Jump to content
pleelayuvat

Drag & drop

Recommended Posts

pleelayuvat+    0
pleelayuvat

I have been having trouble with drag and drop since Framework v.2.2 I'm using 2.3 now on WP 3.4.2

The section that I drag active section doesn't stay in, it's gone when I refresh my screen.

And when I want to remove it, it doesn't go away. It comes back when I refresh my screen. I need to use hide by default to solve the problem sometimes.

help!!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon    247
Simon

Could be a plugin affecting the javascript on the page.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob    547
Rob

More than 95% of the time, plugins cause these issues. Often, the cause is an outdated plugin, or one recently installed that isn't compliant with the latest WP version.

I recommend to all our clients that each time WP updates, they go through all their plugins a few days later and check to see what's been updated and what's outdated. Good coders keep their products up to date. Others are hobbyists or students and so they lose interest in the plugins they create. Unfortunately, people build sites around these. It's one of the primary reasons I suggest premium or paid plugins or use of ours only. At least you know they will be updated and supported.

Please do two things:

1. Go through and check all your plugins to see if they're up to date (visit www.wordpress.org/extend/plugins for the info you need). Anything outdated, delete and replace.

2. Deactivate all non-PageLines plugins. Check to see if the problem persists. If you have cache, clear it before deactivating. If the problem goes away, then re-activate the up-to-date ones only, one-at-a-time to see if the problem recurs. If the problem persists even with the plugins all deactivated, please let us know immediately.


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Similar Content

    • FRevi
      By FRevi+
      It took me a long time to figure this out so I thought I'd share my experience. Maybe someone can verify or benefit.
       
      NextGen is a popular gallery plugin. With the Plus or Pro versions, which have features you need, there is a second plugin called NextGen Pro.
       
      With NextGen Pro activated, you can't add DMS sections, the DMS2 GUI just doesn't let you drag them. However, you can work with the sections that are already on the page.
       
      With NextGen Pro DE-activated, its functionality breaks but you can add sections (e.g., ones containing the galleries you're creating). 
       
      Bottom line, workflow is
      - leave the regular NextGen plugin activated
      - deactivate the NextGen Pro plugin to add DMS2 sections
      - reactivate the NextGen Pro plugin to configure your galleries and publish the site
       
      Hope this helps.
       
      -Frank
    • thesongchanneler
      By thesongchanneler
      Hello,
       
      I played with DMS last year, and half-completed a website, and now starting from scratch. Everything was going fairly smoothly, and then there started a couple glitches.
       
      I'm using google Chrome, and my website is DevoraKalma.com but I'm not sure that will help because there is hardly anything on there. I attached one screen shot. For this one: when I try to drag and drop a new item (like a nav bar or column) I either can't drag it at all, or the icon of the item will appear haphazardly on my layout somewhere and get "stuck" and can't be clicked on or altered, and then I have to reload the page.
       
      There is one more glitch, but I'll keep it to a separate question -- it's even weirder!
       
      My start up disk is almost full and I had to download google Chrome to work on the site, but... it was working just fine for like 8 hours, and then this started happening.
       
      Anything I can do?
       
      Thank You
      Devora
    • lroberts00
      By lroberts00
      I think my client may have done something to mess with the pagelines settings of their site.  Specifically the drag and drop feature, the heading will not let me drag other elements on top, only side to side.
       
      www.fbcjaspertx.com
       
       
      Can I email you credentials?
    • jharri74
      By jharri74+
      Hello,
       
      Like a lot of people, I have built my wordpress (version 4) website in it's own folder. Not the top level of the hosting server.
       
      The domain was still pointing to the old website also in it's own folder. While i was building the the new website, the IP address/folder(http://s446863904.onlinehome.us/WP) was pointing to the website i was building. I eventually pointed the domain (http://envymeremy.com) here.
       
      Thats when things got a little screwed up. Especially when I made the change in wordpress general settings.
       
      WordPress Address (URL): http://s446863904.onlinehome.us/WP
      Site Address (URL): http://envymeremy.com(formerly the same as above)
       
      So after fixing the 505 and 404 issues (editing the .htaccess file in top level of this website) that now follow changing the url, the first thing i noticed was that the fonts weren't embedding.
       
      In my child theme's css file, i had to change:
       
      @import url("../dms/style.css");
      @import url("fonts/stylesheet.css");
       
      TO:
       
      @import url("../dms/style.css");
      @import url('http://envymeremy.com/wp-content/themes/jayharry_theme-child/fonts/stylesheet.css');
       
      The pagelines font/symbols  for dropdown and slider arrows aren't loading.

       
      So now whats happening is, when I launch the dms editor, it goes to a page that "does not exist". I'm thinking thats because the homepage was http://s446863904.onlinehome.us/WPand is now http://envymeremy.com/.
       
      When i click on the links in the navigation (Home, about us, etc), it takes me to the page, but I don't get the dms editor with options to add anything, edit the sections or anything. Just the page as i would see it if i were not logged into wordpress.
       
      I'm using:
      wordpress 4
      DMS 2 with a child theme
      hosting: 1and1.com plan: 1&1 Unlimited
       
       
       
       
       
       
    • casseysdesigns
      By casseysdesigns+
      Website URL:     http://casseysdesigns.com
      DMS Version:     DMS 2.1.1
      WordPress Version:     WP 3.9.1
      Plugins in Use:     Pagelines Updater, DMS Professional Tools, Branding DMS - I did test with these 3 plugins off and it made no difference. All other plugins are still deactivated.
      Server/Host:     HostGator
       
      Details:
       
      I am unable to drag and drop new sections onto my site, I am unable to resize the dms toolbar, I have no hover effects with the dms section editor live - I have to click on the section to get the edit and other options and often the screen times out before the edit section loads up in the dms toolbar. The problem started when I was building a logo gallery with popthumbs, which was the night before last. I have tried everything I can think of :( including removing most of the gallery in case it was a size issue. But upon doing so I realized that the problem was not isolated to just that page, the issue is sitewide!
       
      I am happy to provide login details if you need them to assist me in finding the problem. 
       
      I have checked other sites that I have built on the system to see if I had a problem with my browser and/or extensions but I am not experiencing the problem on any other dms sites.
       
      Thanks in advance for you help.
       
      Cre8ively,
      Cassey
×