Jump to content
WebWerx

Adding A Vertical Line Between Items In Main Nav

Recommended Posts

Danny

Oh you want the dotted line to go all the way to the top ?

 

If so use this:

 

#site .main-nav li {
border-right: 1px dotted #B4B4B4;
}

 

http://d.pr/i/P4D3


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
WebWerx

@Batman: What you are seeing is the margin making the NAV system higher. I want the border to not be from top to bottom, but partial (go back and have a look at the start of this thread).

 

@Danny: See my comment above. The addition of the margin increases the height of my NAV system. It's a good suggestion on your part. But not ideal...

 

:zoro:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny

The code I gave you above in my previous post is supposed to replace the code I gave you earlier. That code above will add a border to your menu items that has no gap above or below.

 

See my image above for an example.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
WebWerx

Thanks @ Danny. I know that... I want the gap... without increasing the height of my NAV system. Adding the margin increase the height. I don't think there is a way to add a border that doesn't take up the entire space allotted to an element (by using CSS). 

 

Have a look at the site now. You will see the gap I wanted - with the expense of increasing the height of the NAV system. Just go into Firebug and comment out the added CSS to see the original height of the NAV system.

 

I got fooled at first to think the CSS solution you provided worked. It does -- sort of.....

 

:zoro:

Share this post


Link to post
Share on other sites
Jenny

Why are you always so much trouble? :lolu:
The problem is.. you only have limited px to do what you want.. here's what will most likely work for you:
 

#page .main_nav ul li {
    border-right: 1px dotted #B4B4B4;
    margin: 10px 0;
    padding-bottom: 0;
    padding-top: 0;
}

 
Then to fix the dropdown arrow, get rid of it in the options, or add this:
 

a > span.sf-sub-indicator {
    top: 0;
}

Jenny :: Web designer at Simple Mama (follow me at @simplemamacom)

Check out Share Me, a social sharing add-on for DMS that is super simple to set up.

Share this post


Link to post
Share on other sites
WebWerx

@ Jenny: I am just a high maintenance guy (Like @Rob).  :thumbsu:

 

Your suggestion renders the same result as what I have. Adding the margin only serves to increase the height of the NAV bar (while giving me the effect I want.

 

:zoro:

 

PS I really don't think that what I want done can be done with CSS. I think I need to create an image and place it appropriately.

Share this post


Link to post
Share on other sites
catrina

I'm starting to think you're right. The CSS possibilities are limited when it comes to what you're trying to do specifically.


Please read the docs before posting. Please do not private message me unless I ask you to.

Designer | Catrina Dulay

Founder | Catrina and Mouse

Share this post


Link to post
Share on other sites
WebWerx

@Catrina: It may be so. I have done some poking around and can find no CSS rules that apply. What I have seen so far are more "tweaks" that provide a solution with unintended consequences.

 

So I think something like this may work: border-image: url(border-image.png)

 

Thoughts / comments?

Share this post


Link to post
Share on other sites
WebWerx

@Catrina: Holy Schmoly! That's a lot of CSS for a little image!  :stuff:

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Similar Content

    • chamois_blanc
      By chamois_blanc+
      Hello,
      Shouldn't the image PL5 component be using the srcset/picture css directives to pick the correct size for an image? or it does already and I don't know how to use it? Thank you for any advice or enlightenment.
    • russe-intensif
      By russe-intensif+
      Hi team,
      checking my site today, i'm surprised to see my MegaNav all in bottom of the pages, while it's in header.
      After getting to change it in couple of pages onto Template part (too time consuming !), i'm desperate and ask you for help :-)
      apprendre-le-russe-avec-ania.fr
      Thank you in advance !

    • Dan Haddock
      By Dan Haddock
      Plugins Active and installed: 
      Akismet Anti-Spam
      Coming Soon Page & Maintenance Mode by SeedProd
      Contact Form 7
      Cookie Law Info
      DMS Professional Tools  
      Enhanced Media Library  
      Flamingo
      Google Analytics for WordPress by MonsterInsights
      Google XML Sitemap
      Jetpack by WordPress.com
      Legull 
      Loginizer   
      MailChimp for WordPress
      PageLines Updater    
      Schema App Structured Data 
      Sucuri Security - Auditing, Malware Scanner and Hardening
      Uber reCaptcha    
      Yoast SEO
      Wordpress Version: 4.8.1
      Pagelines Version: 2.2.4
       
      Good Evening/Afternoon or Morning, 
      I am running into a problem with CSS styling not applying inside of most browsers (Safari, Firefox) when I am logged in to wordpress, and all browsers that I have tested when I am logged off and the site has been made public (Chrome, Firefox and Safari).
      As a result, I have managed to identify the probable cause. It looks as though these browsers are refusing to render my sites compiled CSS file due to it being a HTTP URL rather than HTTPS.
      I have attempted to change this URL to HTTPS in my browser, however it brings back an ERROR: File not found page - https://www.shortfilmblog.com/wp-content/uploads/pagelines/compiled-css-core-1505847507.css
      What would you suggest in this regard? Would this be resolvable from your end?
      Happy to provide any further details required.
    • Borries
      By Borries+
      I know this is not an easy problem. Maybe there is a easy solution.
      I have tryed to uses the existing solution, that I have found in the forum
      I changed the colours of my nav (simple nav) and the hover effect (a. hover).
      I really tryed to highlight the active/used link in the nav but I cant figure it out.
      I want it to be black when active.
      Any help would be appreciated. Thanks.
      http://www.marcborries.de  nav link: "Sinn & Selbst" 
    • dwpoyner
      By dwpoyner+
      Not sure exactly what is causing the issue. For some reason, why you view my site on mobile, the menu does not show up. It will pop up, but it is black. You can check it out here: http://dev.caryfbc.org. I'm also attaching a screenshot where I shrunk my browser down. Any suggestions?

×