Jump to content
Sign in to follow this  
acuitas

How To Remove Feature Slider From Default Home Page Template

Recommended Posts

acuitas    1
acuitas

I am a devoted Pagelines customer. I have been using Platform Pro and just switched to Pagelines Framework. Love it! But I'm stumped. If I solve this, I might finally understand the paradigm. Here's my question.

How to I remove the feature slider from the default home page using the dashboard. I added a carousel and boxes. That worked. I don't need the slider on there. Can someone send me a hint. Thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites
catrina    103
catrina

To remove the Feature Slider, please deactivate it using PageLines > Drag & Drop. The Feature slider is activated in one of the page templates.


Please read the docs before posting. Please do not private message me unless I ask you to.

Designer | Catrina Dulay

Founder | Catrina and Mouse

Share this post


Link to post
Share on other sites
acuitas    1
acuitas

Catrina...this is my confusion...the Feature slider is not in the Active Section for the Template|Default. It should not be showing up at all. Its like its hard coded into the template. Hiding it while in the Available|Disabled won't help. It is still appearing on the default Home Page. Another clue? Please?

See here....everything is laid out as I wish on this page, except I don't want the Feature slider. http://nightmindlive.com/media/

Thank you very much for your time. :bow:

Share this post


Link to post
Share on other sites
catrina    103
catrina

Sorry for the confusion. That isn't a feature slider. It's a Quickslider, so you'll need to deactivate Quickslider in the page template where's activated.


Please read the docs before posting. Please do not private message me unless I ask you to.

Designer | Catrina Dulay

Founder | Catrina and Mouse

Share this post


Link to post
Share on other sites
acuitas    1
acuitas

Okay...but the Quickslider isn't in the Active Section of the Template|Default either. Huh? What template is used in the default home page?

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob    547
Rob

I don't see any sliders at present, just the carousel. Did you find it and remove the slider?


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites
acuitas    1
acuitas

No. I didn't figure it out. In fact, I'm still feeling stupid. I tried using Template 1 on a Welcome page, then made that the Home Page, but I can't figure out how to get the PostLoop into the Content area. So you see, I am double dum...I can't figure out either solution. I did watch the videos. Thoughts?

Share this post


Link to post
Share on other sites
acuitas    1
acuitas

YES! I did figure it out. Dah! I found it here: http://wordpress.org...-from-pagelines

go to http://yourblogdomai...gs-updated=true there you'll find a check box, check it.

Page Option > Blog Page > Page Setup > Posts - Content Area > Check "Hide QuickSlider"

Suddenly, it all makes sense. Phew...Thank you everyone for helping me out.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob    547
Rob

The topic was marked as resolved.


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • janpeeters
      By janpeeters+
      Over the last month I had extensive communications with the developer of the (premium) Anything Boxes section (in Pagelines store) (Adam Munns) and the developer of the WP Polylang Multilingual plugin (Frederic Demarle).
       
      This was because the following problem occurred:
      Anything Boxes showed all posts of two languages (Dutch and English) on the respective static frontpages for each language. It should of course have filtered posts for Dutch language on the Dutch frontpage and English on the English frontpage.
       
      The solution to this problem was simple in the end. When duplicating a page for use in another language the settings for Anything Boxes were not copied to the new page and I should have set these settings manually again on the new page. I wasn't aware of this, but it makes sense. Because of this the pages didn't know how to differentiate between posts from different languages.
       
      The dev of Polylang told me that Polylang is currently smart enough to synchronize metas like Featured images and page templates but it does not work out of the box with metas created by plugins and themes but (according to Frederic) it is rather easy to add them in the list using the filter 'pll_copy_post_metas'.
      He mentions that he is not sure that these 'PageLines Meta Settings' are stored in post meta but that would make sense according to him. He asks if the Pagelines dev team will be interested to support this feature in the future.
       
      I'm also wondering if you will consider adding Polylang translation support for manually editable strings like the 'Read more…' strings in Pagelines Settings.
       
      Well that's of course up to you but I thought to let you know to be able to take this into consideration. I also post this for other users in case they experience the same kind of trouble and are looking for an answer.
       
      Best regards,
      Jan Peeters
    • bankrollbuilder
      By bankrollbuilder
      I used a custom hook to put a banner ad in my header. It works but its not in the right position. it is centered and above my logo and I would like to float it to the right of my logo in the header. heres the link: http://shaboopie.com/shaboopie-wp/free-logos-pg1/

      thanks.

      Dan B.
    • starlit
      By starlit
      Can one have two hero sections on one page?

      I want a landing page which leads/advertises two subpages.

      Or is there another option?

      Please help.

      THANK YOU
    • hutruk
      By hutruk
      Hi!

      I am using the shortcodes for tabs, as described in the documentation.

      When I insert the following code:


      [pl_tabs][pl_tabtitlesection type="tabs"] [pl_tabtitle number="1"]Title 1[/pl_tabtitle] [pl_tabtitle number="2"]Title 2[/pl_tabtitle] [/pl_tabtitlesection] [pl_tabcontentsection] [pl_tabcontent active="yes" number="1"] Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit [/pl_tabcontent] [pl_tabcontent number="2"] Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit [/pl_tabcontent] [/pl_tabcontentsection] [/pl_tabs]

      I get a strange output (in the attachment).

      Any ideas?

      Thanks in advance!

    • MooiWeb
      By MooiWeb
      Hello,

      I would like to align my qtranslate with my breadcrumb so that the flags are on the same hight.
      I'm aware of putting a code in the custom css and tryed severall codes from your site but for now, no succes

      The site i'm working on is http://nieuw.vazdias.nl

      Thx,
      Edwin



×