Jump to content
rholm

2.3 Features Problems

Recommended Posts

rholm    0
rholm

Just a heads up that there is something wrong with the Features slider in the new 2.3 update.

I use a features slider that used Black Text, No Feature Background, No Overlay and there is a black background in all features css areas and the text overlays in white - no matter which setting i select in the feature settings. Spacing is also impacted, so I'm thinking css settings were changed from previous features?

The screen seems to paint with the correct settings, but then is overpainted with black backgrounds and white text.

I tried dealing with this by changing css backgrounds, but nothing worked.

Finally I re-uploaded the previous version and will wait to upgrade until bugs are fixed in Features.

Hope that this gets fixed soon, since i use feature sliders in all my sites and it really looks terrible.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon    247
Simon

Can you tell us all the settings to recreate this issue, if you switched back on all your sites makes it impossible for us to see the issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites
eidoander    0
eidoander

I upgraded Frameworks 2.3 and the Features Slider and Boxes are causing problems. If I try to edit a feature or a box and save meta it turns the feature/box into a post and no longer listed as feature or box. I am simply trying to relink the media (background image) because it is a broken file path.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon    247
Simon

eidoander Please do not hijack someone else's support topic, start your own

Share this post


Link to post
Share on other sites
debbiewood74    0
debbiewood74

I'm having this same problem at www.debbiewood.com.au. It looks terrible - can this be fixed or should I revert to the previous version of pagelines? None of the other settings work with my design, and as a designer I can't have my website looking rubbish!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob    547
Rob

debbiewood74, Please do not hijack someone else's support topic. Please start your own.


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites
rholm    0
rholm

I'll upgrade on a non-critical site and send info to replicate the issue.... Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
siftingpoint    1
siftingpoint

I am having the same problem with the new upgrade to 2.3. If the text in the feature box is hyperlinked, it now shows a backshadow or box behind it. I would like to remove that but do not see that in the feature options. Can someone help?

Attached is a screenshot.

Thanks,

geoff

post-32233-0-08450400-1348698710_thumb.p

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob    547
Rob

siftingpoint, please do not hijack someone else's topic. Kindly open your own for individual attention. I have hidden your post as well as those of others in this topic. Thanks for your cooperation.

  • Like 1

Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites
rholm    0
rholm

Hi Forum,

  I finally got some time and upgraded www.avenidadelasartes.com to the most recent version of Framework.

  Same situation occurs - everything is fine except that now I have black background on the text and under the images and text is white...

  The features are all set with 'Black Text No Background No Overlay '.

  I'm using Firefox to try and see why the custom css I used in previous versions isn't working.

  Is there a new division or section involved now - or a menu-controlled setup?

  Any help would be appreciated... Thanks! Richard

Share this post


Link to post
Share on other sites
James B    436
James B

Hi there, in the 2.3 upgrade there were some amendments made to the slide, one was the inclusion of the black linen background. You can get rid of this with the below

 

#feature_slider #feature-area {
    background: none;}

This seems to be the code you're slider is using at the moment for the color or the text etc

 

#feature_slider .fcontent, #feature_slider .fcontent a {
    background-color: #FFFFFF;
    color: #CCCCCC;
    font-size: 14px;
    line-height: 18px;
}

Are you using the latest edition of the framework? 2.3.6


Kindly search the forum and read the documentation before posting. It will help you resolve many issues.

For CSS help be sure to check out W3Schools first and be sure to download FireBug for FireFox for troubleshooting.

James B

Share this post


Link to post
Share on other sites
rholm    0
rholm

The fix for the background worked...  but the text is still white with the shadow and there is also a shadow in the content area surrounding the text and image....  

 

I'm guessing that this area is controlled by an element that is different than the one I have in my custom css...

 

Yes, I have the latest version, this is what caused the changes...

 

Thanks for any help getting the text back and the shadow eliminated...

 

Rick

Share this post


Link to post
Share on other sites
James B    436
James B

Ok two bits of code, add both

 

#feature_slider .fcontent .ftitle {
    color: black;
    font-size: 28px;
    line-height: 1.3em;
    text-shadow: none;
    vertical-align: middle;
}

 

#feature_slider .fcontent {
    color: #000000;
    text-shadow: none;
}

Kindly search the forum and read the documentation before posting. It will help you resolve many issues.

For CSS help be sure to check out W3Schools first and be sure to download FireBug for FireFox for troubleshooting.

James B

Share this post


Link to post
Share on other sites
rholm    0
rholm

Thanks!  Both bits worked perfectly!  

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


  • Similar Content

    • flaxpits
      By flaxpits
      Is there a way to use the whole image in the feature slider as a link? I have searched the forum and noticed in 2011 this was posted and the reply was no. Has anything changed in 4 years?
       
    • dfsdafd23
      By dfsdafd23
      I'm using features on the landing page of my website. My issue is that when the page loads the feature slider will resize itself every time. I've tried to tinker around with the layout of the site (static, responsive, %, px) and with the source images (not to big, the actual size) but it doesn't help. Any tips? 
       
      Here's a video of how it looks:
       
      https://dl.dropboxusercontent.com/u/766689/Features.mov
       
       
      Website URL: test.andersaagesen.dk
      Framework Version: 2.4.4 w. child theme
      WordPress Version: 4.2.1
      Plugins in Use: simple css lite, pagelines security patcher, contact form 7, backWPup
      Server/Host: unoeuro.com
    • chambermv
      By chambermv
      The features images are not displaying properly. The first image is blank and the second displays this script: if (document:)document.getElementbyld("divcb6b4a52").style.height = (441-440)+"px";
       
      There should only be 8 images to display, but it adds two images before that are blank and have that text I indicated.
       
      Website:
      http://chambermv.org/
       
      Platform Pro
    • avstrati
      By avstrati
      Hello 
       
      We've recently added the top rated Word Press translation tool WPML to our Website in order to translate our site into a second language. Everything worked like a charm, except one thing: the PlatformPro features. 
       
      Our home page was designed in English with the features slider and some text, using what is now the Select Feature-Set for Posts & 404 Pages option so that we could custom create our features. The features are tagged as default-features so that they may be selected to appear in the scroll. The thing is, we cannot translate them. 
       
      Can someone please help me figure out a work around please?
       
      Many thanks
      Kristina
    • vicdesotelle
      By vicdesotelle
      see of feature slider at http://wildbeyondexpeditions.com/ 
       
      1- how do i change position of feature slider text from left side to bottom of each pic? 
       
      2- how do i change font size of feature slider text? 
       
       
×