Jump to content
Sign in to follow this  
cgadmin

Single Default Theme Across Multisite Instances?

Recommended Posts

cgadmin    0
cgadmin

I have been developing a site utilizing multisite to facilitate user blogs and recently decided to switch to PageLines. I have been extremely pleased with everything I have come across in PageLines so far with exception to the apparent inability to set a forced theme frame for subsequent user blogs. Essentially, we want the same overall look and feel for all user blogs based on the main home site (with certain customizations to color et cetera by individual users). For example, prior to implementing PageLines each site called up the same header and side bars but allowed unique main frame customizations by the individual user/blogger.

Is this possible in PageLines? Perhaps it might be easier to scrap multisite and somehow allow users to customize based on a unique meta tag?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob    547
Rob

You should be able to create a single template and make only that one available to your users. I know there are plugins that limit what a user can do in the Dashboard, but I'm unfamiliar with any that actually limit Framework functions. For that, I suppose you'd need one of our Pros for what sounds like a relatively short project.

Perhaps it might be easier to scrap multisite and somehow allow users to customize based on a unique meta tag?

That's more of a business decision than a tech support topic.


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • kylejones41
      By kylejones41+
      I have built a site for a client on SellmanFurniture.com it has been up and running for about a month. When I logged in today the pages other than the homepage were linking to the DMS2 Default pages, without any of my customizations.
       
      Then about 30 minutes later the homepage was set to the Default DMS2 as well. I have not changed any part of the code or settings. Need to know why this is occuring, how to fix it, and how to make sure it never happens again.
    • Stever
      By Stever
      I have DMS 2 installed, Wordpress 3.9, running in multisite mode.
       
      My admin menu has a Pagelines menu item. Clicking on that item shows a setting: 
       
      Your PageLines Account Activate Your Account Site Not Activated    
      Yet there's also a PageLines Pro menu item which takes me to Pageline Pro Plugin Settings.
       
      Clicking on Activate Your Account (which appears to be a link) does nothing.
       
      Is this normal? Should I be concerned about the "Site Not Activated" message?
       
      Thanks,   Stever  
    • Stever
      By Stever
      Website: http://www.SteverRobbins.com
      Subsite: http://www.SteverRobbins.com/test1
      Framework version: DMS 2
      Wordpress version: 3.8.1
      Plugins in use: Akismet, Blubrry PowerPress, Contact Form 7, Jetpack 2.9.2, Greg's High Performance SEO, PRO Player, Quotes Collection, RB Internal Links, Shiba Media Library, Widgets on Pages, Wordpress Connect, Wordpress Database Backup, WP Hide Post
      Server/host: www.atof.net
      Screenshots (attached)
       
      My website http://www.SteverRobbins.com has a few subsites http://www.SteverRobbins.com/articles and http://www.SteverRobbins.com/getitdoneguy which are implemented as a Wordpress multiuser site with two subblogs. (The reason for this are historical. These were separate blogs that were merged, but each had a different Permalink structure and the only way to forward old links to new ones was to give the subblogs different permalink structures too.)
       
      I have installed DMS 2 in the Themes library, and have selected DMS 2 as the theme for a newly created /test1/ sub site. In the theme selection page for the sub site, the preview thumbnail is broken.
       
      [attachment=2094:Theme preview from subtheme Screen Shot 2014-04-02 at 8.06.46 AM.png]
       
      I activate DMS 2 on the sub site, but the graphics continue to be broken.
       
      [attachment=2095:Subtheme DMS activated Screen Shot 2014-04-02 at 8.19.34 AM.png]
       
      Visiting the sub site in Chrome and attempting to edit the sub site produces just the "DMS Loading" then the "Oops there may be an error" screens.
       
      When I visit my /test1/ dashboard, I see the "Click to install the Pagelines Updater plugin." I click to install and get an "Unexpected error" screen.
       
      I tried to install Pagelines Updater by uploading the ZIP files directly. It uploaded correctly. I clicked Network Activate and got the the error: You do not have sufficient permissions to access this page. with the URL box showing: http://www.steverrobbins.com/wp-admin/network/index.php?page=pagelines_updater
       
      I've stopped here. In short, the graphics appear broken, the sub site itself can't be edited. I can't install the Pagelines Updater plugin from my network plugin administration screen.
       
       
    • peter_von_z
      By peter_von_z
      Hi,
       
      I think there should be an easy way to reset or reload default templates and then assign them to corresponding page types. Also, when I installed DMS there was no template for the blog page or single post page assigned to these page types.
       
      This would save a lot of time if something goes wrong or you want to start from scratch.
       
      Another thing I found strange is when you use the plugin that shows what template is assigned the page, it sometimes says CUSTOM or some other "non existing" template ( at leased it's not in my library). Why is that?
       
      /Peter
       
       
    • nfp1900
      By nfp1900
      Hi
       
      In the PL template I have assigned a Secondary Nav to the header which is adjusted to float right. I've assigned a WP menu in the Theme Locations section of Wordpress under simple-nav.
       
      However, PL doesn't populate the secondary nav with a menu choice for a new page until I choose it from the meta settings. Am I missing a trick for a default secondary nav menu to be selected for every page that is created?
       
      It's the one top right in this example:
      http://testserver.nicholaspealldesign.com/
       
      Thanks
       
      PS forgot to say that the navbar option COULD work if only there was a way of stripping out the colour option and making it nice and simple? Looks like the options are coded into the PL theme.
×