Jump to content

Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

Audun MB

Can't change Page Options for Author Posts

Recommended Posts

Audun MB+    16
Audun MB

I'm trying to change the Page Options for Author Posts (I want to hide the primary sidebar). I change the options, click Save options (the blue button) and get the message "Base Theme settings saved - View your site". 

 

But it doesn't work. The options page reload with none off the options changed, and the changes doesn't take effect either. 

 

This is only an issue with Page Options for Author Posts, I can change all other Pages Options. 

 

I think this is a new issue after the latest Pagelines upgrade (I've changed this options before).

 

I've tried to disable all plugins, except the ones that are either from Wordpress.org (the ones that come with the installation, like Importer), from Pagelines or recommended by Pagelines, but that didn't change anything. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

Hi,

 

I've just this moment gone to Page Options > Author Posts, hide the Branding section, Simple Nav section and hide the Primary Sidebar. I then save settings, visit my test blog, click the authors name on one of my posts and when the Author Posts page loads, there is no Branding, Simple Nav section active neither is the Primary Sidebar.

 

I am using the latest version of both Wordpress and PageLines Framework.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Audun MB+    16
Audun MB

OK, so it seems like it is an issue with my site, not Pagelines. Any ideas for troubleshooting?

 

What could cause this?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

Usually, something like is caused by third party plugins. Therefore, I recommend you disable all plugins and see if this resolves your issue. If this doesn't resolve the problem, keep the plugins disabled and enable PageLines debug mode, it may be related to custom CSS or an issue with your server configuration.

 

You can enable PageLines debug mode by going to Wordpress Admin Dashboard > PageLines > Site Options > Advanced.

 

Also please provide a link to the site in question.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Audun MB+    16
Audun MB

Site: http://www.attac.no/

 

Disabling all plugins didn't solve this, but for some reason author sites returned as 404 when all plugins where disabled?

 

What does debug mode do? How do I use it to debug?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

Can you please keep all plugins disabled, as you currently have 27 active. Also, can you enable [post_author_posts_link] on your Posts Meta options, for testing purposes.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Audun MB+    16
Audun MB

OK

 

The site is active, but I guess I can do with some hours of troubleshooting.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Audun MB+    16
Audun MB

Half the site is now 404! Does disabling the Pagelines plugins do that?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

Can you provide a screenshot of the sections that are active on:

 

PageLines > Drag & Drop > Page Template > Author

PageLines > Drag & Drop > Content Area > Author


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Audun MB+    16
Audun MB

screenshot-author-pagetemplate.jpg

 

and 

 

screenshot-author-contentarea.jpg

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

OK, I am not entirely sure as what is causing your author page issue but I think it may be related to your server. The reason I think this, is on your debug information you have the following:

 

PHP Magic Quotes gpc : Yes (bad)

 

Therefore, enable all your plugins again and reply here when you have done so.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Audun MB+    16
Audun MB

All plugins enabled.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Audun MB+    16
Audun MB

What do you mean by intended? It is working as it used to.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

OK, please disable all non-PageLines plugins, you have WP Super cache, cache plugins should never be active when you're still working on your sites layout etc.. Cache plugins should be the last thing to activate and only do so when your site design has been completely finalised.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Audun MB+    16
Audun MB

Shouldn't be a problem for me with the cache as long as I'm logged in (WP Super cache doesn't cache for logged in-users), but it will of course affect you. I've disabled it now.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

Can you please disable all non-PageLines plugins please, like I mentioned above.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Audun MB+    16
Audun MB

Odd, seems like it is disabling Wordpress SEO (from Yoast) that causes nearly all pages to be 404 now. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

Please disable all plugins except for PageLines Sections.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

OK, I am not sure what is happening here but on:

 

FORFATTER Attac Norge - http://cl.ly/image/121e340N0G1v


FORFATTER Dag Seierstad - http://cl.ly/image/461Z1n3U390V
 
They have different layouts, now on your debug info, I can see that you only have PageLines section plugin active but I am still seeing cache in the page source. Therefore, enable WP-Super Cache and flush/clear the cache.

Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites

  • Similar Content

    • bnapoli
      By bnapoli+
      On my site www.modishmel.com I'm seeing the "blog post title" within the "pins" plugin section breaking words into multiple lines. See screenshot attached.
      Only seeing it in Firefox. Can you help?

    • Jared Smith
      By Jared Smith+
      I haven't figured out how to get the "Sync Loaded Item" option in templates menu of Platform 5 to stay checked. It doesn't give me an option to save settings when I select it, and when I select it then click off the editor, it unselects. Also if I select it before loading a template, it doesn't stay checked there either.  Whats going on?
    • Simon
      By Simon
      WordPress 4.7.1 was released on 11th January.
      It introduced a new bug that stops certain filetypes from being uploaded.
      This bug unfortunately stops users from uploading SVGs with the Platform 5 builder.
      In the meantime if you need to upload an SVG or have any other image upload issues then please try this plugin that bypasses the mime checks that were introduced.
      https://wordpress.org/plugins/disable-real-mime-check/
       
      Link to trac ticket: https://core.trac.wordpress.org/ticket/39550
      EDIT: 4.7.2 has been released without the fix. Fix is now slated for 4.7.3
    • mrhinsh
      By mrhinsh
      Guys,
       The ProPricing plugin does not seam to render shortcodes.

       
      I am using WP-Types, and as you can see the shortcode is rendered in the "Elements" but not in the "ProPricing".
      Can we get a fix?
    • hibbsy78
      By hibbsy78+
      Why have all the defaults changed on boxes section?
      How do I get me images back up?
      Strange...as I add a new boxes section and all the images appeared like magic but when I save and refresh the page the images are returned to icons...
      https://www.hibbslupustrust.org/challenges/
      @Andrew @Simon Help!

×