Jump to content
neil

Platform Pro Conflict With Thecartpress - Product Update Changes Slider Images And Boxes

Recommended Posts

neil    0
neil

Hi,

Here is some of the software versions we are using:

Platform Pro 1.4.0 and Platform Base 1.4.0.

Wordpress version 3.4.2

TheCartPress Version 1.2.5.2

TheCartPress Canada Post Version 1.1.0

Bug/Problem:

TheCartPress plugin is working - http://www.kreekspeak.com/shop/

However, in Wordpress, whenever I make an update to a product, the main slider image on the homage page changes and shows the Pagelines Platform intro screen and it's following slides.

The Boxes underneath also get created and show the lorem ipsum text.

So every time I update a product it automatically creates multiple sets of the Pagelines slide images and boxes in Wordpress.

And moving it to the trash does not it help, it just creates new ones.

I also tried to hide the theme intro under Platform Pro Settings/Misc Settings/Show Theme Introduction, however, it does not appear to help with the problem.

Could there be a conflict or some other issue?

Thank you!

Cathy

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob    547
Rob

Cathy,

The first thing I should point out is that the last version of PlatformPro before it was made a legacy product was 1.5.3 and the last version of PlatformBase was 1.4.1. I'd suggest you update those immediately via your launchpad account.

The next thing I'll point out is that both are legacy products are thus will not be updated to resolve conflicts like these which will pop up from time to time with outdated software.

My sincerest recommendation would be to upgrade your PlatformPro installation to PageLines Framework as soon as possible. At some point, and I cannot say when, support for PlatformPro will be very limited if not non-existent. TheCartPress does work with Framework.


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites
neil    0
neil

Thanks for your quick reply!

I tried updating the theme and it still causes the intro slides and boxes to reappear.

So we will try upgrading to the framework and see if that works.

Thanks,

Cathy

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

Hi Cathy,

Glad to hear you're upgrading to PageLines Framework, if the issue persists even after the upgrade, reply here and inform us!


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
James B    436
James B

Hi Cathy, do you have any other plugin installed other than Cartpress? If so disable them and try a new product to see if the same thing happens. Could be another plugins conflicting.


Kindly search the forum and read the documentation before posting. It will help you resolve many issues.

For CSS help be sure to check out W3Schools first and be sure to download FireBug for FireFox for troubleshooting.

James B

Share this post


Link to post
Share on other sites
neil    0
neil

Hi James,

 

Unfortunately, no luck. I turned everything off except for the cart press and their canada post shipping plugin.

This is how it currently looks:

http://www.kreekspeak.com/flymetothemoon/

 

Also, after installing the new framework, the width of the web site seems smaller.

The main slider use to look bigger and the navigation menu used to fit one more item across the top. I've added an home and shop link for testing at the moment so has extra links. Did the site get scaled down somehow?

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob    547
Rob

Neil,

 

In Dashboard > PageLines > Site Options > Layout Editor, just as with PlatformPro, you should see a graphic layout editor, where you may drag the left edge of the site further to the left to widen the site to the size you wish.

 

The slider has settings for height that may be set in a variety of new ways not previously available in PlatformPro.  You may wish to check out our new docs http://support.pagelines.me/docs/ 


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon    247
Simon

Hi,

I got approval and have updated to the new framework v.2.3.7.

However, the issue persists and the pageline intro slides and boxes reappear again whenever I update a product.

http://www.kreekspeak.com/flymetothemoon/

Thanks for your help!

Cathy

are you using the default set? or did you create your own set of features?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon    247
Simon

Can you screenshot the page meta settings? Or easier PM me an admin login and i'll take a quick look.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon    247
Simon

There you, fixed. As i thought your features and boxes were set to defaults. You should always create your own sets and not use the defaults, they are there as a demo.

 

 

Anyway fixed them both for you.

Share this post


Link to post
Share on other sites
neil    0
neil

Great, thanks! I'm glad it isn't showing up on the home page anymore.

 

However, in the tool, under features and boxes, it still creates duplicates unfortunately.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon    247
Simon

Can you give me exact steps that create these duplicates.

Share this post


Link to post
Share on other sites
neil    0
neil

Products => Edit (for any product)  => click Update. You don't have to make any changes to a product, just clicking update will do it.

 

Than you should see the new pageline sliders and boxes under Features and Boxes.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon    247
Simon

Yes this has come up time and time before...

 

Seeing as thats the ONLY plugin you have active I might be able to find out why this is happening, as long it does the same for me on my dev install ;)

 

I'll let you know when i have something...

Share this post


Link to post
Share on other sites
neil    0
neil

Haha, yes, one too many plugins :)

 

Sounds good, thanks for your help!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon    247
Simon

Updated cartpress, problem seems t have stopped. Was unable to duplicate locally using the latest version.

 

You should probably update the rest of your plugins, you have 10+ out of date, if your not using them delete them ;)

 

Always keep plugins up to date.

Share this post


Link to post
Share on other sites
neil    0
neil

Super! Thank you very much. So happy it is working now.

Will do, have updated the plugins and will be removing the others.

 

 

Dec.10th update - I will create a new post for this issue:

Also, could you help me with one other issue?

The width of the new site is showing as 930 px wide. It is smaller then the original site which is 960 px wide.

I've looked at the documentation and have tried editing the Layout Editor settings.

Also tried putting a static height in the Page Options/Features.

 

However, I see under Layout Editor/Layout Dimension Editor/ the static width is 960 px but the new Content Percentage box shows 68.57%.

Does this affect the width by any chance? Not sure how to change it.

 

Thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Similar Content

    • Simon
      By Simon
      Please Note: Recent software such as DMS is not affected by this security advisory.   Three days ago we were alerted by Securi via email that there were a couple of problems with two of our legacy themes, namely PlatformPro and PageLines Framework.
       
      We take security seriously, so we wasted no time updating the free versions of these themes on the WordPress Repo and updating the pro versions over here at pagelines.com
       
      The following versions of the two themes have been patched and are available from your account area right now.
       
      PlatformPro 1.6.2 [download]
      PageLines Framework 2.4.6 [download]
       
      If you are using the free versions of the two themes available on wordpress.org, those files have also been patched.
       
      PageLines 1.4.6 [download]
      Platform 1.4.4 [download]
       
      In all cases you should see an update available in your WordPress admin area and should update right away.
      In the event that you cannot update the theme we took the time to create a small plugin that will protect your site.
      The plugin will work with all versions of both themes, just install and activate it for immediate protection.
       pl-security-patcher.zip
       
       
    • flaxpits
      By flaxpits
      Is there a way to use the whole image in the feature slider as a link? I have searched the forum and noticed in 2011 this was posted and the reply was no. Has anything changed in 4 years?
       
    • mkmk
      By mkmk
      I'm running PlatformPro 1.4 and Platform Base 1.0.4.
      My questions:
            1) Can I still update these to a more recent version?
            2) If I don't update, can I still apply the newsecurity patch?
            3) How do I apply the security patch?  I downloaded it to my computer but when I go to Wordpress, I see nothing about updating PlatformPro.
       
      Thanks!
      Michael
    • joeypatches
      By joeypatches
      Hello,
      I added a post to my blog last night and as soon as I published the content, my "primary sidebar" fell to the bottom of the home page. When I go into other areas of the site, like "contact" or "about", the side bar comes back to where it belongs. So far I tried going to Appearance->Customize and then deleting and reducing assets in the "Widgets: Primary Sidebar" but nothing changed/worked.
       
      I consider myself slightly savvy but I don't quite understand many terms and lingo with html and CSS - so I would appreciate the most laments terms possible when describing a solution.
       
      My site is:
      http://thebentunit.com/
       
      Thank you!
       
    • ryanpmorrison
      By ryanpmorrison
      Hello,
       
      Not the most experienced guy in the world here -- just an attorney who liked PlatformPro and purchased it to make a license-free site.
       
      I'm having two problems.  
       
      1. The first may or may not be new -- I think I would have noticed, but I'm not positive.  On the front page of the site, the navigation has dropdown menus.  Some of the child pages have their own children, even.  But for some reason, when I go to any other page, only the top-level pages are visible.
      Front page: http://falseclaimsactattorney.com
      Example of a page on which the dropdown menus are not working: http://falseclaimsactattorney.com/welcome-to-greene-llp/about-the-firm/thomas-m-greene-boston-false-claims-act-attorney/
       
      I just tried replacing what had been a default menu with a custom menu, and that did not fix the problem.  Any ideas?
       
      2. I have not updated to PlatformPro 1.6.0 -- but when I try to do so, I get a 404.
×