Jump to content
greenfly

Pagelines Theme Broken / Less Errors.

Recommended Posts

greenfly    230
greenfly

I cannot update the pagelines theme to 2.3.5 it says there is a problem. Also when i try to login via the dashboard to pagelines it doesn't work. it just goes back to the dashboard.

I had some issues with white screen of death so i restored from a backup. I made sure the tables template says 'pagelines'

Anyone know what ive done to mess this up?


The answer to many issues can be found by searching in the forum before posting as someone else  may very well have had the same problem before you have.  Also, reading the documentation can help you gain a good understanding of how everything works. 

 

Please do not send me private messages. Occam's razor - The principle states "Keep things simple!"

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon    247
Simon

How did you try and upgrade?

it says there is a problem

What is it, and what was the problem it told you?

Share this post


Link to post
Share on other sites
greenfly    230
greenfly

dashboard says the following

PageLines Framework 2.3.5 is available. Click here to setup your PageLines account.

Please check out the release thread before upgrading

So i click on 'click here' and dashboard takes me to the screen with my credentials. As i have used the credentials before they are already filled out. for good measure i reinserted them and 'IT' gives me the following error

'

ERROR: Missing username or password.

There was a problem logging in to PageLines.'

it then goes back to the same page again.

also i seem to be getting intermittent LESS/CSS errors as follows (maybe they are related)

PageLines Sections LESS/CSS error.

parse error: failed at `@plRoot:"http://www.orchidandjohnson.com ` line: 7

PageLines Core LESS/CSS error.

parse error: failed at `@plRoot:"http://www.orchidandjohnson.com ` line: 7

PageLines Custom LESS/CSS error.

parse error: failed at `@plRoot:"http://www.orchidandjohnson.com ` line: 7

also if i try to add another theme from the appearance/themes menu item in order to change manually i get the following error

An unexpected error occurred. Something may be wrong with WordPress.org or this server’s configuration. If you continue to have problems, please try the

support forums.

Try again


The answer to many issues can be found by searching in the forum before posting as someone else  may very well have had the same problem before you have.  Also, reading the documentation can help you gain a good understanding of how everything works. 

 

Please do not send me private messages. Occam's razor - The principle states "Keep things simple!"

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon    247
Simon

Well im guessing your server is blocking all outgoing http requests, thats why the wordpress upgrader cant fetch any files.

Download the zip from your launchpad members area, extract it, and upload the files into your wp-content/themes/pagelines/ folder.

  • Like 1

Share this post


Link to post
Share on other sites
greenfly    230
greenfly

Thanks for the help

any ideas about the LESS/CSS issues or are these intertwined somehow?


The answer to many issues can be found by searching in the forum before posting as someone else  may very well have had the same problem before you have.  Also, reading the documentation can help you gain a good understanding of how everything works. 

 

Please do not send me private messages. Occam's razor - The principle states "Keep things simple!"

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon    247
Simon

Could be related, if files are corrupted, or missing.

Share this post


Link to post
Share on other sites
greenfly    230
greenfly

ok, looking at the error

`@plRoot:"http://www.orchidandjohnson.com ` line: 7

im guessing that maybe plROOT is Pagelines Root (whatever that means) and the CSS issue is on Line 7. However i have removed the Custom CSS near line 7 and i still get that issue. I even get the error if i remove the custom css completely

i also still can't verify the pagelines account


The answer to many issues can be found by searching in the forum before posting as someone else  may very well have had the same problem before you have.  Also, reading the documentation can help you gain a good understanding of how everything works. 

 

Please do not send me private messages. Occam's razor - The principle states "Keep things simple!"

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon    247
Simon

Did you re-upload the entire framework? after you have done that go to pagelines => store, to reset the sections cache.

Share this post


Link to post
Share on other sites
greenfly    230
greenfly

i installed the latest version of pagelines. is that what you meant?

also i have noticed this in the themes page

Name Description PlatformProDev.eps_ Stylesheet is missing.


The answer to many issues can be found by searching in the forum before posting as someone else  may very well have had the same problem before you have.  Also, reading the documentation can help you gain a good understanding of how everything works. 

 

Please do not send me private messages. Occam's razor - The principle states "Keep things simple!"

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon    247
Simon

Thats the image development package, you uploaded it into the themes folder for some reason.

i installed the latest version of pagelines. is that what you meant?

No, you said earlier the installer failed, did you download the latest zip, extract the files, and manually upload them all to the correct folder?

Share this post


Link to post
Share on other sites
greenfly    230
greenfly

Hi Simon. Yes i did this. And it updated. Only problem i have now is that when i try to enter the credentials in the pagelines dashboard it says

ERROR: Missing username or password.

There was a problem logging in to PageLines.

also which may be related i cannot get to plugins site. do you think this may be server related rater than pagelines framework related?


The answer to many issues can be found by searching in the forum before posting as someone else  may very well have had the same problem before you have.  Also, reading the documentation can help you gain a good understanding of how everything works. 

 

Please do not send me private messages. Occam's razor - The principle states "Keep things simple!"

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

Hi,

This sounds most certainly like a server issue, like Simon mentioned in one of his earlier posts. I recommend you contact your host and inform them of the issue, regarding blocking outgoing http requests.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Similar Content

    • micstepl
      By micstepl+
      After upgrading to PL 2.3.4. everything worked fine.
      Suddenly some days later (no changes) I cannot access my accout ???  
       
       
      I suddenly experience that I cannot access Pagelines store within my admin area - receive Message:  Could not connect to PageLines as user "xxxx"    The same is when trying to ciew my profile in  - Pagelines Launchpad >> Account Info >> - Cant access Account info   URGENT HELP REQUIRED!   Have you changed anything with user accounts? Does it have to do with the ALL-NEW Version form PL?
    • dreamcell
      By dreamcell
      I just upgraded to v2.3.4, and my Features now animate by fading through black. I need them to fade through white. Please can someone help me to locate the way to change this?

      http://www.fmctalent.com
    • greenfly
      By greenfly
      I have migrated my site from one server to another. The main page is just white.

      Have i missed something?

      i exported all the wordpress settings and imported it.
    • batman
      By batman
      Hi all
      I want to apply a background image on my blog page only.
      This is the link
      http://arte-baires.com.ar/?page_id=123

      I try to
      "Pageline Meta Settings"
      Page Background Image
      Setup A Background Image For This Page
      and upload to image
      This does not work for me.

      If I use "Pageline Meta Settings" on a post or on any page
      Works fine (not on blog page)

      If I use
      Pagelines> Site Option> Color Control
      Site Background Image (Optional)
      Setup a background image for the background of your site
      and upload the same image
      This works fine in all pages and post (including blog page)

      I'm doing something wrong that I can not do it on my blog page only and i don´t find what is it.

    • greenfly
      By greenfly
      Evening All!

      Can i use SEO YEOST on a page that doesn't have any main page content on the page itself except for wording in the sections (masthead, boxes and banners)

      i read the following post but i think it's out of date and doesn't seem to work http://www.pagelines.com/forum/topic/10487-using-yoast-wordpress-seo/page__st__20

      Thanks in advance.
×