Jump to content
motionltd

Feature background transparency issues

Recommended Posts

motionltd    12
motionltd

Hi guys, I am experiencing an issue where I select to have no background to my feature text, but it doesn't go away. I prefer to have no background overlay, just text. But I can't get rid of the overlay no matter what setting I use. It happened when I just upgraded to 2.4.1. Any ideas?


Ben

motionltd.com

Share this post


Link to post
Share on other sites
greenfly    230
greenfly

Can you link us to your site please? 


The answer to many issues can be found by searching in the forum before posting as someone else  may very well have had the same problem before you have.  Also, reading the documentation can help you gain a good understanding of how everything works. 

 

Please do not send me private messages. Occam's razor - The principle states "Keep things simple!"

Share this post


Link to post
Share on other sites
motionltd    12
motionltd

Sorry, of course.

 

www.motor84.com


Ben

motionltd.com

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

Hi Ben,

 

This bug has been fixed in 2.4.1. However, you may need to change your features settings, then save and then go back and select the no background option, then save again.

This should resolve your issue.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
motionltd    12
motionltd

Hi Danny, I just tried that, no joy. Did I need to change something specific in the Feature Settings? I assume you mean the main ones? I made a random change, saved, then selected no overlay. It didn't seem to work. I did this on the first one, the 911 image. Funny think is, blacl text no overlay works, but white text no overlay doesn't.

 

Do I need to update pageslines?


Ben

motionltd.com

Share this post


Link to post
Share on other sites
greenfly    230
greenfly

Hi Make sure you are using Pagelines Framework 2.4.1 as this was released a couple of days ago and then try again 


The answer to many issues can be found by searching in the forum before posting as someone else  may very well have had the same problem before you have.  Also, reading the documentation can help you gain a good understanding of how everything works. 

 

Please do not send me private messages. Occam's razor - The principle states "Keep things simple!"

Share this post


Link to post
Share on other sites
motionltd    12
motionltd

Hi Martin. I am using 2.4.1, this issue happened when I upgraded. It was fine before that.

 

Could it be a plugin interfering with it?


Ben

motionltd.com

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

I don't think a plugin could be interfering to be honest. Although, it worth disabling all non-PageLines plugins and see if this resolves the issue.

 

However, could you try creating a new feature slide and see if the background overlay is transparent.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
motionltd    12
motionltd

Just tried that and got the same issue. I have changed some CSS for the feature section but it didn't effect it before. Could this be it?

 

 

#feature_slider .text-bottom .fcontent .fheading {
    float: left;
    padding: 0 10px;
    width: 100%;}
 
#feature_slider .fcontent .ftitle {
    font-size: 32px;
    line-height: 1.3em;
    vertical-align: middle;
}
 
#feature_slider .text-bottom .fcontent .ftext {
    float: left;
    font-size: 12px;
    line-height: 1.5em;
    overflow: hidden;
    padding: 3px 10px;
    width: 50%;
}

Ben

motionltd.com

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

Please remove all custom css and see if this resolves your issue


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
motionltd    12
motionltd

Just tried that one as well. Problem still there. Any other suggestions?


Ben

motionltd.com

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob    547
Rob

Let's try this as an experiment by adding it to Dashboard > PageLines > Site Options > Custom code and see if it works:

#feature_slider .fcontent {
    background: none repeat scroll 0 0 transparent;
    color: #FFFFFF;
    display: inline;
    min-width: 220px;
    position: relative;
    text-shadow: 0 -1px 0 #000000;
    width: 33%;
}

Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites
motionltd    12
motionltd

Hi Rob. That has worked perfectly. Thank you very much! Thats very kind.

Cheers

 

Ben


Ben

motionltd.com

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob    547
Rob

Glad to have helped!


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×