Jump to content
bizint

Next Gen Gallery messed up - Problem with theme compatability

Recommended Posts

bizint    0
bizint

Hi,

 

I've noticed my clients page is messed up slightly which pulls images from next gen gallery. See here:

 

http://www.businessinteriors.co.uk/portfolio/clients-office-design-inspiration/

 

When I was trying to find the issue I ran the compatability check in the nextgen plugin and it said there is this problem:

 

 

  • Check theme compatibility

    Missing the call to wp_head() in your theme, contact the theme author

     

I have the latest wordpress updates, framework is up to date and I use a child/base theme.

 

Thanks,

 

James

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
bizint    0
bizint

I tried this solution placing<?php wp_head(); ?> in the custom code header....but didnt work

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

Hi James,

How are you adding the images to your page?

As I have just created a gallery, added it to my page and there is no issue.

 

http://cl.ly/image/3s3228373m1u


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
bizint    0
bizint

I've just put in short code....is working fine before...this is my short code:

 

[nggallery id=5 template=caption]

 

Any ideas? Anything to do with that wp_head() call thing? 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon    247
Simon

I tried this solution placing<?php wp_head(); ?> in the custom code header....but didnt work

Dont place PHP in the Javascript headers box!

 

Hi,

 

I've noticed my clients page is messed up slightly which pulls images from next gen gallery. See here:

 

http://www.businessinteriors.co.uk/portfolio/clients-office-design-inspiration/

 

When I was trying to find the issue I ran the compatability check in the nextgen plugin and it said there is this problem:

 

 

  • Check theme compatibility

    Missing the call to wp_head() in your theme, contact the theme author

     

I have the latest wordpress updates, framework is up to date and I use a child/base theme.

 

Thanks,

 

James

PageLines Framework includes the call to wp_head(). Every theme HAS to, otherwise it just wont work! NextGen is just looking in the wrong place thats all.

 

You didnt really mention what exactly is wrong with your site.

Share this post


Link to post
Share on other sites
bizint    0
bizint

Well if you click on the link to the page that I'm talking about I think it's clear what the problem is. For some reason the images are not lining up (right side top) and at the right hand side the images  are missing the right edge. I've changed page widths, nothing happens  Basically Nextgen gallery isn't working properly on the page like it used too...have a look at the page I'm referring to here:

 

http://www.businessinteriors.co.uk/portfolio/clients-office-design-inspiration/

 

I've tried de-activating plug-ins and nothing fixes it. In the overview section of next gen gallery I clicked the "check compatibility" button and the error message came up 

 

Missing the call to wp_head() in your theme, contact the theme author

 

Is that any clearer? Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
bizint    0
bizint

Making some progress...if I hide "overflow: hidden" using css...that brings the "right hand" side back....but it still doenst explain why the alderking logo is lower than the others...also their are some mystery additions to the bottom...

Share this post


Link to post
Share on other sites
catrina    103
catrina

Framework includes the call to wp_head(), so not sure why that error is popping up. What mystery additions are you referring to?


Please read the docs before posting. Please do not private message me unless I ask you to.

Designer | Catrina Dulay

Founder | Catrina and Mouse

Share this post


Link to post
Share on other sites
bizint    0
bizint

Ok making some more progress have been tweaking css using firefly...and have "fixed" the alignment issues (the fifth logo was dropping down and I had some weird new mini boxes at the end)

 

It seems to be in some new code after next gen, see here my screenshot...I unchecked the border and padding css here and it fixed it...but what code do I put in to permanently fix it in custom css? And do you know why it stopped working in the first place?!

 

http://screencast.com/t/e7xeXCAFOEX

Share this post


Link to post
Share on other sites
bizint    0
bizint

Ok...I fixed it by using this custom css:

 

 

.ngg-galleryoverview {overflow: visible}
code {padding: 0px; border: 0px;}
 
I'm not sure why it should have stopped working....or indeed if that final bit of code has messed anything else up...but its working at the moment...

Share this post


Link to post
Share on other sites
catrina    103
catrina

Okay, awesome. Do you want this thread to be kept open or marked as resolved?

  • Like 1

Please read the docs before posting. Please do not private message me unless I ask you to.

Designer | Catrina Dulay

Founder | Catrina and Mouse

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Similar Content

    • dougalperman
      By dougalperman+
      Hi there,
      I'm a big fan of Pagelines, and have been for years.
      I'm trying to control the size of video embeds and having some difficulty. I see that I can just paste the Vimeo video URL into the post and an embed widget will automatically appear, which is great. But the embed box created is much taller that the video (689 x 1000 pixels) so the content sits in the middle of a tall black box, which looks awkward.
      I tried using the full iFrame embed code from Vimeo, which solved the disproportionate embed frame size (or aspect ratio) issue, but despite specifying the dimensions I want (690 x 388), the videos displayed on the post are sized at 300 x 150 pixels.
      I can't work out how to change either.
      I'm using the latest version of Pagelines Framework (Pro) with the Agency them.
      Any help or advice very much appreciated.
      Thanks,
      Dougal
    • micstepl
      By micstepl+
      What is actually framework?
      - is ist that, what we used some years ago?
      - dös it replace DMS2?
      Usage
      - can I use framework beside of DMS2?
      - how do they relate?
    • almanada
      By almanada+
      2 year DMS Framework Dev Member here:
      Nothing is saving on our websites, our Key is no longer registering, emails have gone unanswered.  The DMS theme seems to be overall malfunctioning.   I just want it to work like it worked last week again please. Also, based on our your website is looking, it's also falling apart. Please Advise ASAP!  Our clients have a much shorter temper with us, because we actually offer a way to contact us.  We have reinstalled the latest theme over and over. 
    • oksodavid
      By oksodavid
      I can activate Framework 5.0.2 as stand alone theme ok. I get dashboard notice 'You need PageLines Connect' which is superseded by pl-platform - connect plugin.
      If I activate pl-platform 5.0.3, I get the 'total_pages' js error mentioned in pl-platform 5.0.2 plug and can't load Extend.
      I loaded PageLines Platform Developer 0.5.1, and dev loads ok.
    • OBXLynn
      By OBXLynn
      I hope someone can help me with this. I have added a GIF image to my Features - www.101thingsobx.com. The image contains changing copy. However, it doesn't seem to be working right. I have this same GIF on a different website (not WordPress-based - www.obx.com) and it is functioning correctly. Is there something I need to change in settings to allow the copy to work properly?
       
      Thank you for any help you can offer.
×