Jump to content
Sign in to follow this  
lmorrell

Cufon Font replacement

Recommended Posts

lmorrell    0
lmorrell

Hi

I have followed the instructions to upload a font to my site. The cufon site generated the file, but then the instructions are to upload it to the theme folder. Its not working so i am guessing I have placed it in the wrong place. Could you give more exact instruction about where the file should be placed.

Cheers Lesley

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob    547
Rob

You may FTP the font file up to your site via your FTP client (Filezilla or a built in file manager in your hosting package will do). Make a note of the URL where you place the font. Such as


http://www.yourdomain/fonts/myfontname.ttf

The font can be outside the WP installation. As long as you have the full URL, you can apply the proper code provided by Cufon to Dashboard > PageLines > Site Options > Custom Code > Header Scripts. Save your settings.

The font will replace whatever tag it's set to. The default I believe is <h1>.


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites
lmorrell    0
lmorrell

Hi,

I am not sure where the I find 'the proper code provided by Cufon' If you have any more advice I would apreciate this, but if not, I think I will 'write off' this idea for now and try again another time. I have plenty of other things to get on with! I would like to acheive this because it will make my site look more professional but its not vital.

Cheers

Lesley

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

Hi Lesley,

All you need to do is go to the Cufon website, generate your font and then download the font file. Then upload it to your website and add the URL to the font file, in PageLines > Site Options > Typography > Cufon: Replacement Font File URL.

Also be sure to enable Cufon, this setting can be found above the Cufon: Replacement Font File URL option.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
lmorrell    0
lmorrell

Thanks, yes I've done all this, I must have a mistake, I will try again later, thanks

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

Ok, keep us posted!


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

  • Similar Content

    • onlineprofiler
      By onlineprofiler
      Just wondering where I might find the "Cufon Font Replacement" in the DMS?
       
      Guess I'm too blind to see it ;-)
       
      Background:
      I am using a font which is not part of google fonts and even not a web font /standard one. In the framework I used "Cufon Font Replacement" to integrate it. 
       
      Is there still a possibility to use Cufon Font Replacement? Or how can I manage to integrate the font, which is not part of the ones which are provided in the DMS?
       
      Thanks for your help!
    • angusryall
      By angusryall
      Hi Nick, just tried to switch on Cufon today and it broke the whole theme. Can you tell me where the code is to switch it off again?
    • cerchris
      By cerchris
      Hi There
       
      I have tried  using cufon for the first time and I thought I had it sorted as it was displaying fine on the desktop I set it up on, but when I check my laptop it was not the correct font.
       
      I have checked the Use Cufon font replacement? option in the typography PL section
       
      and entered this as the URL:
      https://linuxplesk16.openhost.net.nz:8443/plesk/client@813/dom
       
      I placed the Javascript file in the theme folder under this path from my site host:
      stimulusdesigns.co.nz / httpdocs / wp-content / themes / pagelines / js

      my site: http://stimulusdesigns.co.nz/?page_id=23
      navbar font should look like the attachment
       
      Any clues on what is going wrong here?
       
       
      Thanks very much for your help

×