Jump to content
Sign in to follow this  
tforasiepi

Price Section Mod

Recommended Posts

tforasiepi+    2
tforasiepi

I'm looking for a resource who can help me modify a Section I bought from Pagelines Store called Pricing. I have added a new field to a copy of the section. The new version works great on my WAMP, but reverts back to the original section when I upload it. It does show up in the store.  It is activated and the original one is deactivated.  It is showing up in the Drag/Drop area.  However there are hash symbols where there should be buttons.

 

I needed to add a PayPal button option.  The original only had buttons with URL links.  I have attached the modified sections.php file for your reference.  The new PayPal buttons work on my local server, but not on my webserver.  It works with either type of button on my local server, too.

 

You can find the website here:  http://www.bluelogicentertainment.com/wp/pricing/website-packages

 

When it goes live it will be www.bluelogicllc.com


Thanks.
Taama Forasiepi

 

PS.  I there a way to allow for more than one row of items per page?

section.php

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob    547
Rob

Hi Taama,

 

As you have a Developer license, you probably know that you can participate in the developer group where you can get great help with this issue.

 

I'm unclear how you're modifying the section.  I mean, are you using an editor of some kind, or using something that may be adding code to the file?

 

Where are you uploading the file?  Did you add PHP or just modify something?

 

Here's some resources more for reference than instruction:

PHP Reference - http://phpxref.pagelines.com/nav.html?index.html

Dev essential Training videos - http://www.youtube.com/playlist?list=PL90165637C6F304B1

Resource Center - http://developer.pagelines.com/resources/

Otherwise hire a pro - http//www.pagelines.com/pros/

Or as a developer jump into the clan chat and check in with the other devs, they're bound to help


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites
tforasiepi+    2
tforasiepi

Hi Rob,  Thanks for the reference materials.  I will look through them again to see if I am missing a step.  

 

I am very good at HTML and CSS, but am in the process of learning PHP.  Starting with some simple modifications on an existing Section seems to be getting me further in this process.  I have watched many of your videos and learned much, thank you for posting them!  Below are the steps I have followed:

  1. Created a local WAMP on my machine to develop Sections for our websites and eventually the Pagelines Store.  
  2. Copied the Pagelines Pricing Section to my Plugins/Pagelines_Sections folder then duplicated it and gave it a new name.  
  3. Changed the class to BLPricing, like in the video.  
  4. Deactivated the original Sections and Activated the new section in the Pagelines/Store of my website admin area.
  5. Then I added the new section to a page template.  It shows up correctly.
  6. Next, I added some code to the new Section.php file until I got what I needed to happen.
    1. First, I registered the new variable on line 126 and called it $pplink.
    2. Next, I added an 'if' statement so it would compare $link to my new $pplink variable.  The theory is that if the user inputs a URL, it would print the $link variable in an <a href=" "> statement.  If they input a paypal form code then it would print the Paypal button instead.  Line 155
    3. Finally, on line 298, I registered a new variable called pppcol-link in the meta setting array. And put it in line 126, too.

The resulting sections works great on my local WAMP, but not on the Website at my host.  I just don't know what to ask on the developer chat room and when i try, I don't think they understand.  The chat room seems to be a great place for very short questions, but as you can see this takes some explaining.

 

I'm great at figuring things out, but i feel like I have missed a step on the hosted website.  I have edited the section.php in Dreamweaver and uploaded the resulting section (folder) using FileZilla into the Plugins/Pagelines_Sections folder.  I have attached another copy for your review.

 

Please help... I can feel that this is something real simple.

 

Thanks in advance.

 

-Taama

section.php

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob    547
Rob

Hi, to clarify, we don't support customizations here and the moderators are not developers. The developer skype group is where you need to seek assistance for this and there's quite a few there who would be willing to help.

 

The Customization portion of this forum is simply to point people to resources.  I'm sorry I couldn't be of more help.  If you have any questions about joining into that group, please write to hello@pagelines.com.

 

Thank you for your kind patience and understanding.


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites
tforasiepi+    2
tforasiepi

Thanks for the clarification.  It is sometimes hard to know where to go.  I will try the Developer's Skype room again and refer to the materials you sent.  Maybe now that I have written the issue down for you, I can formulate a question for them that makes sense.  Thanks for being my sounding board... it actually helped.

 

-Taama

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob    547
Rob

Taama,

 

Anytime you need a sounding board, don't hesitate!


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • jojoking
      By jojoking+
      I have to admit to being baffled.
      I'm trying to embed a video (from my WP media library) within a WP post using the videobox section shortcode.
      The shortcode section popup only allows two items to be configured - the section type, in this case videobox - and a unique id. There's no URL or other parameters such as autoplay or loop which are available within the Pagelines editor.
      Whatever I put in the unique ID makes no difference to what is shown which seems to be a default video with stars or white noise on a black background.
      I assume I need to define this ID somewhere else, or maybe WP has done it for me?
      HELP!
       
      PS This is the page source generated when a shortcode is added within the WP post editor
      <!-- VideoBox | Section --> <section id="videobox_1675853156" class="pl-sn pl-col-sm-12 pl-col-sm-offset-0 pl-sn-videobox" data-object="PL_VideoBox" data-clone="1675853156" data-level="0"><div class="pl-sn-wrap"><div class="pl-sn-pad fix" data-bind="pledit: true" > <div class="video-highlight"><h3 class="video-title" data-bind="pltext: vb_title"></h3></div> <div class="pl-video-box" data-bind="plcallback: { vb_autoplay: vb_autoplay(), vb_loop: vb_loop(), vb_controls: vb_controls(), vb_video: vb_video()}" data-callback="videobox"> <video id="280414138" autoplay loop > <source src="https://www.handinhandmanchester.org.uk/wp-content/plugins/pl-section-videobox/default.mp4?r=280414138" type="video/mp4" /> No browser html5 video. </video> <script> jQuery('#280414138')[0].load(); </script> </div> </div></div></section> </div>  
      If I add a videobox section using the Pagelines page editor the page source generated includes my video:
      <!-- VideoBox | Section --> <section id="videobox_udvu4uz" class="pl-sn pl-col-sm-12 pl-col-sm-offset-0 pl-sn-videobox" data-object="PL_VideoBox" data-clone="udvu4uz" data-level="0"><div class="pl-sn-wrap"><div class="pl-sn-pad fix" data-bind="pledit: true" > <div class="video-highlight"><h3 class="video-title" data-bind="pltext: vb_title"></h3></div> <div class="pl-video-box" data-bind="plcallback: { vb_autoplay: vb_autoplay(), vb_loop: vb_loop(), vb_controls: vb_controls(), vb_video: vb_video()}" data-callback="videobox"> <video id="429558737" autoplay loop > <source src="https://www.handinhandmanchester.org.uk/wp-content/uploads/2017/04/HIHWelcome.mp4?r=429558737" type="video/mp4" /> No browser html5 video. </video> <script> jQuery('#429558737')[0].load(); </script> </div> </div></div></section>  
    • flourishdesignstudio
      By flourishdesignstudio
      Hi,
      I am having an issue with the Lax sections on Platform 5. I can embed a widget or text box into a Lax section which is really neat, but the image in the background (the parallax image) seems to get stretched and doesn't scale in an attractive way.  For example, the page http://ed6.61e.myftpupload.com/#clients has a parallax section with a woman's face  and I thought is would scale as the browser window gets smaller but the zoom-level never changes. Also, the amount of parallax shift seems more dramatic than what we want. I thought that if I uploaded a shorter image it would scan/scroll less since the height from the image's top to bottom would be less. However, that doesn't seem to have any effect and I am at a loss of how to properly control the way the image is displayed within that box. Any thoughts, tips, or suggestions to get me pointed in the right direction?
      Thanks so much for the help!
    • PierreFF
      By PierreFF+
      Hello Everyone, 
      I think this one is for the pagelines team. 
      I have some trouble with the Adventure section plugin https://www.pagelines.com/product/pl-section-adventure/ that doesn't seem to load in any of the three websites I run using pagelines. 
      I do the setup via the extend platform as usual. It tells me that the plugin is installed and activated but unfortunately it doesn't appear on the page editor.
      I have just tried it consecutively with three websites I own with the same result.
      My intention was to use it with this website: http://launchpadweekend.foundersofthefuture.co/ (free version)
      And I also tried with this website http://foundersofthefuture.co/ (pro license) and this one http://ffactor.me/ (free version). And I have the same problem with each. 
      I would love to see how I could solve this issue. 
      Thanks a lot. 
      Pierre
       
    • chamois_blanc
      By chamois_blanc+
      What is the right/best way to make a one-page website with PL5? The framework seems to hardcode section IDs without any possibility of changing them. Scrolling to a page section requires the link to use the section ID, ie <a href="#<section_ID>">...</a>. I don't see myself hardcoding weird section IDs in there as this will show up in the address bar.
      Please advise, thanks!
    • chamois_blanc
      By chamois_blanc+
      Hello,
      I am a bit confused about the usage of percentages for section padding/margin settings in the PL5 UI. Percentages don't scale well for mobile devices (especially in height), so those settings are pretty much useless. Case in point, the defaults are expressed in rem units, not percentages:
      .pl-sn-pad { padding: 1rem; ... } Why force the user to use percentages in the PL5 section UI when it would have been as easy to let the user specify the unit?
×