Jump to content

Recommended Posts

kracker    0
kracker

Is there a fix for font-awesome not rendering in ie8? I've tried the shiv, so I am at a total loss. It's such a waist if we can't use it = renders in 9 perfectly.

post-9620-0-12669400-1360169768_thumb.jp

Share this post


Link to post
Share on other sites
mackenzie    12
mackenzie

Unfortunately as new browsers become available some things will not work in the older versions and that is what this appears to be happening. Can you confirm whether you are noticing any problems in current FireFox, Chrome, etc?


Mackenzie - PageLines Help Desk

The Centsible Family - Writer, Photographer and Coffee Addict

---------------------------------------------------

Kindly search this forum and read the documentation before posting. It will help you resolve many issues.

For CSS help be sure to check out W3Schools first and be sure to download FireBug for FireFox for troubleshooting.

Share this post


Link to post
Share on other sites
kracker    0
kracker

Simon, I've noticed you guys have made it work on pagelines.com running ie8 which was not displaying properly a month or so ago - I've been in the google loop for a week now - I thought this was out of the box? Pagelines I mean. I tried the shiv in the footer </body> and the top of the <head> and both at the same time. The only thing I haven't done is dug into pl code, is that where we're left?

 

Mackenzie 2325 readers were affected yesterday alone. With 2.9mm readers, we can't ignore ie8.

 

Could some write a tutorial or something of the most reasonable course of action? lol

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon    247
Simon

Perhaps give us a clue where this site is and where the icons are supposed to be?

Share this post


Link to post
Share on other sites
kracker    0
kracker

I see my site below my name, pl forced us to put it there. I'd prefer my site not be listed on pl. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon    247
Simon

OK i see the site, but where is the icon?

Share this post


Link to post
Share on other sites
kracker    0
kracker

here are the two prominent places - and thanks for looking

 

the attachment is of the home page, top news more in category, and Today's story timeline . We're using it mildly throughout the site for now till we can get ie8 worked out.

post-9620-0-82667300-1360185533_thumb.jp

Share this post


Link to post
Share on other sites
kracker    0
kracker

I run explorer 9 and under settings under F12 developer tools you can select ie7 ie8 and run in those instances.

Share this post


Link to post
Share on other sites
kracker    0
kracker

god I hate ie and I hate chasing ghosts I'm going get an xp laptop running ie8 and look for myself - I'll circle back

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob    547
Rob

Keep us posted.


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites
trebord_55    0
trebord_55

kracker: I discovered I was having the same problem: font-awesome icons not appearing in IE8. Endless frustration . . . until a performance test at webpagetest.org revealed a "403 Forbidden" error when IE8 attempted to access .../wp-content/themes/pagelines/fonts/fontawesome-webfont.eot. The culprit (in my case) turned out to be the root folder .htaccess edits that my BPS Security plugin had implemented. Disabled "Bulletproof Mode" for the root folder and IE8 was able to successfully access the font file, making my icons visible again.

 

Moral of the story (even if you're not using BPS Security): could be a 403 / .htaccess issue.

 

Hope this helps.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob    547
Rob

Thanks Trebord for adding to this input. 

 

While the bulk of PageLines is accessible by, and viewable in IE8, there are some things which just have compatibility issues. Keeping in mind that IE8 predates HTML5 and CSS3, this should come as no surprise to anyone.  As Simon pointed out, fontawesome and IE8 are having issues, and that's not a PL issue, so I'd agree with you, that this could be something outside PL Framework.


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Similar Content

    • John Olsson
      By John Olsson+
      Hello,
      I wondering (and custumers) when does Font Awesome 4.7 comes with an update of Pagelines?
    • selmakdesign
      By selmakdesign
      Hi!
      Could really use some help on this one:
      How can I customize the navigation in the quickslider?
      The navigation (previous and next slide) is a font awesome icon which looks like a simple grey box.
      1. I'd like to replace this with custom arrow images?
      2. Is it possible to also add to the navigation: first slide/last slide?
       

    • triggerfish
      By triggerfish+
      Hi there,
      My client is a user/website tester and has just informed me that her website is not displaying properly in Internet explorer 9 (and 8).
      The website looks great and has been tested by me on all devices and on the desktop by all the latest browsers ... but not older versions.
      Is there anything known about this and DMS, or is there a fix?
       
      the website is here..
      http://vancouver-web-directory.com/LILY/ 
       
      Here is a pdf with screen shots and the problems in ie8 & ie9...
      http://vancouver-web-directory.com/LILY/PDF/LA-032115.pdf
       
       
      Thanks 
       
      regards,
      Donald
       
       
       
       
    • davemoppert
      By davemoppert
      Hey guys,
       
      I am having issues with my fontawesome icons displaying properly in Chrome and Firefox... anyone else having this issue?
       
      Noticed that the icons show up when I am logged in, but when I log out, the turn into little boxes. 
       
      Any workaround? A couple of sites I am having issues with: 
       
      utahrooftops.com
      kodiak-charters.com
       
    • communicreations
      By communicreations+
      I have an issue with a site not behaving in IE9 and performing badly in IE8. I've been playing around with a copy on a staging server and testing view with Browserstack. I replaced my child theme and activated WP 2013 theme, and IE8/9 worked fine. I then activated the DMS2 Base theme and the not loading properly issue returned. Then I deactivated all the plugins but the problem still persists.   With child theme active: IE8/9/10 - http://imgur.com/a/FzN0O   With DMS2 Base theme active, all plugins deactivated: IE8/9/10 - http://imgur.com/a/3j15x   Temporary staging server URL: http://c95.731.myftpupload.com/   DMS version: 2.1.9.2 Debug is on, cache cleared   The problems with IE8 should be obvious. The CTA is disappearing in IE9 but otherwise is fine. Everything good in IE10 and up.
        Thanks in advance, Michael
×