Jump to content
Sign in to follow this  
nkodiahender

jigoshop feature image platformpro

Recommended Posts

nkodiahender

Hi, I'm having a problem using jigoshop plugin with platformpro theme. I cannot upload a product image (no upload button), I've seen on the forum that others were experiencing the same problem and it seems like a solution were found for whitehousepro theme here: http://www.pagelines.com/forum/discussion/13910/featured-image-is-not-available-when-addingediting-jigoshop-products./p1 . I've tried this solution myself but it didn't work. I also tried to deactivate all the plugins and it didn't work. I've used this plugin before and it went well so I know it's a theme issue and I don't know if I should go back to another theme or? here's a screenshot, what you see in red is what I should but don't have: 20sueeq.jpg Thank you guys for your help!

Share this post


Link to post
Share on other sites
Kate
Do you have Base activated? If not, please try activating that. Then, add this line to your functions.php file (in the Base theme): [code]add_theme_support( 'post-thumbnails' );[/code] [b]EDIT:[/b] After posting this I checked out the other link. Looks like that was the solution offered there. All the same, if you could still please try this and let us know how it goes, that would be good! ;)

Share this post


Link to post
Share on other sites
caldwellmccann
The following is the, confirmed functional, code suggested by Pross in the other post about this exact topic. [code]add_theme_support('post-thumbnails', array('product', 'post'));[/code] After you've added the above code to the base theme's functions.php, you should see the Featured Image box show on product and post pages.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob
At the top of your post there's a grey box called "Screen Options" with a little down arrow. Drop the arrow. Among all the other options, a check box appears next to the phrase "Feature Image". Make sure it's checked. Click the up arrow. Now scroll down your post editing page and on the right side, you should see the option to add a Featured Image.

Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites
nkodiahender
Thank you for your answers @Kate : I do use PlatformBase 1.4.1 and PlatformPro 1.5.0 I tested the solution brought here http://www.pagelines.com/forum/discussion/13910/featured-image-is-not-available-when-addingediting-jigoshop-products./p1 but it didn't work, maybe because it was a solution for the WhiteHousePro theme and not Platformpro. I added the code in function.php plateformbase, as it didn't work I also added it in function.php plaformpro. @ caldwellccann : I added the code suggested by Pross in PlatformBase function.php but it didn't solve the problem. The good news is the code solved a part of the problem, as you can see on picture 1: Picture1 [IMG]http://i52.tinypic.com/16c2t5l.jpg[/IMG] But I still have a couple of problems as you can see on pic 2 and pic 3: picture 2 [IMG]http://i55.tinypic.com/qyzrlf.jpg[/IMG] picture 3 [IMG]http://i51.tinypic.com/epmzx0.jpg[/IMG] There are also other compatibility problems with jigoshop/platformpro, like for example there's a pagination concerning product pages... But I'll try to fix it on my own with the CSS. My major problem is the featured images, I hope you guys could help me with that. Thank you very much for your help, highly appreciated !

Share this post


Link to post
Share on other sites
nkodiahender
@Rangelone : Thank you for your help, here's the screenshot, every single box is checked, there's no box such as "feature image" though [IMG]http://i55.tinypic.com/sxoitj.jpg[/IMG] and no plugin conflict because it's the only plugin instaled.

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob
On picture 2 it doesn't seem logical that there should be a "product image" button in a report format like that. The image itself should open a window for image management. As long as you have the "Use as Featured Image" option in Media, you can add your image that way, even if it doesn't show up on the right. I'm not sure if you tried my solution as we posted just minutes apart.

Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob
In that case, the plugin or another one is preventing that from appearing.

Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob
The feature image is a Wordpress function, not a Platform component. It should appear.

Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob
Please read http://codex.wordpress.org/Post_Thumbnails

Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob
Normally, PlatformPro (with platformbase activated) always shows the option for Featured Images. It is built into Platform to show these, pulling on the WP function. Only a plugin or a custom post type would knock it out. Jigoshop, being a custom post type, might be the reason it's not showing. Or, something else you have installed or coded may be conflicting with Jigoshop. Have you written to Jigoshop?

Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites
nkodiahender
Ok thank you everyone good job, I'll check your link and try to make the button appear and I'll post the solution here on the forum for the people who have the same problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
nkodiahender
@rangelone: I thought the problem was a conflict with plateformpro because when I deactive the theme and go back to default wordpress theme it works perfectly

Share this post


Link to post
Share on other sites
Rob
I'll bump this to a developer.

Former PageLines Moderator, Food Expert and Raconteur

Share this post


Link to post
Share on other sites
nkodiahender
Thanks a lot ! I'm looking forward to it

Share this post


Link to post
Share on other sites
Simon
Well after a 10 min look, seems 'simple' products only support 1 image, the featured image, which you have to add the code quoted earlier in this thread into functions.php If its a variable product you add more images with that button, but it appears in the post edit screen... as you can see in this image: [IMG]http://i.imgur.com/wARul.png[/IMG] So im not sure what the issue is.

Share this post


Link to post
Share on other sites
caldwellmccann
Confirming that before the code was added to our test sites, they displayed this same error - the Featured Image box displayed on Jigoshop product pages when Twenty Eleven was active and did not display when PlatformBase was active. The solution, which was tested in Linux and now live on Windows, was simply adding the code above. Try a fresh install and see if it still gives you problems.

Share this post


Link to post
Share on other sites
nkodiahender
Wow thank you so much @pross you're my new hero. Thank you very much everyone, great job !

Share this post


Link to post
Share on other sites
nkodiahender
@caldwellmccann Thanks for your answer, it does work now. the only thing that doesn't work is the feature image (see my second post, picture 3) but I think I could handle it myself and stop bothering you guys , again thank you.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!

Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.

Sign In Now

Sign in to follow this  

×