Jump to content
Sign in to follow this  
create

Pagelines buttons / wordpress buttons not working

Recommended Posts

create    0
create

Hi all, i'm setting up a new website with the Pagelines Framework, but i'm having some issues where some of the features within Pagelines aren't working. By that I mean you click on some of the buttons/options and its not doing anything? I know this is not a PL issue and its down to the hosing company (123-reg) however, before I contact them I need to understand what is causing the issue. I have recorded a quick screencast which you can view here that demonstrates what is happening (or not happening). Grateful of any input as i'm scratching my head here. thanks James

Share this post


Link to post
Share on other sites
batman    389
batman

Hi create I can not see your video:


Life is too short to remove USB safely ...

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob    547
Rob

James, your video is marked private and cannot be seen here. Can you resolve that and we'll happily take a look. Thanks.


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites
batman    389
batman

Hi create You can deactivate all plugin and clean your cache, and see if it resolve your problem.


Life is too short to remove USB safely ...

Share this post


Link to post
Share on other sites
create    0
create

Hi batman, tried that - no joy :S thanks James

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob    547
Rob

James, I'm unsure what's causing this. The one thing I can point out is that it's got to be a systemic issue and not limited to either PageLines or WordPress. In your excellent video, you demonstrate clearly that the issue affects both PageLines Site Options as well as a the editing of the page (a WordPress function not related to PageLines). I'm going to ask one of my developers to look into this, but in the meanwhile, please go to Dashboard > Settings > Permalinks and without changing your settings, please see if you can Save the settings. I'm asking this for two reasons. First, the page level change won't work, so I'm wondering if an update will take or also be frozen. Secondly, I'm wondering if the permalinks in your system are corrupted and if that does save, it might... just might... correct the problem. Let me know how that goes.


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob    547
Rob

By the way, Batman may not have been far from the mark with his suggestion. Frequently plugins become deprecated and can do all sorts of mischievous things, from minor glitches to crashing sites. His suggestion, though he's not currently part of our team, was a standard effort we make in such issues, to try and eliminate conflicts. If a plugin isn't compatible with the latest version of WordPress, there's a high probability of it creating a conflict and subsequent corruption of code.


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon    247
Simon

Its a javascript issue you can see the PageLines js spinner thing spinning away... A lot of 3rd party plugins developers do not know how to make the js for their plugin only appear on pages where it is needed, so they simply load it on every admin page, and this is where you get conflicts. Try disabling every wordpress plugin, including wp-properties.

Share this post


Link to post
Share on other sites
hockpunk426    0
hockpunk426

If what Simon suggested doesn't work I would backup your content, remove pagelines and then reinstall it. I had this same exact issue where pagelines was not responding to the changes I was making.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

Hi James, Did Simon's suggestion work?


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
create    0
create

Hi guys just picking your comments up now. I'm going to try what has been suggested and then come back with my findings. cheers James

Share this post


Link to post
Share on other sites
create    0
create

Rangelone, tried just saving Permalinks and it appeared to function as it should returning a 'Permalinks Structure Updated' message. The problem still persists. Fully appreciate Batman's comments, they can cause all sorts of problems and conflicts having multiple plug-ins on a site - have experienced that before. Just looking at Simon's comments now - i'll post an update shortly. thanks James

Share this post


Link to post
Share on other sites
create    0
create

Simon, you were spot on. I have whittled it down to WP Properties as being the culprit. When deactivated it works fine, when I re-activate it starts the spinning thing as mentioned and I get the behaviours that I highlighted in the screencast. I really *must* use this plug-in for this particular project, where would I start trying to fix the problem? It seems to be JavaScript as you suggested and if it has been written incorrectly - is it a quick fix to get it working properly? Thanks James

Share this post


Link to post
Share on other sites
catrina    103
catrina

I can't promise that the issue can be resolved (especially since it involves a plugin). I'm also not familiar enough with Javascript to determine what the exact issue is. A developer would need to take an even closer look at it.


Please read the docs before posting. Please do not private message me unless I ask you to.

Designer | Catrina Dulay

Founder | Catrina and Mouse

Share this post


Link to post
Share on other sites
create    0
create

Ok, managed to find the culprit within wp-property/core/class_core.php Two lines of java from the wp-property plug-in were conflicting with pagelines java. The two lines for anyones reference using this plug in were: wp_register_script('jquery-cookieX', WPP_URL. 'js/jquery.smookie.js', array('jquery'), '1.7.3' ); wp_register_script('jquery-ajaxuploadX', WPP_URL. 'js/fileuploader.js', array('jquery')); Note the X that has been added to fix the issue. Seems to work fine now, and thanks to everyone for you're help! rgds James

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×