• 0
Sign in to follow this  
Followers 0

Header "jumps" when using navigation

Question

Posted · Report post

Hi

 

On http://overgaardkunst.dk/ it is quite annoying the way the header "jumps" when we go from page to page. I am guessing (that's the word: guessing *lol*) it is due to the loading time, and since my client is working on it I haven't done anything with caching (WP Super Cache).

 

But maybe there is something else I can do to avoid this? 

 

 

Bolette

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

9 answers to this question

  • 0

Posted · Report post

I guess you solved the problem, because I can not see the jumping header anymore.

However, if you might have the problem again, usually it's because of the different length of a page and therefore the scrolling bar appear or disappear.

You might solve the problem by adding the follwing to your stylesheet

html {height: 100.5%}

Or, if you use chrome and a mac ;-) you might change the settings to always show scrolling bar.

Apple -> Systemsettings -> General -> show Scrollingbar set to "always"

 

Hope I could help.

 

Nice greetings & it's very nice site!

Sii

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

Like onlineprofiler mentioned, have you resolved your issue as I see no jumping around ?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

Hi Danny and Sii

 

I still have this problem...?

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

Can you install the free app Jing and record your issue then share the link to the screengrab please, so we can see the issue first hand.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

indeed, it's on chrome (I checked your side on firefox). on firefox it looks good. did you customize the navbar?

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

No, no custom coding at all. It is fine in Firefox but it is a problem in Safari and Crome...

 

I made a video as Danny suggested : http://screencast.com/t/WToDH8dt6q

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

Hmm, can you try adding an logo image to your NavBar please. As you're currently using Text and your box-shadow at the bottom of your links isn't against the bottom of the Fixed Nav.

Just want to see if this is being by that.

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted (edited) · Report post

Hi

I have a similar problem. I have a mediabox for the header, beneath a fixed nav. It 'shudders' downwards between pages. But not in Firefox.

I tried using an image in the fixed nav but made no difference.

Edited by paulzz1

Share this post


Link to post
Share on other sites
  • 0

Posted · Report post

Hi Bolette,

 

In my inspection of your site, I am seeing some modifications of the navbar and the area that should have a fixed-height image which call for changes in height.  One, for example, calls for 130% height, etc.  These modifications happen with action, causing the effect.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Create an account or sign in to comment

You need to be a member in order to leave a comment

Create an account

Sign up for a new account in our community. It's easy!


Register a new account

Sign in

Already have an account? Sign in here.


Sign In Now
Sign in to follow this  
Followers 0