• 0

My custom css disappear


Question

Posted · Report post

Hi!

 

My custom css disappear

 

What should i do?

Share this post


Link to post
Share on other sites

31 answers to this question

  • 0

Posted · Report post

Hi there,

 

Css will disappear if it was incorrect or not saved properly. You'll need to provide us with some more information, what css did you have in place? Where was the css added, to the custom panel or via the base theme etc?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

Hi, James!

 

"what css did you have in place?"

 

.page-id-2 {

  #header,#footer {

    position:absolute;

    left:-10000px;

    height:0;

  }

  &.drag-drop-editing {

    #header,#footer {

          position:static;

          left:0;

          height:auto;

    }

  }

}

 

.page-id-1899 {

  #header,#footer {

    position:absolute;

    left:-10000px;

    height:0;

  }

  &.drag-drop-editing {

    #header,#footer {

          position:static;

          left:0;

          height:auto;

    }

  }

}

 

.page-id-1926 {

  #header,#footer {

    position:absolute;

    left:-10000px;

    height:0;

  }

  &.drag-drop-editing {

    #header,#footer {

          position:static;

          left:0;

          height:auto;

    }

  }

}

 

.page-id-1929 {

  #header,#footer {

    position:absolute;

    left:-10000px;

    height:0;

  }

  &.drag-drop-editing {

    #header,#footer {

          position:static;

          left:0;

          height:auto;

    }

  }

}

 

.jgBackgroundColour-grey { background-color: #F2F2F2; }

.jgBackgroundColour-maroon { background-color: #005eff; }

.TextColour-maroon { color: #005eff; }

.TextColour-444444 { color: #444444; }

.TextStyle-555555 { face="Trebuchet MS"; color=#555555 }

.TextStyle-White { face="Trebuchet MS"; color=white }

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

the css was added, to the custom panel

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

As far as I am aware the following isn't going to work.

 

.TextStyle-555555 { face="Trebuchet MS"; color=#555555 }
.TextStyle-White { face="Trebuchet MS"; color=white }
 
face=
color=
 
Why do you have that ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

What's wrong exactly, and what should i do?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

well you can't use face= or color= thats not valid CSS.

 

http://www.w3schools.com/cssref/pr_font_font-family.asp

http://www.w3schools.com/cssref/pr_text_color.asp

 

Those are the correct way to add color and font family values. In regards to font family you could use a mixin, to make life a little easier.

 

http://www.sitepoint.com/a-comprehensive-introduction-to-less-mixins/

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

Hi, Danny!

 

Thanks for useful information!

 

I've deleted incorrect css

 

but css disappear persists unfortunately

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

Can you record your issue please, using an app such as Jing.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

Hi, Danny!

 

case 1

 

http://www.screencast.com/t/JMTSJQnLSZNP - this is now a problem!!!!

 

case 2

 

custom css disappears after some actions and F5 - i do not know what causes it

 

Alex

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

Could you create an admin logon for your site and send the credentials to hello at pagelines dot com and we will jump on and take a look for you. Please include a link tot this topic

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

I have the same problem, and even with just small code in the custum css, it sometimes dissapear, sometimes it coming bland, sometimes it's blank. Don't get, must be som kind of bug?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

I can't open the link?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

Danny was referring to the issue currently recorded on the issue tracker for DMS 2 in GitHub that is currently being investigated, 

 

Basically, changes to CSS are not being saved or not updating. 

 

Is this the same issue? 

 

Could you please provide more information regarding what happens for yourself. Also can you provide the steps to recreate this and a link to your site. 

 

Could you activate the PageLines Debug in Site Settings > advanced. 

 

Also if you could provide a link to your Custom CSS code via the pastebin system at the top of this post and provide a link - alternatively the link to the pastebin is here http://forum.pagelines.com/pst/

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

I'll come back to you hopefully during the next day with more info, and it also not just saving the custum css, it also saves it sometimes, and after a while, an old version of the css shows up again, even when i've cleared the custum css, both from back-end and front-end.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

John Olsson

 

Sounds like the same issue - thank you for letting us know. No more need for any other other just the other steps int he last post would help us out :)

 

a link to your site. 

 

Could you activate the PageLines Debug in Site Settings > advanced. 

 

Also if you could provide a link to your Custom CSS code via the pastebin system at the top of this post and provide a link - alternatively the link to the pastebin is here http://forum.pagelines.com/pst/

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

John Olsson. Cant guarantee this will work, but I had the same issue. If any page was not allocated a template then wouldnt save CSS or clear old or save changes. Once I made sure all pages had a template assigned (and that included some of those like "tags", "categories" "404", "Search" etc) then it all sorted itself out. 

 

Hope that might be of some help?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted (edited) · Report post

My custom css disappear agan from front-end editor and even from section and modul css area cleared. ((((((

 

Can i save my css at special file? and how to do it?

 

i mean tell me please secure and 100% safe method of css formatting!

Edited by Gonchar

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

Gonchar, you just save the css in your custum css-file, "style.css" in you dms-child-theme, then it's safe.. But you can't work in the front-end at the same thing.. Och just work in the front-end, and copy-paste the code into style.css. Ok?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

Martin Davies"], its just like @[member="GetMeWebDesign says, as long as you have an assigned template to you page, there's no problem, but for example, if you have the start-page set to "my latest post" and have no template assigned, then it seems to fetch som old css-files.. Some kind of bug, clearly! :)

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

Martin Davies"], its just like @[member="GetMeWebDesign says, as long as you have an assigned template to you page, there's no problem, but for example, if you have the start-page set to "my latest post" and have no template assigned, then it seems to fetch som old css-files.. Some kind of bug, clearly! :)

This was fixed, upgrade to latest version.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

I have the latest one.. Tried on another site.. But didn't help there, same problem, often de old css is stuck on the startpage and reveled on a sub-page, but you still can't edit it.. It goes back to the old css-code..

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

Your private support url isnt even a PageLines product, unless you provide some kind of url we are helpless.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

No ofc, only having the sites local right know, but still I can mention the problem, just as I did, as soon as get the time i'll put a site online that have the problem.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

It's random, but my css doesn't always save.  I only have the Publish button available and I click that and then refresh the page with chrome page refresh.  There should be a save button.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now