Jump to content


Photo
- - - - -

Changing header image so it dials phone number when clicked?

header image code phone

Best Answer Simon_P , 18 April 2014 - 06:21 PM

Using the answer from here:
http://stackoverflow...s-click-to-call



not tested tho... Go to the full post


  • Please log in to reply
10 replies to this topic

#1 Bakushan

Bakushan

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • LocationDallas Texas
  • Country: Country Flag

Posted 03 April 2014 - 05:45 PM

Hello everyone!

I have searched the forums for the answer to this, and cannot find the answer.

My client's site is here. http://diamond-jim.com/

Currently when you click the banner at the top, it just takes you back to the home page.

We would like for when you click the banner for it to call a number, since a majority of the visitors to the site are on mobile. I know this is possible, and have the code to do it, but I dont know where to put the code.

I am aware of where the custom code input is for the childtheme in Pagelines, but do not know how to properly format the code to be a phone number (or any link I wish for that matter) instead of the default home page link.
 
Any help is appreciated. Thank you so much!

-Jared

Attached Files



#2 James B

James B

    Advocate

  • Moderators
  • 5126 posts
  • LocationSurrey - UK
  • Country: Country Flag

Posted 04 April 2014 - 01:23 AM

Hi Jared

 

If you could let us know the type of code you have, html/script/php etc then we'll be able to advise the best place to enter it. Most likely it will need to go within a hook in the functions.php of a child theme for that type of action.



#3 Bakushan

Bakushan

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • LocationDallas Texas
  • Country: Country Flag

Posted 18 April 2014 - 04:16 PM

Hi Jared

 

If you could let us know the type of code you have, html/script/php etc then we'll be able to advise the best place to enter it. Most likely it will need to go within a hook in the functions.php of a child theme for that type of action.

I am not sure where exactly to retrieve this information for you.

http://guynesdesigns...yler-header.gif

Attached File  headerf.jpg   88.45KB   0 downloads



#4 Bakushan

Bakushan

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • LocationDallas Texas
  • Country: Country Flag

Posted 18 April 2014 - 05:07 PM

<a class="plbrand mainlogo-link" title="Diamond Jim Tyler" href="callto://12148560425">

Thats what I am trying to do.....



#5 Simon_P

Simon_P

    Messer

  • Administrators



  • 8388607 posts
  • LocationDevon
  • Framework Version:2.1.1
  • Country: Country Flag

Posted 18 April 2014 - 06:21 PM   Best Answer

Using the answer from here:
http://stackoverflow...s-click-to-call



not tested tho...

#6 Bakushan

Bakushan

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • LocationDallas Texas
  • Country: Country Flag

Posted 18 April 2014 - 07:30 PM

Using the answer from here:
http://stackoverflow...s-click-to-call



not tested tho...

Where do I insert this code? I tried it in the two places,

"Custom CSS / LESS
Insert custom CSS or LESS styling here. It will be stored in the DB and not overwritten.
Note: The professional way to customize your site is using a child theme, or customization plugin"

and

Header Scripts Pro
Scripts inserted directly before the end of the HTML <head> tag

**

Neither of them yielded any change...

The top one showed the code in black lettering above the header image. The 2nd way showed no change at all. Both remind the banner being clicked and went back to the home page.

 

http://diamond-jim.com/
 



#7 Simon_P

Simon_P

    Messer

  • Administrators



  • 8388607 posts
  • LocationDevon
  • Framework Version:2.1.1
  • Country: Country Flag

Posted 18 April 2014 - 07:48 PM

it needs to go in the pahe head area, i added script tags to the gist.

Do not put it in the css box, it is javascript not css ;)

#8 Bakushan

Bakushan

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • LocationDallas Texas
  • Country: Country Flag

Posted 18 April 2014 - 07:59 PM

I put in the code here, as shown.

No difference. Went to it on my phone... clicked it.. nothing.

Code is still there if you want to check it on your phone.

http://diamond-jim.com/

 

2zhk67q.jpg



#9 Simon_P

Simon_P

    Messer

  • Administrators



  • 8388607 posts
  • LocationDevon
  • Framework Version:2.1.1
  • Country: Country Flag

Posted 18 April 2014 - 08:22 PM

updated the code again, should work now

#10 Bakushan

Bakushan

    Newbie

  • Members
  • Pip
  • 6 posts
  • LocationDallas Texas
  • Country: Country Flag

Posted 18 April 2014 - 08:25 PM

updated the code again, should work now

WORKS!!!!!!!!!!!!!!! <3<3



#11 Danny

Danny

    Is Awesome!

  • Moderators
  • 15194 posts
  • LocationManchester, UK
  • Country: Country Flag

Posted 20 April 2014 - 01:34 PM

Thanks for informing us the issue has been resolved.







Also tagged with one or more of these keywords: header, image, code, phone