Jump to content
basmati

Primary Sidebar shows wrong widgets

Recommended Posts

basmati    4
basmati

hi folks, i just installed another pagelines framework on a domain. now for some reason i can't edit my primary sidebar - i choose in pagelines template setup SB1 = Primary Sidebar and put a text widget inside of it - but nothing happend! Primary Sidebar only shows "Category - Archives - Calendar". Am i missing some klicks in the template setup or is this a known issue? When i pull in the "tertiary sidebar" with widgets - it works like it used to - and all widgets are displayed correctly. might be to late for thinking... any ideas on that? help!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob    547
Rob

Check Dashboard > PageLines > Page Options and the PageLines Meta Settings on the page where the sidebar is supposed to appear to make sure you don't have it hidden.


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites
basmati    4
basmati

thanks - but there are no options checked for the pr. sidebar in the page options and it appears on all 10 pages i have set up so far.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Danny    1,327
Danny

Hi Basmati, It is very difficult to assist you if we do not have a live link to your website. If your website is local or you do not wish to share a link, then can you provide a Jing screencast of your issue or even screenshots please of the following: ??? A screenshot of your Appearance > Widgets area, showing us that you have a widget in Primary Sidebar ??? A screenshot of your PageLines > Drag and Drop > SB1 selected, so we can see which Sidebars you have active. ??? A screenshot of your Wordpress Admin Dashboard > Pages > (select the page in question) PageLines Meta Settings > Page Setup, so we can see that the "Hide Primary Sidebar" is not checked. and any other screenshots that you feel will be beneficial to us. However, a Jing screenshot of your issue would be best.


Please search our forums, before posting!

Share this post


Link to post
Share on other sites
basmati    4
basmati

its realy strange - thinking about reinstalling pagelines - because i have not worked a lot on the frontend yet!? the system itself had some other strange behaviors - for example: it did not hide the searchbar although the box was checked - i just had to try a few times. & here you are: http://screencast.com/t/E4bw4WYh http://screencast.com/t/pvZu68NmpGIi http://screencast.com/t/WGcfgIn3a http://screencast.com/t/MyyrdHFyT6X http://screencast.com/t/y7py8rG6 in case you feel a little bit lost in foreign languages - "Prim?¤re Seitenleiste" is Germormon for "Primary Sidebar" :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
catrina    103
catrina

Thank you for the screenshots. Do you have content in the Text widget that you added?


Please read the docs before posting. Please do not private message me unless I ask you to.

Designer | Catrina Dulay

Founder | Catrina and Mouse

Share this post


Link to post
Share on other sites
catrina    103
catrina

Can you please deactivate any active plugins you have (if any), clear your browser cache, and refresh your site to see if any widgets show up in the primary sidebar?


Please read the docs before posting. Please do not private message me unless I ask you to.

Designer | Catrina Dulay

Founder | Catrina and Mouse

Share this post


Link to post
Share on other sites
basmati    4
basmati

did that before- now again - changes nothing. probably i'll reinstall pagelines and see if this cures the strange behavior. i guess this is not a common issue?

Share this post


Link to post
Share on other sites
catrina    103
catrina

I haven't seen this issue before. Let us know what happens after re-install (ensure that you have everything backed up properly before performing it).


Please read the docs before posting. Please do not private message me unless I ask you to.

Designer | Catrina Dulay

Founder | Catrina and Mouse

Share this post


Link to post
Share on other sites
basmati    4
basmati

suddently even the secondary and tertiary sidebars show no widgets any more!

Share this post


Link to post
Share on other sites
basmati    4
basmati

yes wp and pl and childtheme fresh installed.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob    547
Rob

Can you go to Dashboard > PageLines > Page Options and check each of the Default templates and any other templates you're using to make sure that the sidebars are not hidden there. That's a global area similar to individual page PageLines Meta Settings.


Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites
basmati    4
basmati

already checked all that options settings, rangelone - nothing was wrong here ... i reinstalled pagelines and now it works - like it used to be. i think that possibly because i tried a lot of different settings in the pagelines setup (sections, fixed and responsive mode, sidebars, colors) - the system got a little buggy!? sometimes - when i hit the save button the process got stucked. anyway - i let you folks know when this happens again. thanks.

Share this post


Link to post
Share on other sites
basmati    4
basmati

i got it! when i put the german .po file into the pagelines language folder - the universal SB and the primary sidebar showing wrong (default) widgets! any ideas what causes this error? i loaded the german language file from your server (100% translated). http://pagelines.com/translate/projects/pagelines-framework/de/default thanks for any help - need the de translation - and my primary sidebar :-)

Share this post


Link to post
Share on other sites
catrina    103
catrina

I'm not sure what the conflict could be. Does it also happen with any other .PO file (for another language)?


Please read the docs before posting. Please do not private message me unless I ask you to.

Designer | Catrina Dulay

Founder | Catrina and Mouse

Share this post


Link to post
Share on other sites
basmati    4
basmati

catrina, in turkish (tr_TR.po / tr_TR.mo) there seems to be no problem - but i can't say if the translation works, because i saw no turkish phrases! please could you or someone eles check the problem with the german language file? thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
basmati    4
basmati

someone please, any ideas? its realy urgend!

Share this post


Link to post
Share on other sites
catrina    103
catrina

This is strange issue. When you add the german .po file and keep all other plugins deactivated, do you see the same issue?


Please read the docs before posting. Please do not private message me unless I ask you to.

Designer | Catrina Dulay

Founder | Catrina and Mouse

Share this post


Link to post
Share on other sites
ipereda    0
ipereda

Hi, I've the same problem as basmati. When I put the pagelines German translate file (de_DE.po & de_DE.mo) into pagelines languages folder, the sidebars showing wrong widgets: displays the default widgets (Categories, Archives, Calendar and Meta). My test environment in localhost works with Wordpress MU (Multisite 3.4.1 version) and three languages (es_ES.po, de_DE.po and ca.po). Any idea? Thanks!

Share this post


Link to post
Share on other sites
ipereda    0
ipereda

Catrina, yes, plugins deactivated. I have only the Multisite Language Switcher, Akismet and Pagelines ActionMap. Unchanged :-( Regards

Share this post


Link to post
Share on other sites
catrina    103
catrina

Okay, the developer has said that both widgets and language files are in no way connected so this issue is somewhat of an enigma. Will need to report this.


Please read the docs before posting. Please do not private message me unless I ask you to.

Designer | Catrina Dulay

Founder | Catrina and Mouse

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now


×