Jump to content
Sign in to follow this  
willowtee

Boxes Background Colour

Recommended Posts

willowtee    0
willowtee

Hi Guys

I'm just starting on a new sites which you can see here - http://acaibeads.com.au/ password = "acai"

Im wanting to add a semi transparent background color to each individual box, then center the text and photo in each box.

I'm usually ok at identifying the elements I want to apply CSS to with Chrome developer tools, but I'm having trouble with this.

I've tried -

div.grid-element.pp4.img_grid {background: rgba(255,255,255,0.7);

}

and a few other variations with no success

Also none of the other solutions mentioned on the forum worked for me

One other workflow question - when you are inspecting a page with Chrome dev tools (for those who use it) is there away to select a element and copy the name so it can then be directly pasted into ones stylesheet? Or is this the reason firefox is so popular

Any help would be much appreciated

Thanks

WT

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

Hi,

Add this to your custom CSS and this will centre align your image and give each box a transparent background:


#site .fbox {
background: rgba(250, 250, 250, 0.5);
text-align: center;
}

#site .fboxgraphic {
margin: 15px auto;
}[/CODE]


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
willowtee    0
willowtee

Thanks for your response Danny,

I've tried that and it doesn't work?

Any other suggestions?

Thanks

Tom

Share this post


Link to post
Share on other sites
James B    436
James B

Hi Tom try the three pieces of code below.


.fboxtitle h3 {

    text-align: center;

}


.top_thumbs .fboxgraphic, .only_thumbs .fboxgraphic {

    margin: auto;

}


.blocks {

    background: none repeat scroll 0 0 rgba(91, 91, 91, 0.27); }



Kindly search the forum and read the documentation before posting. It will help you resolve many issues.

For CSS help be sure to check out W3Schools first and be sure to download FireBug for FireFox for troubleshooting.

James B

Share this post


Link to post
Share on other sites
willowtee    0
willowtee

Actually - I realised i had a problem with my stylesheet and Danny's code did work.

Thanks Very Much!

Share this post


Link to post
Share on other sites
James B    436
James B

Excellent, glad it worked


Kindly search the forum and read the documentation before posting. It will help you resolve many issues.

For CSS help be sure to check out W3Schools first and be sure to download FireBug for FireFox for troubleshooting.

James B

Share this post


Link to post
Share on other sites
James B    436
James B

The topic was marked as resolved.


Kindly search the forum and read the documentation before posting. It will help you resolve many issues.

For CSS help be sure to check out W3Schools first and be sure to download FireBug for FireFox for troubleshooting.

James B

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • janpeeters
      By janpeeters+
      Over the last month I had extensive communications with the developer of the (premium) Anything Boxes section (in Pagelines store) (Adam Munns) and the developer of the WP Polylang Multilingual plugin (Frederic Demarle).
       
      This was because the following problem occurred:
      Anything Boxes showed all posts of two languages (Dutch and English) on the respective static frontpages for each language. It should of course have filtered posts for Dutch language on the Dutch frontpage and English on the English frontpage.
       
      The solution to this problem was simple in the end. When duplicating a page for use in another language the settings for Anything Boxes were not copied to the new page and I should have set these settings manually again on the new page. I wasn't aware of this, but it makes sense. Because of this the pages didn't know how to differentiate between posts from different languages.
       
      The dev of Polylang told me that Polylang is currently smart enough to synchronize metas like Featured images and page templates but it does not work out of the box with metas created by plugins and themes but (according to Frederic) it is rather easy to add them in the list using the filter 'pll_copy_post_metas'.
      He mentions that he is not sure that these 'PageLines Meta Settings' are stored in post meta but that would make sense according to him. He asks if the Pagelines dev team will be interested to support this feature in the future.
       
      I'm also wondering if you will consider adding Polylang translation support for manually editable strings like the 'Read more…' strings in Pagelines Settings.
       
      Well that's of course up to you but I thought to let you know to be able to take this into consideration. I also post this for other users in case they experience the same kind of trouble and are looking for an answer.
       
      Best regards,
      Jan Peeters
    • bankrollbuilder
      By bankrollbuilder
      I used a custom hook to put a banner ad in my header. It works but its not in the right position. it is centered and above my logo and I would like to float it to the right of my logo in the header. heres the link: http://shaboopie.com/shaboopie-wp/free-logos-pg1/

      thanks.

      Dan B.
    • starlit
      By starlit
      Can one have two hero sections on one page?

      I want a landing page which leads/advertises two subpages.

      Or is there another option?

      Please help.

      THANK YOU
    • hutruk
      By hutruk
      Hi!

      I am using the shortcodes for tabs, as described in the documentation.

      When I insert the following code:


      [pl_tabs][pl_tabtitlesection type="tabs"] [pl_tabtitle number="1"]Title 1[/pl_tabtitle] [pl_tabtitle number="2"]Title 2[/pl_tabtitle] [/pl_tabtitlesection] [pl_tabcontentsection] [pl_tabcontent active="yes" number="1"] Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit [/pl_tabcontent] [pl_tabcontent number="2"] Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit [/pl_tabcontent] [/pl_tabcontentsection] [/pl_tabs]

      I get a strange output (in the attachment).

      Any ideas?

      Thanks in advance!

    • MooiWeb
      By MooiWeb
      Hello,

      I would like to align my qtranslate with my breadcrumb so that the flags are on the same hight.
      I'm aware of putting a code in the custom css and tryed severall codes from your site but for now, no succes

      The site i'm working on is http://nieuw.vazdias.nl

      Thx,
      Edwin



×