Jump to content
bjs198

Section banners not appearing in IE/FF but okay in Chrome & Safari...

Recommended Posts

bjs198    7
bjs198

Hey all,

 

I've recently noticed that all the banners used in a TEMPLATE section only seem to appear if viewed in Chrome & Safari, viewing in IE & Firefox they do not show. It's worth noting that I have set the banner module as an active section within the TEMPLATE 2 layout and switched it to 'not show' as default, then I re-enable the banner module on each individual page using whatever banner I need from a preset selection (I also hide the header on these pages to surpress the default header). I designed it this way in order to style each section with a unique header.

 

Can someone please check the following page and tell me if they see the header banner or not? I have checked in various different browsers and am getting very mixed results...

 

http://www.istianjin.org/index.php/our-promise/welcome-from-the-director/

 

I'm wondering if I've knackered it somehow?

 

Thanks!

 

Barney

post-40515-0-41763500-1359532255_thumb.j

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

Hi Barney,

 

You have index.php in your URL, which may be the causing this. I suggest you go to permalinks and see what your permalink structure is.

 

Also, the Banner section was supposed to be used in this way, simply showing images. The banner section is supposed to display both image and text, this may be the reason why the section is not visible on IE/FF.

 

I recommend replacing the Banners section with the Content Box and add your banners HTML there.

 

I was also unable to view the pagelines.style.css, which is an odd issue in its self, have you edited any of files at all ?

 

http://www.istianjin.org/wp-content/themes/pagelines/style.css


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
bjs198    7
bjs198

Hey Danny,

 

Regarding the css, I just checked the folder and that file doesn't exist... the only files I can see are animate, ie7, multisite, objects and shortcodes. Do you think this missing file might be the reason our site loading time is rather slow?

 

Okay so the index.php is a fix employed by a server tech to enable pretty URLs on a Windows server running IIS6, I know it's a bit of a hack but we had no other option, apparently :(

 

I'll try to rearrange the template layout and let you know how I get on!

 

Let me know about the css :)


Cheers

 

Barney

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

Can you open up your FTP client and navigate to the following directory please:

 

wp-content/themes/pagelines/

 

Once in the pagelines folder, can you take a screenshot and link in your reply so we can see what files are available.

 

Also, Windows servers are not great, see this topic - http://www.pagelines.com/forum/topic/23817-pageless-causing-slow-load-times/


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
bjs198    7
bjs198
It was deemed easier to hand over to the client when the time came but the more I look in to it the less I think they will be able to manage the issues that occur because we put it on a Windows server lol... swings and round-abouts :S
 
post-40515-0-41763500-1359532255_thumb.j

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

OK, well the as far as I can tell all the files are there. I am going to have to speak to one of our developers who has a lot more knowledge on server setups, which may be the cause of the issue.

 

While we wait for our developer to get back to me, can you provide in steps 1, 2, 3, 4 etc.. for the banner section so I can try and recreate the issue.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob    547
Rob

Hi Barney,

 

On the pages where the banners don't show, check the following:

1.  Which template is used and does it have the banner section on it?

2.  Did you check "Hide Banners" in the PageLines Meta Settings on any of these pages?


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites
bjs198    7
bjs198

After investigating (with lots of coffee) this morning I realise I'm a complete and total tool... Out of the 5 banners I use, on 4 of the banners (the ones that don't show) I'd set the 'Banner Text Width (In %)' as 100% in favour of text, but there is no text hence the banner images not showing. Obv the banner that does show was set as 1% in favour of text as I can't set it as 0% and that shows AO'K. <. Total. Idiot. I really am sorry for not seeing this earlier, I was blinded by the fact our Windows server is a POS and figured it must be related lol.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob    547
Rob

No worries.  Glad you resolved it.

  • Like 1

Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Similar Content

    • flourishdesignstudio
      By flourishdesignstudio
      Hello,
      I have an older site that was built using PageLines several years ago (prior to the release of DMS). I wanted to leverage some of the power of your new PL5 plugin but the theme prevents be from adding any generated custom sidebars to the theme (through the drag and drop interface) and does not allow me to add any PL5 sections/containers/etc to the header or footer. Is there any way to easily override that or am I stuck only using PL5 in the content areas of the site?
      Thanks so much for the help!
    • JP
      By JP+
      Hello,
      How can you set the translations with platform5, the parts that are not in pages or posts? Texts and images…
    • romanondrasek
      By romanondrasek
      hi all, I have some trouble using PL5 on my site. 
      I used plugins for event calendar (event on) and plugin (timetable responsive scheduler for WP) for schedule (classes) in the gym.
      The problem is, that post from this 2 plugins are shown without menu in header and footer. (I setup header and footer) in the page editor for all type of page. 
      When I create a lesson, it creates posts with slug (I have a slug "lekce" & event for events).
      I try to edit the post with PL editor, but editor is not opening on the post.

      Do you have some idea where should be some problem? Thanx so much.
      here are links for the sites :
      site with schedule :
      http://www.myfit.cz/rozvrh/
      site of one of the class (pilates)
      http://www.myfit.cz/lekce/pilates/
      site with calendar :
      http://www.myfit.cz/kalendar/
      7 side with one event from the calendar :
      http://www.myfit.cz/event/pilates-instruktor-akreditovana-licence/?ri=1
      when I have my site on DMS2 it was working :-(
       
       
    • Barnaby Skinner
      By Barnaby Skinner+
      Hey team,
      Really simple question: where would I add code to a specific page header? I can see in the settings I can add code to the global header, but can't see how to do it for a single specific page. It's related to facebook pixel tracking
      Cheers
    • ketri
      By ketri
      Hi,

      I noticed that PL5 uses flexbox for it's responsive grid. I think this is awesome. 
      But now there's a project coming in where I know I'll have to support older crappier browsers as well. Any thoughts on this? Should I only use PL5 for project where we're focused on modern browsers? Or should I use custom CSS to insert a float-based fallback grid..? 

      Thanks!
×