Jump to content


Photo
- - - - -

Code for video


This topic has been archived. This means that you cannot reply to this topic.
11 replies to this topic

#1 camscorner

camscorner

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 24 posts

Posted 21 December 2009 - 06:46 PM

I uploaded a video to my media - the url is

Please Login or Register to see this Hidden Content

I want to put this in iBlogPro Feature 2 media - it's probably no surprise to you that I'm no code expert. Everything I've tried, doesn't work. Can anyone help? Thanks so much.

#2 arpowers

arpowers

    Founder

  • Administrators
  • 3270 posts

Posted 22 December 2009 - 02:23 AM

Have you thought about using Youtube or Vimeo?

The 'embed' code for these programs really works best on any site; plus they don't eat up your bandwidth.

(any html code that is valid should work in the features)


#3 camscorner

camscorner

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 24 posts

Posted 22 December 2009 - 10:29 PM

I tried YouTube but it was picking up other videos besides mine. It classified it in some "business" category so then it played my video and showed like 8 more that people could click on. I didn't know how to get rid of theirs and just show mine. Hey, I'm a writer, not a techie. :-)

#4 arpowers

arpowers

    Founder

  • Administrators
  • 3270 posts

Posted 23 December 2009 - 03:53 AM

You can add options to the embed code for youtube videos that will prevent all of that. You can also change things like the color and border. Maybe try this?

Please Login or Register to see this Hidden Content



#5 camscorner

camscorner

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 24 posts

Posted 23 December 2009 - 02:14 PM

Thanks for your help! I greatly appreciate it.

#6 camscorner

camscorner

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 24 posts

Posted 24 December 2009 - 04:55 PM

Okay--I thought I had this all figured out. It is very simple of YouTube to show only your video. You click on Custom embed and check a box so it won't show the other "related" videos. But every time I paste the code into the Feature Media, it wipes out the 1, 2, 3 needed to navigate to each Feature. Here is the code. What do I need to do so it does not wipe out the 1,2,3? <div><h3 style="padding: 0px; margin: 3px;">

Please Login or Register to see this Hidden Content

</h3><div style='float:left;width:431'><div style='border-style:solid; border-color:#59A7CB; border-width:3px; float:left;'><object width="425" height="354" id="player"><param name="movie" value="http://www.authorstream.com/player/player.swf?r=0&p=295095_633969893161398750" /><param name="allowfullscreen" value="true" /><param name="allowScriptAccess" value="always"/><embed src="http://www.authorstream.com/player/player.swf?r=0&p=295095_633969893161398750" type="application/x-shockwave-flash" allowscriptaccess="always" allowfullscreen="true" width="425" height="354"></embed></object></div><div style="font-family: arial; font-style: normal; font-variant: normal; font-weight: normal; font-size: 11px; line-height: normal; font-size-adjust: none; font-stretch: normal;">See more

Please Login or Register to see this Hidden Content

by

Please Login or Register to see this Hidden Content

|

Please Login or Register to see this Hidden Content

</div></div>

#7 arpowers

arpowers

    Founder

  • Administrators
  • 3270 posts

Posted 24 December 2009 - 07:57 PM

Probably invalid JS or markup. Start with a standard Youtube embed and then just add the codes you need. Check out the videos on the PL demos they add the code that you need: `http://www.youtube.com/v/Kza-iTe2100&hl=en&fs=1&showinfo=0` the showinfo=0 hides the info at the end of the video

#8 camscorner

camscorner

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 24 posts

Posted 26 December 2009 - 02:12 AM

This is total Greek to me

#9 arpowers

arpowers

    Founder

  • Administrators
  • 3270 posts

Posted 26 December 2009 - 07:44 AM

haha sorry about that..

look for similar code in the embed script that YouTube gives you.

You won't see the showinfo=0. Add it like above.

Does that help?

#10 camscorner

camscorner

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 24 posts

Posted 26 December 2009 - 02:41 PM

I think so-thanks. I appreciate your patience. I'll confirm when successful. Like that positive thinking? :-)

#11 camscorner

camscorner

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 24 posts

Posted 26 December 2009 - 02:57 PM

Sucess-thank you, thank ypu, thank you!

#12 camscorner

camscorner

    Member

  • Members
  • PipPip
  • 24 posts

Posted 26 December 2009 - 02:58 PM

need more coffee---way too many typos but I think you get the idea-it worked & thank you! :-)