• 0
Sign in to follow this  
Followers 0

category Category archives give 404 when I use pagination to go to categoryname/page/2/


Question

Posted (edited) · Report post

Hi

When I customize the category archive template to have pagination, and go to previous pages (categoryname/page/2/ etc.) I get an 404 error. 
Where should I begin debugging?

I tried to set the number of posts very low like 1-2 so I could test the pagination which of course needs to work later on when there are more posts.

Thank you.

 

 

EDIT: some googling provided this link which is likely to be related: http://wordpress.org/support/topic/explanation-and-workaround-for-error-404-on-category-pagination

Edited by ketri

Share this post


Link to post
Share on other sites

4 answers to this question

  • 0

Posted · Report post

Indeed this problem was with permalink structure, not DMS. Thank you anyway!

This thread helped me solve the problem:  http://wordpress.org/support/topic/error-404-on-pagination-when-changing-posts_per_page-on-query_posts
Apparently the problem was that with permalink structure like /%category%/%postname%/  on the url /categoryname/page/2 the page looks like a post/page, not the keyword "page".

This post was the solution: http://wordpress.org/support/topic/error-404-on-pagination-when-changing-posts_per_page-on-query_posts#post-1553417 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

Hi,

 

I have just this moment set the reading option to display 2 posts and when I view my category page, the pagination works as intended. I can navigate to page2, page3 etc... without any issue.

 

Therefore, you either have an issue with a plugin, custom code or could well be your server. I recommend disabling all active plugins and see if this resolves the issue. If it doesn't remove any custom code such as custom sections you may be using and use the DMS core sections, then see if this resolves your issue.

1 person likes this

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

Hi,

 

I have just this moment set the reading option to display 2 posts and when I view my category page, the pagination works as intended. I can navigate to page2, page3 etc... without any issue.

 

Therefore, you either have an issue with a plugin, custom code or could well be your server. I recommend disabling all active plugins and see if this resolves the issue. If it doesn't remove any custom code such as custom sections you may be using and use the DMS core sections, then see if this resolves your issue.

Thanks Danny! I'll see if a vanilla installation also works for me, and go debugging from there in my other project.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

Awesome and thanks for informing us the issue has been resolved, we appreciate it.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0