• 0

DMS 2 Using video as a section background


Question

Posted · Report post

Hi 

 

Can someone please point me in the right direction for some instructions on how to best use video as a background for a full width section? I have managed to get it working on a full width canvass area but it only works if I set the 'scrolling effects and sizing' option to 'set to height of window'. I ideally wanted to set it to 'parallaxed background image'. Also, it isn't responsive so when I change the size of my browser window I lose a lot of the video?

 

Any help or documentation would be greatly appreciated.

 

Thanks

 

Allan 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

8 answers to this question

  • 0

Posted · Report post

Hi Allan,

 

Basically what happens is this, the Canvas section uses a css property called background-size and the value cover. Cover scales your image/video to the background element as best it can. However, some of the image/video may be cut off, this can not be prevented. Also, the parallax effect only works on images. If you want to achieve a better responsive effect and parallax you would be better using the RevSlider section instead.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

Thanks Danny, I've have a play around with it and see what I can do.

 

Allan 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

No problem and keep us posted.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

Hi Danny, I'm still having issues with this one I'm afraid.

 

I have used the RevSlider section as you suggested and have the video working a treat on the desktop. I have uploaded the video as .mp4 and .ogv as the section suggests. The problem I now have is that when I view the site on my iPhone I don't see the video, just a space where the video should be.

 

Any ideas?

 

Thanks

 

Allan 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

I have viewed our DMS demo on my iphone and found that the video on our demo isn't playing either. Therefore, this may be a bug, which I have just reported.

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

Thanks Danny, any idea how long these things take to fix?

 

Allan 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

Unfortunately, Allan, we do not give any ETA on bug fixes, this because we do not release an update for every bug, we wait until there are X number fixed before releasing an update.

 

As soon as this has been viewed and fixed, I will reply here, I have bookmarked your topic.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

Hey Danny, any chance of an update on this one?

 

I am now updated to v2.1.6.1 and I still have the same issue with the video so it looks like the bug hasn't been fixed?

 

Allan 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now