way to do it.

 

Glad that worked.


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon    247
Simon

I deleted the entire theme and its files from my FTP and uploaded the 1.3.9 zip file inside of Wordpress and everything is back to normal, original files and all.

Ive tested this myself.

 

Going to contact the wordpress staff and see what the story is.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ochisan    0
ochisan

I tried it again with the new installation by deleting the theme and installing the latest version from wordpress but it still gave me the missing index.php error.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon    247
Simon

Download the zip from the themes page on wordpress.org then use the theme upload button. That works 100%

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon    247
Simon

The problem is on the WordPress theme servers, and its an intermittent problem.

 

For me it failed twice then installed on the 3rd time, using the theme search then install page, not the uploader.

Share this post


Link to post
Share on other sites
ochisan    0
ochisan

ok, Simon. I did try your method too earlier on but it didnt work as well. I will try it again and post updates to this topic.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob    547
Rob

Keep us posted.


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites
ochisan    0
ochisan

Hi guys, it's finally working. I repeatedly installed again and again till it was successful and i think it was the 4th installation for me. Guess being persistent pays off!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob    547
Rob

Great.  I'm going to mark this resolved. If there's any more issues, please open a new topic and reference this one.


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×