Jump to content
Sign in to follow this  
finni

Issue with navigation bar after upgrading to Pagelines Framework 2.2.x

Recommended Posts

finni

Hello, since I upgraded to Pagelines Framework 2.2.x I have an issue with my navigation bar. Whenever there is an active page on a drop down menu, all boxes of this menu change their color to grey so that the text is hardly visible anymore. navbarissue.jpg Trying to change this by adding code to the Custom CSS didn't work for me. I managed to change the color of the grey boxes, but by doing this I messed up other parts of the navigation bar. Is there a fix for this? Thanks in advance! PS: I just found out that there is an issue not only with the Nav Classic but also with the NavBar. Whenever I view a page or blog page, everything is fine, but as soon as I open an article the font size of the NavBar changes and the whole bar moves to the left a little so that it is not in alignment with content and logo anymore.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob

I just viewed your site and navigated around without any errors or the changes you described. I am using Firefox. Is this perhaps happening in a different browser? Do you have cache enabled? If so, please clear it. The menu looks great, as does the site.


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites
finni

Sorry, I changed the menu in the meantime from Nav Classic to NavBar. Now the site is back to Nav Classic. I checked the site with FireFox, Chrome and IE, but the problem remains. So it is definitely not a browser issue. Please note that on my home page everything looks just fine and there are no problems with the nav bar whatsoever. But as soon as you visit a page like http://www.senioren-handys.com/doro-handleplus-334gsm/ that is part of the dropdown menu, you can see the issue.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny

Hi, I noticed that you're using iBlogPro 5 version 5.1.1, can you update to the latest version which is version 5.1.3. Once upgraded to this version, check to see if this has resolved your issue.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
finni

I upgraded to version iBlogPro 5 version 5.1.3 now, but the issue with the nav bar is still there.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob

Okay, this code (below) is what you currently have active, causing the issue with your menu:

.main-nav .current-menu-ancestor a, .main-nav li.current-menu-ancestor ul a, .main-nav li.current_page_item a, .main-nav li.current-menu-item a, .main-nav li.current_page_parent a, .sf-menu li li, .sf-menu li li li {
	    background: none repeat scroll 0 0 #E7E9EC;
	}
	.main-nav li a:hover, .main-nav .current-menu-ancestor .current_page_item a, .main-nav li.current-menu-ancestor ul a:hover {
	    background: none repeat scroll 0 0 #EDEEF0;
	}

Change #E7E9EC to the color you want for an active state. Change #EDEEF0 to the color you wish for a hover state. Once you've selected your colors and edited the code above, paste it to Dashboard > PageLines > Site Options > Custom Code in CSS Rules, or, if you prefer, to the style.css found in the PageLines Customize plugin.


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×