Jump to content
TourKick (Clifford P)

Buddypress Styling And Loading Errors

Recommended Posts

TourKick (Clifford P)    1
TourKick (Clifford P)

Site located at http://crescentridgehomeowners.com/ but some screenshots not available to non-registered users, just FYI.

1) Why are multiple pages showing active on the menu/nav area?

http://screencast.com/t/4HwW6gZCLk

2) Look and feel of most BuddyPress pages is wonky.

http://screencast.com/t/MUtEmVriwl7

3) Some areas have stray/errant bullet points

http://screencast.com/t/P6Hu2ZlWLwr and http://screencast.com/t/8LoCFqQs

4) BuddyPress progress bars never finish loading

video: http://screencast.com/t/smdFe7BN

I haven't tried deactivating all other plugins, but other than that, do any of these look like known or common issues or something as part of the setup process?

Thank you for your help.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob    547
Rob

Cliff,

I'm looking into each of these. But for the bullet points:


ul {

list-style: none outside none;

}

Some of the issues (Item 4) you raise have nothing to do with PageLines and are strictly BuddyPress which we can't help with. However, where we can help, we will.

Some, like Item 2 on your list is controlled simply by CSS. I completely concur that Buddypress does look a little weird. However, I tried it with my own site in the WP default themes (20/10 and 20/11) and it appeared exactly the same as in PageLines. So it's not us. I managed to apply some CSS, easily, and got it looking just the way I want it.

As for the menu, that one's a mystery to me. There's code for that page that makes it believe there are four links open at once as they're all seen as current. I've not seen that before and it might be a BuddyPress piccadillo related to a plugin or to some setting.

I have BuddyPress with our integration and don't have this issue at all. While I normally use NavClassic, I just finished testing NavBar and it was not the same as yours in this regard.

Have you already added any BuddyPress related CSS?


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites
TourKick (Clifford P)    1
TourKick (Clifford P)

1)

No special CSS.

2)

No special CSS.

3)

I'm familiar with that CSS, but I don't want that as a site-wide rule because then blog posts won't get bullet points.

4)

I switched from the WPMU DEV EduClean theme after using that for nearly 9 months and never had these loading issues, everything just worked. Then I switched to PageLines and saw those errors immediately. Thus, it's either the BuddyPress Template Pack or the PageLines theme or something that I already had installed that's messing with one of those 2.

With all plugins except BuddyPress, Template Pack, and PL Sections disabled ( http://screencast.com/t/1ZqwABV2 ) -- and all custom CSS removed from PL settings and child theme -- and all widgets -- the nav had all those pages looking as ACTIVE still, even when I added BrandNav instead of Branding + NavBar ( http://screencast.com/t/iPMJHbIY9v or http://screencast.com/t/PjUyg3Awe ).

And the forever loading circle issue was still there ( http://screencast.com/t/o0K4jS77I ).

I tested these with a totally fresh/cleared browser (cookies, cache).

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob    547
Rob

I'm at a loss about your cryptic reply. Are you saying for items 1 and 2 that you refuse to apply css to fix the issue or suggesting something else?

For item 3, if you wish to play with that, feel free, but that is the solution.

As I point out in my reply, the same problem occurs in the WP default themes, thus it is not the PageLines integration which simply wraps Buddypress and does not convert or restyle it. That said, it must be the Template pack.

Again, the solution to most of your issues requires customized CSS solutions.

The menu issue stems from the majority of listed items somehow each having the same CSS, as if they're all the current page. I am not saying how that happened or why, only that it is the case. Additionally, I'm not suggesting you placed it there. That CSS could be generated by some plugin (which I suggested) or some other means, like a setting somewhere. In your screenshot http://screencast.com/t/1ZqwABV2 the three plugins are active, not deactivated.

Given your testing and the continually spinning circle would indicate that this must be related to BuddyPress and a setting and thus I'll refer you to them for answers on that issue. On my own site, I do not have that problem and heaven knows I have tons of custom CSS and plugins. PageLines would not do anything to determine the status of a page as current, active and so on.


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites
TourKick (Clifford P)    1
TourKick (Clifford P)

I did not intend for the reply to be cryptic. I was saying I didn't have any CSS applied to those areas, at least nothing myself, maybe there was something in plugins.

I deactivated PL Sections and BP Template Pack as well.

The BP Template Pack activated was making the forever loading, but it still didn't fix the homepage "all active" issue. Do you have template pack enabled on your BP+PL setup without the forever loading issue?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob    547
Rob

Yes, BP Template Pack is a critical, essential part of a successful BP installation and it causes no slowdown or problems with my site. See http://www.epicurus.com/discussion/discussion-forums/

Its possible there's some setting you've missed or a plugin conflict... but I assure you, this isn't a PageLines integration or PageLines issue. Hence you should look through the BuddyPress forums for some solutions or their documentation for guidance.

Unfortunately, when we've identified that it's not a PL issue, I can't provide support for 3rd party products like Buddypress. I'm sure you understand and will find others in their forums experiencing similar issues.


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites
TourKick (Clifford P)    1
TourKick (Clifford P)

Thanks for sharing another PL + BP Template Pack site. I wish mine would work out of the box...

Not that you will use this information, but if it helps anyone else (or myself) referencing this in the future:

- I have WP 3.4.2, BP 1.6.1, and Template Pack 1.2.1

- adding this code got rid of the errant bullet points for the BuddyPress areas only:


ul#groups-list.item-list,

ul#members-list.item-list {

list-style: none outside none;

}

- I tried several things and couldn't get the forever loading issue resolved consistently. My temporary solution is to remove the Activity Stream checkbox from BuddyPress settings. I don't think it was being used much anyway. But the forever loading issue remains on the Group and Members pages.

Personally, I think PL should support the Template Pack and its issues because PL relies on it and because the plugin's support issues seem to be ignored ( http://wordpress.org/support/plugin/bp-template-pack ). That's not your issue in specific, but I think PL as a company should be more involved in it. It also states

Compatible up to: WordPress 3.3.1 / BuddyPress 1.5.4

and of course we should all keep up with the latest WP/BP versions for security and functionality and such. My 2 cents.

I guess my hope now is that the users don't experience the issues (at least not often -- sort of learn not to use them) and hope for a Template Pack and/or PL BuddyPress update -- just something that fixes these issues. Half giving up for now, more like postponing.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob    547
Rob

Thanks for adding your two cents. :)

PageLines does evaluate and test the critical plugins and the Template Pack is one of them. While only a few BuddyPress users have had styling issues, they've been able to resolve them, as you have, with CSS. We can't get involved in the development of 3rd party plugins as you seem to be suggesting, but we do make sure our systems work with thousands of plugins.

Since you've resolved this issue, I'll resolve the topic.


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob    547
Rob

The topic was marked as resolved.


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Similar Content

    • petere21
      By petere21+
      DMS 2.1.9.2 with Accordions WP 4.1 last version BUDDYPRESS 2.2.0   All plugins except DMS professional tool, Pagelines updater and Buddy press are turned OFF.   after installing Buddypress I'm not able to create any Buddypress group.   1. problem (CANNOT VIEW PAGE GROUPS: 404 Not Found) conflict Accordions versus Buddypress       When Accordions are activated I am not able to view page GROUPS. After deactivating of Accordions I am able to see page Groups of Buddypress.      the same problems have pages MEMBERS and Activity   2. problem (I CAN SEE PAGE GROUPS, BUT I CANNOT CREATE ANY GROUP it doesn't work (404 Not Found)     just DMS without Accordions       2. problem solved by replacing sections still conflict with Accordions 
       
      Try replacing the 404 section with the WP-Content/PostLoop section.
    • Aires
      By Aires+
      I have been trying to use Buddypress with DMS for the past couple weeks with hope that I can wrap my head around it and build something with DMS for a potential client. Because I have never used Buddypress with dms before I wanted to do a test run.
       
       After countless style issues I finally thought I was making progress enough to follow up on the client. But something told me to try every link and page that BuddyPress produces automatically after install.
      Upon doing so all the pages gave me 404 errors I switch themes and the pages and links are there. But they don’t work in DMS.  
       
      Screencast here http://screencast.com/t/yRMbX4W1Rq
       
      Thanks in advance
    • mrlipa
      By mrlipa
      Hi
       
      I'm trying to create a social website that can sell travel packages.
       
      Website URL: guanaima.com
      Framework Version: DMS 2
      WordPress Version: 3.9
      Plugins in Use: WooCommerce, Wordpress SEO by Yoast, Custom Sidebar 
       
      The problem I'm having is that when I activate the BuddyPress plugin in the website I get a 404 error on the user relates pages. (The activity feed and the members page work fine). I tried to disable other plugins, but it didn't work. I also tried creating a buddypress.php file as mention in this post http://forum.pagelines.com/topic/31999-buddypress-19-no-content/?hl=buddypress but still nothing. Does anyone have any idea?
       
      Thx
       
       
    • GreySwanFusion
      By GreySwanFusion
      Hi Guys,
       
      I configured a site in Frameworks sometime back, and they wanted to incorporate Buddypress into it.
       
      Have just used the Pageline buddypress sections (with the buddypress plugin), and the site generally works. But it keeps crashing, and bringing the site down on the server. Have gone through the process of disabling plugins etc (its a live site!) and am a bit stuck.
       
      LIVE site here: www.wlfn.org
      TEST site is here: www.greyswan.org.uk/testsite/
       
      I have just moved the site to its site location and am getting the following errors:
       
      Error message:
      Notice: bbp_setup_current_user was called incorrectly. The current user is being initialized without using $wp->init(). Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 2.3.) in /customers/8/5/6/greyswan.org.uk/httpd.www/testsite/wp-includes/functions.php on line 3049 Notice: bp_setup_current_user was called incorrectly. The current user is being initialized without using $wp->init(). Please see Debugging in WordPress for more information. (This message was added in version 1.7.) in /customers/8/5/6/greyswan.org.uk/httpd.www/testsite/wp-includes/functions.php on line 3049 Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /customers/8/5/6/greyswan.org.uk/httpd.www/testsite/wp-content/themes/pagelines/includes/library.extend.php on line 83
       
       
      Moved the site with BackupBuddy, and I have changed the wp.config to show error message. Get the same message on the 'live' site
       
      I currently can't log on to the TEST SITE due to the error message.
       
      I really don't think its plugins. Have basically got the basic and Pageline plugins, and all was working until BuddyPress was installed.
       
      Any ideas, help and advice. I don't really get the coding for this, what its asking for and what the conflict is?
       
      Details:
      lastest version of wordpress
      Frameworks 2.4.4 plus Grid Portfolio section
      Child theme operating to effect a few styling ideas
      plugins: jetpack, sections, etc.
       
      Many thanks
      Tim
    • DanatTLFN
      By DanatTLFN
      Hello Pagelines,
       
      I love your service but really wan to get some Social intergration involved in my site. Just wondering whether you may be able to help me out.
       
      I have been trying to install BuddyPress, on my GoDaddy Hosted, Paglines Site. However, nothing seems to work.
       
      Actions I have taken thus far:
       
      I have installed the zip file [BuddyPress for Pagelines] (This didn't work)
       
      I have deactivated all other plugins on my site [Still Nothing]
       
      I also deleted bbPress as I thought they might be clashing that didn't help either.
       
      I am starting to think its a problem with GoDaaddy - oh BTW I am on the Economy hosting package- but would love to hear your take on it?
       
      Thanks for your time and best regards
       
      Dan Haddock.
       
       
×