Jump to content
Sign in to follow this  
tiffany_k

Sharebar not showing links

Recommended Posts

tiffany_k    0
tiffany_k

Hi

 

I'm relatively new to Platform Pro (Framework v2.4)


When I add the sharebar to my page, it is visible but the links don't work. For example, if I click on Facebook, it creates a share box with no content and it shows the number of likes for Facebook (2.7m) rather than my page.

 

I gather that the coding should create the links automatically so I have probably missed something somewhere.

 

(For the record, it also happens when I use sharebar extended)

 

Any suggestions?

 

Tiffany

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

Hi Tiffany,

 

I don't personally use any social media service and therefore, I don't have an account. So would it be possible for you to install a free application called Jing, Jing allows you to capture your screen via image or video.

 

Once installed, can you record your issue, as when I click your social links, it asks me for login information, which as far as I know, is how the Sharebar is intended to work. Once you have logged in, you can then share your content.

 

http://www.techsmith.com/jing.html


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
tiffany_k    0
tiffany_k

Thanks - here is the screenshot using Twitter (no link displaying)

post-30776-0-86477600-1360512870_thumb.p

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

I have just created a twitter account and its working for me!

 

http://d.pr/i/GMPt

 

Therefore, if you're still using the ShareBar extended, you will need to contact the developer of the section.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
tiffany_k    0
tiffany_k

No I am not using extended, just sharebar for now. My site won't share so I don't know what to do :-(

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

Can you disable all non-PageLines plugins and see if this resolves the issue please.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
tiffany_k    0
tiffany_k

I've already tried that. What I am noticing is that on my other site, the permalinks have a structure with the website name and then the page title eg http://www.website.com/homepage/ ‎

 

On this one, the permalink simply says /pagename (eg /page/) ie no url included

 

Could this be the problem?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

As far as I am aware your sites permalink should have no relation to your Social links. However, so we can rule it out, can you provide a screenshot of your sites permalinks structure please i.e. take a screenshot of your Permalinks settings page.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
tiffany_k    0
tiffany_k

The permalinks setting page is showing fine - screenshot included

 

The actual permalink on a page is different - 2nd screenshot

 

Can you check please - thanks 

post-30776-0-21919300-1360515012_thumb.p

post-30776-0-89043600-1360515013_thumb.p

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

The second image is not displaying the correct permalink information, the image below displays the correct information.

 

http://d.pr/i/3InT

 

Where it should display (as far as I am aware) the full URL of your site and not what you have in your image.

 

Therefore, can you disable PageLines Framework as the default theme and switch to Twenty Twelve and then go to Wordpress Admin Dashboard > Page and see if the issue in your second image remains.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon    247
Simon

It's showing test-2 because there is already a post or page with the slug 'test'. It's probably deleted in the trash. Sent from my iPad using Tapatalk HD

Share this post


Link to post
Share on other sites
tiffany_k    0
tiffany_k

Thanks but that doesn't really address the problem of the share bar not working. It's the same on all pages. I've set up a new page called "this one" and the issue on the permalink is still there - see screenshot.

 

I tried switching to Twenty Twelve and the problem remains. 

 

Could this be an installation issue?

post-30776-0-88935500-1360535934_thumb.p

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

If you have switched to Twenty Twelve which is a theme created by Wordpress and the issue remains, this is an issue with your Wordpress installation and not related to PageLines.

 

I recommend you contact Wordpress support.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
tiffany_k    0
tiffany_k

Thank you - that was my hunch. I appreciate your support

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

No problem, hope you get the issue resolved.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
tiffany_k    0
tiffany_k

I found out today that the issue was caused by a new plugin that my host has automatically started using. My web guy deleted some lines of code from the config and the problem was rectified.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • arno
      By arno+
      The counter next to the icon in the Sharebar extension adds more mess than value for us. 
      Is there an easy way/code to hide the counter? (so that the icons line up closer?)
    • bnapoli
      By bnapoli+
      Is there an easy CSS fix to change the social media icons in Sharebar so they are colored, not just on hover?
    • MissT
      By MissT+
      Regarding the 'global option' mentioned by Simon in this previous post (to turn off the facebook opengraph data if you are using another plugin that provides it) ...where is this option? I don't seem to be able to find it.
      Many thanks in advance.
       
    • art23130
      By art23130+
      We had a very nice shortcodes library and hooker in the previous version of the platform. But in the version 5 they are missing. 
      So are you going to improve it again in future or no they are not supported anymore? 
      and one more question, what do you suggest for sharing bar which we had in DMS2 ?
      Thanks for your effort 
    • Audun MB
      By Audun MB+
      Currently my sharebar looks like this:

      Why is there a number next to LinkedIn? Is it supposed to show number of shares? 
      When I try to share anything, facebook just closes again, and the rest allows me to share "undefined undefined". 
      This might be because my site is restricted, but it seems weird?
       
       
       
×