Jump to content
Sign in to follow this  
NameSake

Citi Theme took down the website and locked me out of WP

Recommended Posts

NameSake    0
NameSake

Hi,

I've just installed the Citi child theme. I got the error message:

Fatal error: Can't use function return value in write context in /home/content/o/r/b/orbach1/html/wp-content/themes/citi/functions.php on line 236

 

The website is down, and the WP admin is also down with the same error message. I'd love to get control over the problem ASAP.

 

thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
beardedavenger    158
beardedavenger

Dont' really see how that''s possible at all. You are the ONLY person who has reported this issue. You must have some plugins interfering because nobody has reported this, and I cannot duplicate it.


Something big is coming for DMS + photographers.

http://fotostheme.com

 

Nick Haskins & CO - New home for all of my PageLines Store products! 

http://nickhaskins.co

 

Better DMS - News, Tutorials, and Tips

http://betterdms.com

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
beardedavenger    158
beardedavenger

You must have a really finicky version of PHP or something on your server. I'm going to rewrite this piece of code but don't know if that is going to fix it for you. Update coming shortly.


Something big is coming for DMS + photographers.

http://fotostheme.com

 

Nick Haskins & CO - New home for all of my PageLines Store products! 

http://nickhaskins.co

 

Better DMS - News, Tutorials, and Tips

http://betterdms.com

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
NameSake    0
NameSake

I am not sure what is the source of the problem, Godaddy hosting the website (a generic server). The WP is updated. I managed to uninstall Citi. If I try to install it again, I get the error message:

Fatal error: parent_theme_prepare_install

see the attached file.

 

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
NameSake    0
NameSake

WP 3.5 on which I have PaperLines 2.4 installed as a theme. I have tried to install in two ways:

PL Dashboard: Citi appears as an upgrade

PL Store, Theme, Pressing the Install Button of Citi. 

 

If it matters, I have an iMac.

Share this post


Link to post
Share on other sites
NameSake    0
NameSake

Have tried that with v. 1.1.4 and got the error message

Fatal error: Call to undefined function ploption() in /home/content/o/r/b/orbach1/html/wp-content/themes/citi/functions.php on line 272

 

I should mention that I tried the installation also without any plugin. 

Any other idea?

Share this post


Link to post
Share on other sites
NameSake    0
NameSake

I wiped out the website. Reinstalled WP. Reinstalled PL.  Still the same error message. This is weird. 

Share this post


Link to post
Share on other sites
beardedavenger    158
beardedavenger

The only way you'll get that error is if you don't have PageLines installed. I'm not entirely sure what the issue is at all. Why are you now getting a completely different error?

 

P.S - How did you use a plugin to install this? This is  child theme, which means you install it into wp-content/themes. I think you have much bigger issues at and like your host preventing child themes from running or you've renamed the parent framework or something.


Something big is coming for DMS + photographers.

http://fotostheme.com

 

Nick Haskins & CO - New home for all of my PageLines Store products! 

http://nickhaskins.co

 

Better DMS - News, Tutorials, and Tips

http://betterdms.com

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
NameSake    0
NameSake

Clearly there is more than "one way" in which a person can get such an error message. PL is installed now and it was installed before.

 

Being an unsophisticated user, I wiped out the website, installed WP with no plugin, and still receiving the same error message. 

 

When I upload the plugin through FTP to "wp-content/themes" I receive 

Fatal error: Call to undefined function ploption() in /home/content/o/r/b/orbach1/html/wp-content/themes/citi/functions.php on line 272

 

Both at the website and the admin page. I therefore have to delete citi folder.

 

When I install citi through PL admin in WP I get the other error message. My ability to try to make such installation indeed suggests that PL is installed.

 

As mentioned before, the host is GoDaddy. It is super generic. I tried to keep things as simple as one can get. 

 

This has been a significant labor to try to address potential theoretical issues at my side. If you wish, I can give you access to WP, FTP, or both. There is truly nothing anywhere. Perhaps you could figure out the issue. 

 

Clearly, I've done a lot to try to be able to work with your plugins (this and hopefully others). I hope we could figure out the issue.

 

Thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
beardedavenger    158
beardedavenger

you renamed the folder. Please do not rename the parent folder. It's been renamed to PageLines. Change this back to pagelines


Something big is coming for DMS + photographers.

http://fotostheme.com

 

Nick Haskins & CO - New home for all of my PageLines Store products! 

http://nickhaskins.co

 

Better DMS - News, Tutorials, and Tips

http://betterdms.com

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • kinglou75
      By kinglou75
      I need to override the settings in the Flyte form area. I downloaded ninja forms and even sprung for the style extension. But every time I try to change the color of the fields and text it defaults to that dark gray. How would I go about fixing that?
    • bkevitt
      By bkevitt
      The citi theme has several issues with ie8.  Most of them are fixed with by the IE compatibility script.  The one thing it breaks however is the font awesome icons.  The icons actually appear for a second or so when the page is loaded and then are replaced by what appear to be unicode strings like f09a.
    • chamainew
      By chamainew
      Hi,
      I can't figure out why my blog articles are showing up when I click on portfolio with the citi theme.
      I have tried adding the gallery id to the theme but it's not working. I'm probably missing something very basic.
      the website is: woffard.com
      I will be grateful for any advice.
    • ochong88
      By ochong88
      I need to increase the size of the images in the Portfolio to 600 px across. 
      see example: http://dbmp.me.uk/wp/?attachment_id=867
      I have set the Media sizes as such. thank you for helping out Nick H.
      Width  Height 
       Crop thumbnail to exact dimensions (normally thumbnails are proportional) Medium size Medium sizeMax Width  Max Height  Large size Large sizeMax Width  Max Height   
×