Jump to content


Photo
- - - - -

WordPress icons in admin sidebar disappear

icons wordpress sidebar

Best Answer Danny , 16 December 2013 - 01:45 PM

I need to be an admin, I don't have access to all the Wordpress settings - http://d.pr/i/PAYx

 

In regards to your CSS issue, add the following to your wp-config.php file.

 

Find WP_DEBUG

 

and add the following underneath:

 

define( 'PL_NO_DYNAMIC_URL', true );

and see if that resolves your issue CSS issue.

Go to the full post


  • Please log in to reply
18 replies to this topic

#1 basmati

basmati

    Advocate

  • Members
  • 264 posts
  • Framework Version:PageLines Framework (always the latest)
  • Country: Country Flag

Posted 12 December 2013 - 10:59 AM

i use latest pagelines 2.4.4. and a child theme

every time i create an new child theme and activate it the wordpress sidebar menu icons disapper.

please take a look at the attached image.

 

Attached Files



#2 Danny

Danny

    Is Awesome!

  • Moderators
  • 16358 posts
  • LocationManchester, UK
  • Country: Country Flag

Posted 12 December 2013 - 01:28 PM

HI,

 

How are you creating the child theme ?

Also, have you disabled all active plugins, removed all custom CSS/scripts and see if this resolves your issue ?

 

As I have several test sites, four of which are using the Base theme and the Wordpress option panel icons are visible.



#3 basmati

basmati

    Advocate

  • Members
  • 264 posts
  • Framework Version:PageLines Framework (always the latest)
  • Country: Country Flag

Posted 12 December 2013 - 02:53 PM

i use a base theme from a pagelines server - since the big pagelines crash i can't say from where.

the pagelines version is the latest 2.4.4

its a fresh install of all software with no plugins!

 

thats interesting: click on a pagelines link in the backend admin sidebar and only pagelines icons are visible (pagelines and custom post types: Features, Boxes, Banners). when clicking on a wordpress admin link all icons are visible.

 

Attached Files



#4 Danny

Danny

    Is Awesome!

  • Moderators
  • 16358 posts
  • LocationManchester, UK
  • Country: Country Flag

Posted 13 December 2013 - 10:44 AM

Is there anyway you can record this via Jing so we can see how the icons are disappearing/reappearing please.



#5 basmati

basmati

    Advocate

  • Members
  • 264 posts
  • Framework Version:PageLines Framework (always the latest)
  • Country: Country Flag

Posted 13 December 2013 - 04:25 PM

i could use jing but you would not see much more than on the pictures. when clicking on the pagelines icons all wordpress icons disappear.

 

with wordpress latest version 3.8 the problem has disappeared.

 

but now after installing latest pagelines framework from launchpad the frontend of the page looks like the attached file.

i never experienced such strange behavior before...

 

could this be a server problem?

 

all other wordpress themes are looking good!

 

heres your movie :)

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

this could be important: PHP Version on this server is "5.3.3-7.+squeeze18" ???

i have tested with other and older versions of pagelines and other pagelines child themes

- they all display "false frontend designs" (they look like css errors) - like the screenshot.

Attached Files



#6 Danny

Danny

    Is Awesome!

  • Moderators
  • 16358 posts
  • LocationManchester, UK
  • Country: Country Flag

Posted 15 December 2013 - 12:27 PM

Can you enable PL Debug mode please so we can take a look, the setting can be found in Site Options > Advanced.

Also provide a link to your site please.



#7 basmati

basmati

    Advocate

  • Members
  • 264 posts
  • Framework Version:PageLines Framework (always the latest)
  • Country: Country Flag

Posted 16 December 2013 - 10:26 AM

can i send you a message? the site is under construction - and you'll need a password.



#8 Danny

Danny

    Is Awesome!

  • Moderators
  • 16358 posts
  • LocationManchester, UK
  • Country: Country Flag

Posted 16 December 2013 - 12:15 PM

You can email me - danny at pagelines dot com



#9 basmati

basmati

    Advocate

  • Members
  • 264 posts
  • Framework Version:PageLines Framework (always the latest)
  • Country: Country Flag

Posted 16 December 2013 - 01:30 PM

You can email me - danny at pagelines dot com

 

here you are! :-)

debug is enabled



#10 Danny

Danny

    Is Awesome!

  • Moderators
  • 16358 posts
  • LocationManchester, UK
  • Country: Country Flag

Posted 16 December 2013 - 01:45 PM   Best Answer

I need to be an admin, I don't have access to all the Wordpress settings - 

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

In regards to your CSS issue, add the following to your wp-config.php file.

 

Find WP_DEBUG

 

and add the following underneath:

 

define( 'PL_NO_DYNAMIC_URL', true );

and see if that resolves your issue CSS issue.


  • basmati likes this

#11 basmati

basmati

    Advocate

  • Members
  • 264 posts
  • Framework Version:PageLines Framework (always the latest)
  • Country: Country Flag

Posted 16 December 2013 - 02:03 PM

ok, that worked - but can you tell me - what "no_dynamic_URL" in this case means?

do you still need admin privileges for the account?



#12 Danny

Danny

    Is Awesome!

  • Moderators
  • 16358 posts
  • LocationManchester, UK
  • Country: Country Flag

Posted 16 December 2013 - 02:05 PM

PL_NO_DYNAMIC_URL forces the framework to ignore permalinks for the css so instead of wp-content/themes/pagelines/compiled-css-xxxx/ you will have its

Please Login or Register to see this Hidden Content

 

This is related to your server configuration.

 

I only needed admin access to check your Wordpress missing setting icons.



#13 basmati

basmati

    Advocate

  • Members
  • 264 posts
  • Framework Version:PageLines Framework (always the latest)
  • Country: Country Flag

Posted 16 December 2013 - 02:11 PM

thats nice danny, but i updated wordpress to 3.8 and the issue disappeared .. i could downgrad wordpres ... if you want :-)



#14 Danny

Danny

    Is Awesome!

  • Moderators
  • 16358 posts
  • LocationManchester, UK
  • Country: Country Flag

Posted 16 December 2013 - 02:12 PM

What do you mean you updated to Wordpress 3.8 and the issue disappeared, your CSS issue or your WP setting icons issue ?



#15 basmati

basmati

    Advocate

  • Members
  • 264 posts
  • Framework Version:PageLines Framework (always the latest)
  • Country: Country Flag

Posted 16 December 2013 - 02:14 PM

the wordpress icons issue



#16 Danny

Danny

    Is Awesome!

  • Moderators
  • 16358 posts
  • LocationManchester, UK
  • Country: Country Flag

Posted 16 December 2013 - 02:15 PM

OK, well I had a test site and had no issue with the wp setting icons disappearing, so it must have been related to something else. Happy to hear the update resolved that.



#17 basmati

basmati

    Advocate

  • Members
  • 264 posts
  • Framework Version:PageLines Framework (always the latest)
  • Country: Country Flag

Posted 16 December 2013 - 02:15 PM

: can you tell me what is so special about my server configuration that caused the css issue - so i can remember for further projects ... ?!



#18 basmati

basmati

    Advocate

  • Members
  • 264 posts
  • Framework Version:PageLines Framework (always the latest)
  • Country: Country Flag

Posted 16 December 2013 - 02:18 PM

so it must have been related to something else.

 

i had that issue on serveral projects - on different servers - but wp 3.8 should fix that for all other projects.

 

thanks danny!



#19 Danny

Danny

    Is Awesome!

  • Moderators
  • 16358 posts
  • LocationManchester, UK
  • Country: Country Flag

Posted 16 December 2013 - 02:44 PM

No problem.







Also tagged with one or more of these keywords: icons, wordpress sidebar