Archived

This topic is now archived and is closed to further replies.

  • 0

Feature transition effect stopped working after upgrade


Question

Posted · Report post

Hi there,

 

I migrated a client's install from Platform Pro to Pagelines. With that, the transition effects on his feature slider stopped working.

 

I have double checked the settings in both the page itself and in Pagelines --> Page Options. Everything is as it should be.

 

I have tried disabling all plugins; no luck.

 

The feature transitions worked perfectly well in Platform Pro, and this site has remained in the same WordPress installation on the same hosting platform the whole time. So this is quite baffling.

 

Debug info:

 

WordPress Version : 3.5.2 Multisite Enabled : No Current Role : Administrator Framework Path : /home/research/public_html/www.gofurtherscotland.co.uk/wp-content/themes/pagelines Framework URI : http://www.gofurtherscotland.co.uk/wp-content/themes/pagelines Framework Version : 2.4.4 Framework Build : 2.4.4 PHP Version : 5.3 Child theme : Yes
/home/research/public_html/www.gofurtherscotland.co.uk/wp-content/themes/pagelines-template-theme
http://www.gofurtherscotland.co.uk/wp-content/themes/pagelines-template-theme PHP memory : 256 Mysql version : 5.1.70-cll Sections Plugin : Not Installed! PHP type : Cgi-fcgi PHP User : Posix functions are disabled on this host! OS : Linux Launchpad : Logged in ( idea15 ) Licence : Pro Plugins : 16
add-to-any/add-to-any.php
akismet/akismet.php
all-in-one-seo-pack-pro/all_in_one_seo_pack.php
backupwordpress/backupwordpress.php
breadcrumb-navxt/breadcrumb_navxt_admin.php
google-sitemap-generator/sitemap.php
jquery-vertical-accordion-menu/dcwp_jquery_accordion.php
lockdown-wp-admin/lockdown-wp-admin.php
login-lockdown/loginlockdown.php
official-statcounter-plugin-for-wordpress/StatCounter-Wordpress-Plugin.php
post-types-order/post-types-order.php
revision-control/revision-control.php
secure-wordpress/secure-wordpress.php
slick-contact-forms/dcwp_slick_contact.php
widget-category-cloud/category-cloud.php
xavins-list-subpages/xavins-list-subpages.php

 

 

 

Share this post


Link to post
Share on other sites

8 answers to this question

Posted · Report post

Two things. 

 

1.  Make sure the timing is set in milleseconds, not seconds. You have 1.5, which should be 1500.

 

2.  Make sure you are selecting the source for the slides. If you're creating slides manually, use the first one on the list  Feature Posts - custom post type.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Happy to help!  Cheers!

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

In PlatformPro, the settings for the Feature Slider were different.  Settings for the slider that appears on a page (including transition) are set via PageLines Meta Settings.  To access this,

 

Go to a page where the slide is located and edit the page. Scroll down below the text edit field and find the PageLines Meta Settings, then the Features tab on the left.  There will be timing, transition, and all other features settings there.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Hi Rob,

 

As I said, I edited the settings on the page within Meta Settings as well as the main PageLines ---> Page Options part. Neither are working.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Can you snapshot the settings for the features and add them here? 

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Here's one.[attachment=1227:2013-07-12_181115.jpg]

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Here's the other.

Share this post


Link to post
Share on other sites

Posted · Report post

Sorted! Cheers Rob.

Share this post


Link to post
Share on other sites