Jump to content
TourKick (Clifford P)

error with font loading -- HTTP 400 bad request error

Recommended Posts

Rob    547
Rob

Hi Cliff,

 

I'm not a developer, but my research shows that 400 errors are a temporary disconnect between the browser and the website or data source.  It could be as simple as a cache issue.  My recommendation is to clear any cache plugin, and if you don't have one, clear the browser's cache.  The request sent by your browser to the server is essentially malformed, which can result from an incomplete request, such as an interruption of some kind, ultimately resulting in the call upon the server being incomplete. Since the font is called from yet another server, it seems possible that the call could be coming from your server to Google's -- which indicates it may be cached, at least to me.

 

Worst case, it can't hurt to clear a cache.

 

See this for additional reference: http://www.checkupdown.com/status/E400.html

 

Let me know if this helps.


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon    247
Simon

The font you selected is not on google webfonts.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Guest   
Guest

Ok, so a 400 error is just from the way the font picker works, looking for the font on Google even if it's a font without the * G next to it in the font picker. Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Similar Content

    • Michael Kummer
      By Michael Kummer+
      Hi guys!
      I'm using the following typography configuration in Pagelines Settings:
      <link href="https://fonts.googleapis.com/css?family=Open+Sans" rel="stylesheet">
      font-family: 'Open Sans', sans-serif;
      But Lato is still being loaded according to Google Page Speed. Do you know how I can prevent Lato from being loaded if I'm not using it?
      Thanks
      Michael
    • David Shelton
      By David Shelton+
      I use Adobe's Fonts.com for specific branded fonts for our site, and it's working nicely on Chrome and Firefox. However, the fonts all default in Safari. Is there anything I need to look at?
      http://madeintheshadeblindsfranchising.com
    • nandorj78
      By nandorj78+
      How would I change font styles (type, color, face...) for post titles only using PL5?
    • JudithKlinger
      By JudithKlinger+
      I'm currently staging a site: http://www.staging1.w-edigest.org/?page_id=84&preview=true
      I couldn't get the fonts to 'take' on the Site Settings > Typography page and then found this message in the Google developer view: Font from origin 'http://www.w-edigest.org' has been blocked from loading by Cross-Origin Resource Sharing policy: No 'Access-Control-Allow-Origin' header is present on the requested resource. Origin 'http://www.staging1.w-edigest.org' is therefore not allowed access.
      How & where do I fix this? 
       
      Thank you! 
    • JawDesigns
      By JawDesigns
      Hello,
       
      I have an icon font that I have purchased from Fontastic and I was wondering if I can install this in DMS? I am able to generate the icon font in Fontastic and can set character mapping. Each icon has it's own class (e.g. icon-edit-comment).
       
      Is there a tutorial that I can follow on how to do this? I tried the approach in adding a [CHILD THEME] folder with a fonts folder inside but I was unable to get anything to work.
       
      Any help / advice would be great.
       
      Thanks,
×