Sign in to follow this  
Followers 0

Post Category vs Blog Category Structure

2 posts in this topic

I am working on a project that utilizes both Blog category and category name. I am trying to have the blog archive page list only posts for the Blog category and an additional archive for posts from other categories, for example:


If a post is from category Sports, it shows on or and not under and so on, and so forth. This is not added right now natively, so I will need to build a custom template to do this, but this could be a most beneficial addition to the pagelines frame work.

Share this post

Link to post
Share on other sites

Hi Anthony,


The Archive and Category templates are for Special Pages which are dynamically created and not static. They may not be applied to static pages. So a post in a Sports category will appear in the Sports Category page or in an archive page.  However, I'm concerned about it not appearing in the Blog page which is a cache-all for every post.


If someone creates a customized Category or Archive template, it will still be limited to the dynamic pages, though I'm not sure how one would apply it.  The reason Archives and Category are in Drag & Drop and Page Options are to allow site admins to customize those page templates with available sections and any specific information that may be made available via settings.


I'll certainly pass along your suggestion to our developers.

Share this post

Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0

  • Similar Content

    • Can't Activate Pagelines License
      By unifeyed+
      I am unable to activate Pagelines with my License key. All plugins and Wordpress are up to date. Says the url and key don't exist, but I am using what's on file in our Pagelines Account. Can't make any changes on the front end. 
      Please advise
    • Pagelines (old version) not showing up in my Account
      By davidcosgrove+
      I need to download the old version of Pagelines - in one of my WP dashboards it shows that 2.4.6 is available - but it is not showing up in my Account.
      Please help.
      Thank you!
    • Major Problems
      By almanada+
      2 year DMS Framework Dev Member here:
      Nothing is saving on our websites, our Key is no longer registering, emails have gone unanswered.  The DMS theme seems to be overall malfunctioning.   I just want it to work like it worked last week again please. Also, based on our your website is looking, it's also falling apart. Please Advise ASAP!  Our clients have a much shorter temper with us, because we actually offer a way to contact us.  We have reinstalled the latest theme over and over. 
    • Blog Posts No Longer Working
      By Rob Thomas+
      For some reason the main site of my multisite has lost the functionality of its blog page.
      If you click on a non-link post (i.e. not the links Pageline allows you to set up in the "Format" menu when you edit the post, or video, etc, but set as a "Standard" post), you get no content and a page that only shows a comments field (e.g. "Leave a reply"). If you go into "edit" the post, the content shows up. But not under "view post." 
      I have toggled to all non-Pagelines themes and it works fine in twenty eleven, thirteen and fourteen. It does not work in any Pagelines theme (e.g. postpins, DMS, iBlogPro, etc.). This appears to be confined to this blog. None of the other blogs on the multisite are affected. I have tested with all of the plugins turned off. No effect. 
      Debug only returns the following message: 
      Notice: wpdb::escape is deprecated since version 3.6! Use wpdb::prepare() or esc_sql() instead. in /www/wp-includes/functions.php on line 3411
      Interestingly enough, I played around with the Permalinks. If you set them to default something interesting happens: the "Blog" item in the menu will no longer go to the "Blog" page. It will go to the "Home" page, even though the posts page is set to the "Blog" page and the Front Page is set to "Home" in Reading. Also, this one part that becomes broken when you switch back to default Permalinks works fine when you are in the visual editor but not when you log out (then you get the Blog link going to the Home page). 
      For posts with actual content, you can test those titled "Smut Capital of America" or "Some Problems with Linda Williams' "Hard-Core Eroticism" which are posts 7 and 8 down, respectively, since the others are just video or linked content. Yes, this is my porn studies class. So, for example: 
      I test my sites at the beginning of the semester and this definitely wasn't a problem before. However, that could mean this happened anytime between the end of August and now. It's too bad I didn't notice earlier. Normally, if something doesn't work, students won't say anything. So, I have to be on top of things or they use it as an excuse not to do work. It's important that I get this working as soon as possible. 
      I tired enabling Legacy Mode on the blog. This allowed the content posts to show up as showing full content on the Blog page, but then the newer posts that use the "link" and "video" functions from PL do not work. I also tried using PostLoop or PostPins, same result. I may have to put the content in myself and use the Legacy settings as a way to at least get things up quickly. Not sure what else to do. 
      This is a Multisite hosted on Flywheel. Also, I tried deleting the cache. No change. 
    • [Solved] DMS 2 theme not saving changes after publishing, keep getting errors
      By leeresources+
      I keep getting this error :
      Uncaught TypeError: Cannot use 'in' operator to search for 'length' in                                                  jquery.js?ver=1.11.3:2
      r                                  @ jquery.js?ver=1.11.3:2 m.extend.each            @ jquery.js?ver=1.11.3:2 (anonymous function) @ pl.optpanel.js?ver=7ab9c7:283 m.extend.each            @ jquery.js?ver=1.11.3:2 (anonymous function) @ pl.optpanel.js?ver=7ab9c7:282 m.event.dispatch         @ jquery.js?ver=1.11.3:4 m.event.add.r.handle  @ jquery.js?ver=1.11.3:4  
      I have looked at a lot of resolved issues on these forums and nothing has been able to work.
      My changes are not saved after i hit publish and refresh, all the changes I've made disappear. 
      Also i am not able to add backgrounds or any images to the entire site, Rivslider, Quickslider, etc.