Jump to content
antonella

can't get background image to show in morefoot or footer area

Recommended Posts

antonella

Hello,

 

I'm trying to recreate an existing site to the pagelines framework. I would like to add a background image to either the morefoot area or the footer area, but nothing works with whatever CSS I try. For now I have been adding it to the Custom CSS area. I am using firebug but I can't seem to get the right CSS levels.

 

This is the background image I want to add: http://www.motivawebconsulting.com/tpotest/wp-content/uploads/2013/01/footer_bg.jpg

 

This is the URL of my test site.

 

I'd appreciate any direction.

 

Thanks,

Antonella

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
batman

Hi antonella

You can try for footer area with

 

 

#footer {background-image: 
url(http://www.motivaweb...1/footer_bg.jpg);}
 

 


Life is too short to remove USB safely ...

Share this post


Link to post
Share on other sites
antonella

Hi, thanks for the quick reply. I did try that before and again but it still doesn't work.

Share this post


Link to post
Share on other sites
batman

Please try in

Pagelines > Layout editor > Site Design Mode

select

Full-Width Sections


Life is too short to remove USB safely ...

Share this post


Link to post
Share on other sites
antonella

Hi,

 

Thanks - that got me closer. I ended up selecting the Layout Mode for Static with Pixel Width option and then applied the following code:

 

body.fixed_width #footer {
  background-image: url('http://......./footer_bg.jpg');
    margin: 0 auto;
}

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Similar Content

    • yasinyaqoobi
      By yasinyaqoobi
      In the footer of my website, I can't find where Leasing is located. I have to remove it.
       
      http://grandavenueshops.com/
       
       
    • fancoder
      By fancoder+
      Hi I can't seem to get the background image for the Tour Guide section to be clear. It is always blurry. Any idea why that is? I am using a high res image. Is it a sizing issue? Thanks 
    • Paul
      By Paul+
      I was surprised to see I had no menu today - out of the blue - its actually moved to the bottom of the page!  After hours of fiddling and disabling every single plugin, leaving just plagelines the issue is still present.  See video for a basic text box - I moved it into the head and it jumps to the bottom and shows just above the footer but below the main content.  I have a temp fix by placing the menu into the first row on the main content but it does mean other than my home page, all other pages have no menu.  A quick fix is very urgent for this bug.
      https://thelaptopfixers.com
       
       
    • SaschaM
      By SaschaM+
      Hello,
      sorry. i got a problem on my site i can not fix myself, would be nice somebody can help.
      I use:
      - Platform 5 (latest) Pro
      - Pagelines Framework (latest for Platform 5)
      - keycdn (cdn enabler, cache enabler und optimus WebP)
      - my site:  example
      Problem:
      The background image i use in the Impulse Section is not beeing replaced automatically if i specify a CDN Url. I need to put in the cdn url to the image manually. Why?
      If you look in the button of the the side you see post grid section, where i have no problems. You also see there WebP Images working.
      Now i can not really use the direct cdn url for the impulse background image, cause i want to benefit there from WebP Image also in the background as it works in post grid section.
      How does it works with Impulse? The webP image for the background is ready to use.
      Thank you.
       
       
       
       
       
       
       
       
    • Houston Haynes
      By Houston Haynes+
      OK - folks - back with another nit... The "back to top" link works - BUT - it's only active (i.e. clickable with the associated action following) when the mouse-over hovers over the footer area of the page. I did a quick change of the z-depth (to -1) and nothing made a difference. Any thoughts on how to make the *entire* back-to-top icon hover-able/actionable? Thanks!
       

×